Miért viselkedik így a sógornőm? Mit tennél ilyen esetben?
Soha nem volt valami rózsás a viszonyom a sógornőmmel.A férjemmel 6 éve vagyunk házasok,elötte 3 évig jártunk,tehát már jo ideje beilleszkedtem a családjába.A sógorom(férjem öccse)3éve vette el ezt a nőt,aki azóta nem egyszer csinált galibát és már kezd az agyamra menni.Egyfolytában azt látom,hogy nyalizik anyósomnak,hogy ő legyen a kedvenc menye,ill engem aláz.Ez engem általában hidegen hagy,mert nagyon gyerekesnek tartom ezt a viselkedést és nem akarok vitát sem,ilyen piti dolgokból.Az elmúlt egy hétben azonban eléggé kihúzta nálam a gyufát.Múlt vasárnap volt anyósom szülinapja és meghívott minket is és a sógornőméket is ebédre.Az ebédet megelőző pénteken felhívott a sógornőm és arról édeklődött,hogy mit viszek anyósnak ajándékba.mondtam neki,hogy valószínüleg tortát fogok sütni neki,mert találtam egy jó gesztenyés receptet,anyósom pedig él hal a gesztenyéért.Utólag belátom,nagy hiba volt ezt elmodani neki.
Vasárnap,amikor odaértünk anyósomékhoz,odadtam neki a tortát,nagyon megörült neki.Ekkor bevágódtak sógornőmék egy akkora tortával,hogy alig fért be az ajtón.Kinézetre sokkal mutatósabb volt,mint az én tortám.Nekem rögtön az volt a benyomásom,hogy cukrásszal csináltatta.Ő persze áradozott,hgy ő sütötte és,hogy mennyit dolgozott vele,de persze én ebből egy szót sem hittem.Anyósom teljesen el volt ragadtatva.Amikor felszolgálták a desszertet és az asztalon egymás mellé tették a sógornő hatalmas tortáját,meg az én kis szerencdsétlenemet,majdnem elsírtam magam.Mindenki őt dícsérte,hogy milyen ügyesen tud sütni,én meg csak ültem ott,mint egy rakás szerencsétlenség.
A vacsora végeztével,eljöttek hozzánk,mert előre meg volt beszélve,hogy magukkal viszik a fiamat egy hétre hozzájuk.Mondanom sem kell,ezek után legszivesebben el sem engedtem volna,de mivel már joval elötte meg volt beszélve a dolog és a fiam is nagyon be volt indulva,összepakoltam a holmiját és elment velük.Egész héten evett az ideg,nem tudtam kiverni a fejemből a történteket.Mostanra már sikerült valamelyest lenyugodnom,de ma hazaért a fiam és,amit mesélt az teljesen kicsapta a biztosítékot nálam.Elmondta,hogy a sógornőm őt kérdezgette,hogy én és a férjem szoktunk-e veszekedni?milyen gyakran szoktam anyosommal találkozn?jóban vagyok-e vele?szoktam-e vele vitatkozni?stb.Teljesen lesokkolt a dolog,hogy a 6 éves gyerekemet ilyen dolgokrol faggatja ez a kibirhatatlan nőszemély!Valamint elöttem a csodálatos tortájával is lebukott a sógornőm,mert a vacsi utáni napon átmentem anyosomhoz,aki megkért,hogy szeleteljek a tortákból,hogy megkinálhassa a szomszédokat és amint a sógörnőm tortáját szeleteltem megláttam a tálca aljára ragasztva a cukrász névjegyét.Nagyon kiakadtam,nem értem,hogy miért jo ez neki,hogy ellopta az ajándék ötletemet,ráadásul olyan tortával villogott,amit nem is ő készített és képes volt learatnia babérokat,engem meg totálisan lealázni.Én még ezek után is hallgattam és nem tálaltam ki anyosomnak,hogy a drágalátos kis menye,milyen álnok kígyo is valojban.Még most is az egész család a sogornőm tortájárol áradozik,bennem meg forr a méreg,de nem fogok lesüllyedni az ő szintjére,hogy kitálaljak róla és befeketítsem a család előtt.
Abban teljesen biztos vagyok,hogy a gyerekemet soha többé nem fogom elengedni hozzájuk,de azt nem tudom,hogy mit tegyek a sógornőm áskálodása ellen!Mit tennétek ilyen esetben?
31/N
Nem befeketítetted volna, deén röhögve mutattam volna anyósnak a cukrész papírját.
Legyen annyi önbizalmad,hogy te tudodmit tudszés mit érsz. És teljesen mindegy,hogy ki mit kavar ellened.
És legközelebb ne hallgass, ha iylen bizonyíték van a kezedben, nem szívatásból, hanem csak azért hogy helyre tedd a csajt egy kicsit
Szerintem a sógornőddel kéne ezt személyesen megbeszélned.
Főleg azt, hogy mi jogon kérdezget a gyerekedtől személyes információkat ami nem tartozik rája.
Lehet hogy a köztetek lévő kommunikációt is a minimálisra kéne csökkenteni. Ez alatt persze nem azt értem, hogy ne beszéljetek ezután egymással, hanem bizalmas információt ne tudjon meg. Az anyósodnak viszont semmiképpen ne panaszkodj!
Én sem engedném el a gyereket az biztos.én,ha nem kellene valami ok ami miatt vele napi kapcsolatban lenni,akkor nem foglalkoznék vele.Ha meg máskor valami hasonló eset lenne,akkor azt mondanám,hogy még nem tudom,majd bemegyek a városba és kinézek neki valamit.(az ajándékkal kapcsolatban,bár utólag könnyű okosnak lenni)
Nem nagyon tudok tanácsot adni,mert úgy mond"egyke"vagyok(már mint mennynek),de anyósommal én sem mindig találom meg a közös hangot.Bár mi "már"17 éve vagyunk együtt,azért még nem vagyok "családtag"
Nagyon köszönöm a választ mindenkinek!
Az teljesen nyilvánvaló,hogy a férjem öccse is tudott arról,hogy nem a felesége sütötte azt a tortát,de a sógorom teljesen alárendelte magát a felesége akaratának.Totális papucskormány van náluki,amit az asszonyka mond,tehát az sem megoldás,ha a sogoromnak szolok,hiszen ő is benne volt a dlogban.Most szerintem ezt a dolgot még lenyelem valahogy,de ha legközelebb bekavar valamit,biztos nem fogok lakatot tenni a számra!
Amikor a fiam elmondta,hogy mikről faggatta a sógornőm,annyira elöntött a méreg,hogy fel akartam hívni,de aztán meggondoltam,mert amilyen agyafúrt képes lenne azt hazudni,hogy a gyerek találta ki ezeket a dolgokat és persze rögtön panaszkodna anyosomnak is,hogy ő essen ki áldozatként....
A férjem is eléggé kiakadt a történtekmiatt és megígérte,hogy beszélni fog az öccsével,de szerintem ez sem lesz célravezető,mert ugye a sógoromnak a felesége az isten!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!