Jogtalanul váltam közutálat tárgyává emiatt a 4 szó miatt? Miért nekem kéne bocsánatot kérnem?
Röviden fogom leírni, mert már nincs idegem hozzá, szóval van egy unokatestvérem, akivel régen nagyon jóban voltam, de elment dubajozós irányba. Legutoljára a facebook-on rakott ki egy fényképet, amin a legújabb pasijával pózol, egy eléggé drága autóval a háttérben. Én pedig odaírtam, hogy "drága kocsi, olcsó nő". Emiatt most mindenki engem csesztet, én lettem a főellenség, aki ellen hadjáratot kell folytatni, és nekem kéne bocsánatot kérnem tőle, mindenki ezt várja el, de a következő látogatáskor a bocsánatkérés helyett felfogok állni, és a szemébe mondom, hogy "egy r...nc vagy", és otthagyom őket. Nagyon elegem van már, hogy folyamatosan a dicsekvéseket kell hallgatnom. Nemcsak tőle, hanem többiektől is. Állandóan fényezik magukat. De nem azért, hogy megosszák az örömüket, hanem hogy ők jobbnak tűnjenek a másiknál.
Közben meg ironikus módon van egy régi, gyerekkori haverom, aki hatalmas hülyeséget csinált a pénzével, és a rokonságom rajta röhög, hogy mennyire buta volt, de annyira unintelligensek, hogy nem veszik észre az összefüggést közte és az unokatestvérem között. Ugyanis a srácnak is olyan hatalmas elvárásai voltak, hogy az általam javasolt állampapírok nem voltak elég neki, ő a legtutibb befektetést akarta, amiből meggazdagodhat majd. Persze átcseszték, ennyi volt az örökség. Az unokatestvéremnek is irreálisan magas elvárásai vannak, és persze hogy őt is többnyire csak átcseszik, de ő nem lehet hibás, rá semmi kritikát nem lehet mondani, mert ő nő, csak áldozat lehet, a haverom ezzel szemben pancser, lúzer, meg mindenfélét elhordanak róla. Ebből van már nagyon elegem, meg abból is, hogy az uncsitesó állandóan a férfiakat szidja, de ő persze tökéletes.
A 10essel értek egyet, szegény kérdezőnek valami baja van, ha ennyire nem látja át a szoáciális helyzeteket, kapcsolatok működését, és nem érti a dolgokat.. kérj segítséget..
Szerintem nem az a bajod, hogy görény vagy, hanem azért vagy görény, mert valami bajod van, ezért nem tudod észrevenni magad.. másrészt.. melyik felnőtt ember foglalkozik az unokatestvérei életével?? Ki beszél egyáltalán velük az évi-egy két alkalmon kívül, pláne, ha nincsenek is jóban? Kit érdekel, melyik rokonai melyik másikról mit pletykál? Felnőttek építenek maguknak saját baráti kört, amelyik rokont meg nem kedvelik, azzal olyan keveset beszélnek, amilyen keveset lehet, akkor is leginkább arról, amivel nem mennek az ember idegeire.
Már tinikortól érdemes ezt elkezdeni felépíteni, illetve építik maguktól az emberek az állandó baráti körüket/köreiket..
#14 "Most tételezzük fel, hogy tényleg dubajozós r_banc lett. És? Miért van közlési kényszered? A kövér emberek profilképéhez is odaírod, hogy jó dagadtak? A csóró embereknél is kiemeled, hogy jó szakadt a pólójuk?"
Tényleg nem kell kiírni másokra csunyakat. De... Hogy lehet összemérni 1 csóró embert, és 1 pufit egy prostival? azert van különbség. Erkölcsileg. Bőven.
Nos nem feltétlen keleltt volna kiírni, de ahogy neked sincs jogod megszólni a dolgaiért nyilvánosan, így a hülyeségeit, önfényezését sem vagy köteles hallgatni. Akár le is tilthatod a fenébe, hogy ne is dobálja fel az adott platform. Ha meg rokonok nyüzsögnek az életével, akkor közöld, hogy tégen aztán nem érdekel.
Én ugyanezt teszem egy kedves közeli rokonnal. Megvan a magam véleménye róla, egyszer szemtől szembe, négyszemközt el is mondtam, mikor mindenáron életvezetési tanácsokat akart adni, meg házassági tippeket (pont a második válását követően). A rokonok tudják, hogy viszonyulok hozzá, így nekem nem is mondják a dolgait.
Hat kerdezo, ez szep volt! ;-)
De ne csodalkozz! Az emberek annyira alszentek, hogy hiaba tudjak az igazsagot, nem szeretik hallani. Ha pedig te vilagga kurtolod, eppen ezert azonnal fomumusnak kialt ki a korus. ;-)
Amugy meg milyen szinten befolyasol, hol erint teged, hogy az unokatesod elment az osi mesterseget uzni Dubajba? Nem mindegy az neked? Az o elete, o dontese. A kovetkezmenyei is. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!