Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Most jogosan akadtam ki?

Most jogosan akadtam ki?

Figyelt kérdés

A nagynéném megkért engem hogy a születendő gyerekének horgoljak egy plüsst. Minap elmentem fonalat venni direkt lefotóztam a nagynénémnek hogy jó lesz e. A fonal nagyon drága volt és mivel diák vagyok, és nem találok munkát a saját zsebpénzemből kellett megvegyem. Most hogy kész a plüss, a nagynéném előáll azzal hogy jaj mégse jó, merthogy zseniliából kellett volna meg ilyesmi. Nekem nincs ilyenekre időm, se pénzem. Szemére hánytam hogy nem tudott volna előre szólni,és most én vagyok a gonosz.

Jogosan akadtam ki?

2024. júl. 27. 12:46
1 2
 11/17 anonim válasza:
Nem értek a horgoláshoz szóval most az ilyen fonalaktól,- technikától teljesen független választ adok. Viszont a születendő gyermeknek (már elnézést) tehát nyilván kisbabáról beszélünk, neki nem mindegy milyen fonálból készül neki a plüss? Jó lehet amit nagynénéd mondott az minőségibb stb, de most ettől függetlenül szerintem oly mindegy. :D Foglalkoztál vele pénzt és energiát tettél bele kvázi neki ha jól értem egy fillérjébe se került. Ha nem is tetszik neki, nem így gondolta a dolgokat szerintem okosabb lenne részéről ha megköszönné és ennyibe hagyná. Legközelebb viszont tényleg kérdezd körbe pontosan ha magától nem mondja el mit,- hogy szeretne csináltatni. Más lenne ha egy szülőd lenne és akkor nem kell pénzt kérned Tőle, de egy rokontól szerintem alap lenne ha nemhogy kérnél érte pénzt, de saját maga szerint fizetne is érte.
2024. júl. 29. 23:08
 12/17 A kérdező kommentje:
11es nem nem mindegy miből horgolsz a babának mert vannak olyan fonaltípusok pl gyapjú vagy akril meg ugye a zsenilia, ezek szöszösödnek igencsak és egy újszülöttnek, aki majd ha fogzik, mindent a szájába töm, nem igazán tesznek jót. Gyerekjátéknak az akril,pamut keverék, és 100% pamutfonál a legalkalmasabb. Ugye én ilyet vettem, nem szöszös, de puha.
2024. júl. 29. 23:20
 13/17 anonim válasza:
100%

Oh igazad van! Ne haragudj ebbe nem gondoltam bele!

Viszont ilyen téren meg ha normális hozzáillő fonalat vettél akkor ugyancsak nem értem az miért nem lesz jó. :o

2024. júl. 29. 23:23
 14/17 A kérdező kommentje:
13 nem haragszom, semmi baj nincsen hogy nem tudtad én is így gondoltam aminot kezdtem a horgolást. Legalább mist már tudod :)
2024. júl. 30. 12:23
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen is, meg nem is. 😊

"Szemére hánytam hogy nem tudott volna előre szólni,és most én vagyok a gonosz."

Lehet inkább azért vagy "gonosz", ahogy te reagáltál.. ráadásul terhesen a hormonok is dolgoznak rendesen.

Nyugodtan le lehetett volna rendezni a nagynénédet azzal, hogy szeretettel készítetted a bababarát (!) figurát.. pénzt, időt és energiát fektettél bele. Aztán felvilágosítani, hogy a zseníliafonalból készült figurák miért nem ajánlottak újszülötteknek (és még pár évig)..

Sajnos túl van hypeolva a zsenília-figura.

Én úgy tartom, hogy megúszós horgolóknak való. Hamar megvan, mutatós és jó pénzt lehet érte kérni.

Üdv,

Pamutkirálynő. 👸

aug. 4. 20:56
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Tudja szösz. Tudom, hogy arany áron lehet árulni a zsenilia figurákat, és bár nem foglalkozom értékesítéssel, és tudom, hogy nem fizetik meg (vagy csak ritkán, mert van ismerősöm, aki több tizenezrekért sem győzi horgolni), meg is érdemlik.

Én egyszer csak kipróbálásra vettem zsenília fonalat, de egy életre megutáltam. Nem tudnának nekem annyit fizetni.

aug. 4. 21:58
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

Kötős horgolós közegekben ismert jelenség a "pulóver átok".

Azaz, hogy ha pl a pasijának készít valaki kézzel pulóvert, szétmennek mire elkészül.

Nos, pont az ilyen szituációk az oka ennek a babonaságnak.

Hogy van-e átok? Van is, meg nincs is.

Egyrészt nem, nem ilyen ezoterikus a dolog.

Másrészt meg igen, mert sajnos aki laikus, nem érti milyen drága a fonal, mivel nehéz dolgoni, milyen lesz az adott fonal mint ruhadab érzetre, és hány egész mubkanapod megy rá arra az egy pulcsira.

Ilyenkor a szerelmes csaj kikérdezi a másikat, hogy pontosan mi kéne, mi tetszik neki, az meg benyög valamit, de nem eskik le neki a kérdés súlya, és nem lesz rá jó a cucc, vagy nem is tetszik neki, és aztán balhé van.

Férjek, közeli családtagok esetén ez nem annyira jellemző az átok, mert azok látják meddig tart egy ilyen projekt.

Szóval ja, nem a te hibád. De ez tanulópénz, az átkot komolyan kell venni. 😉

aug. 26. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!