Mit tegyek, ha így viselkedik a sógórnőm?
A párom bátyjának feleségével 1,5 éve ismerjük egymást, ő hosszabb ideje van a családban.
A családnál már régóta terjed a híre, hogy irányítja a férjét, elmarja a családjától.
Minden alkalommal szótlan volt, beszèlgetést nem kezdeményezett. Alkalmanként lekezelő volt. Kibírtunk néhány közös családi akalmat és egy több napos kirándulást.
A legutóbbi több napos utazáson az ő autójukkal mentünk minden helyszínre. Az elején hozta a kötelező köröket, majd egyre szótlanabb lett. Egy ponton dühkitörése támadt, hogy mi egy látszólag ártalmatlan dologgal mennyire idegesítjük - kiabált, szitkozódott, tiszteletlenül beszélt a páromhoz. Természetesen a férje nem szólt rá, hulla csend lett.
Valahogy elnéztük neki, hogy van mersze ehhez a hangnemhez és bocsánatot sem kér - de ez után jött a fekete leves.
4 napig nem reagáltak arra, ha valamit mondtunk, a végén csak a nő nem szólt hozzám ès levegőnek nèzett. Az 1 órás utakon, a 10 órás hazaúton, az összes családi étkezésnél… Az összes programon elhúzta a férjét a családtól.
Én nem tudtam, mit reagáljak, de arra jutottam, hogy ez valószínűleg nárcisztikus csenddel verés, amit az esedezés vagy a vita táplálna. A család tanácsát megfogadva (akiket számtanul megbántott, de így még sosem viselkedett) én is csendben voltam és levegőnek néztem. Mire mar megtört és kérdezett valamit, annyira kikészített a bunkósága, hogy én nem válaszoltam.
Az ellenszenv oka valószínűleg onnan is ered, hogy én új vagyok a családban, viszont a párom exbarátnőjével (aki szintén ilyen kellemes személyiségű) nagyon jó barátnők voltak.
Nem tudtam, mit tegyek, a családdal és a párommal töltöttem a napokat, valamint végig megtűrt személynek éreztem magam az ő autójában, ahol levegőnek néznek és nem hallják a hangom. Termèszetesen az útiköltséger majd ki kell fizetnünk.
Elköszönéskor ő volt az egyetlen, aki nem jött oda.
Én fel akartam oldani a konfliktust, de mindenki azt tanácsolja, hogy ne tegyem, mert oltári veszekedés lesz belőle.
Ezentúl nem lesz közös program és közös utak. De hogy viselkedjek a következő családi eseményeken vele?!
Nem kell vele találkozni. Ennyi. Ha a férje őt többre tartja mint a többieket, az se baj, akkor vele se kell találkozni, hisz titeket is szarba vesz.
Ha a párod ennek ellenére mindenképpen oda akar járogatni, akkor tegye, te meg nem mész vele. Nem vagy köteles egy ilyen körbe eljárni.
Ezt most nem értem ha ő kortyolt hangosan azzal ti hogyan idegesítettétek mert ha szóvá tettétek neki akkor lehet hogy az esett neki rosszul
Az meg hogy ki kell fizetni a benzinpénz felét szerintem teljesen reális
5, bocsi, kihagytam az alanyt: a párom kortyolt hangosan.
Igen, a pénzt természetesen kifizetjük, csak rosszul esik ilyen bánásmód után
Jaa hát akkor meg egy idegbeteg p.csa ne foglalkozz vele, nyilván a többi rokon se véletlenül mondta amit
Az meg hogy rosszul esett a pénz dolog,hát ami jár az jár illetve gondolj bele hogy akkor mit mondott volna ha ne adjátok oda ha attól ki be kattan ha valaki hangosan iszik
Te komolyan félsz tőle?
Milyen konfliktus? Ez nem konfliktus, a konfliktusba bele kell állni, ha sértik a határaidat.
Miért nem osztottak ki? Miért félsz, mitől?
8: nagyon szívesen kiosztottam volna, de mindenki óva intett. Azóta is bánom, hogy nem tettem….
Ez a csend elmejáték célja, hogy vitát generáljon vagy bocsánatért esedezzen az, akit büntet a csenddel.
Ne menj a birkák után. "Mindenki óva intett".
Sokszor fog még szembejönni az élet. Ha lesz egy gyereked például, ott is kellene eszközök az élethez. Vagy majd ott is azt csinálod, amit a többi anyuka.
Ez csak egy példa. De ideje mindent úgy csinálnod, ahogy te magad akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!