Túlreagàlom a kialakult helyzetet?
2 éve vagyok házas. Ő legalább 15. Ennyivel is több tapasztalata van főzés terén. Egyébként is egy kis konyhatündér. Befőttet rak el télire, süteményeket süt, rendszeresen vendégséget csinál, stb. Én nem vagyok ilyen jártas a konyhában, de éhen nem halunk azért. Tavaly nem sikerült a töltött káposztám, mert kevés fűszert raktam bele. Életemben először csináltam és nem tudtam még az arányokat. Férjem azért hősiesen megette. Bár valóban nem volt semmi ize. Egyébként tökélletes volt, csak iztelen. Közben megemlitette a sógornőmnek, hogy nem sikerült. Sógornőm most azt találta ki, hogy menjek el hozzájuk karácsony előtt és majd ő megmutatja, hogy kell csinálni. Van nekik minden hozzávaló, ne vigyek semmit és majd ő megcsinálja. Nekem csak itthon meg kell főzni.
Hát ebből én nem kérek. Eléggé megalázónak gondolom, amit felajánlott és eléggé megbántott ezzel. Először is, ha lenne gondom, akkor is inkább anyukámhoz fordulnék segitségért. Másodszor meg, miért akar helyettem főzni? Ok. Először nem sikerült, de másodszorra majd sikerül. Harmadszor meg én sem szólok bele, hogyan főz, ő sem tegye.
Jogosan érzem magam megbántva ezzel a gesztusával?
Férjem szerint csak felfújom a dolgot, mert csak segiteni akar.
Én simán megkértem már anyósat is, hogy mutassa meg, hogy csinál bizonyos kajákat, mert jól főz, szeretném, ha az enyém is olyan finom lenne. Nincs ebben semmi, ha az ember tanul mástól, nem csak anyádtól lehet tanulni a világon.
Nekem pl. angolkertem van, én is ajánlottam már fel ismerősömnek, aki szép kertet akart, de nem értett hozzá, hogy segítek sz9vesen megtervezni neki. Nem azért, mert balf*sznak gondolom, hanem láttam, hogy neki nem megy, szimpla jószándékból akartam segíteni.
Nézd, én nő vagyok, nem fiatal, és tudok főzni. De elfogadnám, egy együtt főzőcske még jól is elsülhet, dumáltok addig.
Fogadd el:))
Bocsi, elkuldte
Szoval szerintem ez egy pozitiv dolog, a szandekait nem tudom de tanulsz fozni 🤷🏽♀️
Mivel feleseg vagy ezert tudnod is kell, ezt tartsd szem elott, ne a buszkesegedet es mellesleg siman lehet hogy puszta joszandekbol akar megtanitani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!