Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért viselkedik így a sógornő...

Miért viselkedik így a sógornőm? Mit tennél ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Soha nem volt valami rózsás a viszonyom a sógornőmmel.A férjemmel 6 éve vagyunk házasok,elötte 3 évig jártunk,tehát már jo ideje beilleszkedtem a családjába.A sógorom(férjem öccse)3éve vette el ezt a nőt,aki azóta nem egyszer csinált galibát és már kezd az agyamra menni.Egyfolytában azt látom,hogy nyalizik anyósomnak,hogy ő legyen a kedvenc menye,ill engem aláz.Ez engem általában hidegen hagy,mert nagyon gyerekesnek tartom ezt a viselkedést és nem akarok vitát sem,ilyen piti dolgokból.Az elmúlt egy hétben azonban eléggé kihúzta nálam a gyufát.Múlt vasárnap volt anyósom szülinapja és meghívott minket is és a sógornőméket is ebédre.Az ebédet megelőző pénteken felhívott a sógornőm és arról édeklődött,hogy mit viszek anyósnak ajándékba.mondtam neki,hogy valószínüleg tortát fogok sütni neki,mert találtam egy jó gesztenyés receptet,anyósom pedig él hal a gesztenyéért.Utólag belátom,nagy hiba volt ezt elmodani neki.

Vasárnap,amikor odaértünk anyósomékhoz,odadtam neki a tortát,nagyon megörült neki.Ekkor bevágódtak sógornőmék egy akkora tortával,hogy alig fért be az ajtón.Kinézetre sokkal mutatósabb volt,mint az én tortám.Nekem rögtön az volt a benyomásom,hogy cukrásszal csináltatta.Ő persze áradozott,hgy ő sütötte és,hogy mennyit dolgozott vele,de persze én ebből egy szót sem hittem.Anyósom teljesen el volt ragadtatva.Amikor felszolgálták a desszertet és az asztalon egymás mellé tették a sógornő hatalmas tortáját,meg az én kis szerencdsétlenemet,majdnem elsírtam magam.Mindenki őt dícsérte,hogy milyen ügyesen tud sütni,én meg csak ültem ott,mint egy rakás szerencsétlenség.

A vacsora végeztével,eljöttek hozzánk,mert előre meg volt beszélve,hogy magukkal viszik a fiamat egy hétre hozzájuk.Mondanom sem kell,ezek után legszivesebben el sem engedtem volna,de mivel már joval elötte meg volt beszélve a dolog és a fiam is nagyon be volt indulva,összepakoltam a holmiját és elment velük.Egész héten evett az ideg,nem tudtam kiverni a fejemből a történteket.Mostanra már sikerült valamelyest lenyugodnom,de ma hazaért a fiam és,amit mesélt az teljesen kicsapta a biztosítékot nálam.Elmondta,hogy a sógornőm őt kérdezgette,hogy én és a férjem szoktunk-e veszekedni?milyen gyakran szoktam anyosommal találkozn?jóban vagyok-e vele?szoktam-e vele vitatkozni?stb.Teljesen lesokkolt a dolog,hogy a 6 éves gyerekemet ilyen dolgokrol faggatja ez a kibirhatatlan nőszemély!Valamint elöttem a csodálatos tortájával is lebukott a sógornőm,mert a vacsi utáni napon átmentem anyosomhoz,aki megkért,hogy szeleteljek a tortákból,hogy megkinálhassa a szomszédokat és amint a sógörnőm tortáját szeleteltem megláttam a tálca aljára ragasztva a cukrász névjegyét.Nagyon kiakadtam,nem értem,hogy miért jo ez neki,hogy ellopta az ajándék ötletemet,ráadásul olyan tortával villogott,amit nem is ő készített és képes volt learatnia babérokat,engem meg totálisan lealázni.Én még ezek után is hallgattam és nem tálaltam ki anyosomnak,hogy a drágalátos kis menye,milyen álnok kígyo is valojban.Még most is az egész család a sogornőm tortájárol áradozik,bennem meg forr a méreg,de nem fogok lesüllyedni az ő szintjére,hogy kitálaljak róla és befeketítsem a család előtt.

Abban teljesen biztos vagyok,hogy a gyerekemet soha többé nem fogom elengedni hozzájuk,de azt nem tudom,hogy mit tegyek a sógornőm áskálodása ellen!Mit tennétek ilyen esetben?

31/N

2011. júl. 2. 10:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szerintem a sógornődnek erős önbizalomhiánya,és kisebbségi komplexusa van veled szemben.

Nehéz lehet beilleszkednie egy új családba,ahol ráadásul te is ott vagy mint rivális.Ezért faggatja a gyerekedet is,hogy jobban tisztába legyen a viszonyokkal a családban.(ami nem szép dolog)

És bizony ésszel sem nagyon áldotta meg a természet,ha elfelejti,hogy a cukrász papírja a tortán maradt.:)

Ha zsörtölődsz ezen,akkor csak magadat húzod fel,ami fölösleges.

Nálunk is volt ilyen szitu a családban,az én sógornőm is meg volt húzatva 6 évig.Rengeteget bosszankodtam miatta.Most kb 2 éve felhagyott a rivalizálással (nem tudom huzatot kapott vagy mi?),és azóta kifejezetten jó viszonyban vagyunk.Nagyon sokat segítünk egymásnak,sokat beszélgetünk,közös programokat szervezünk.

Szóval ne keseredj el lehet fordítani a kapcsolatotokon,ha te is úgy állsz hozzá.Mert ugye egy családban a széthúzás sosem vezet semmi jóra,és mindenkinek csak kárára van.Márpedig egy család vagytok,ha tetszik,ha nem.

2011. júl. 2. 11:18
 12/14 anonim ***** válasza:
Kérd el tőle a csodálatos tortája receptjét, még arra is megkérheted, hogy segítsen Neked megsütni, mert nagyon ízlett és szeretnél Te is hasonlót csinálni. :D
2011. júl. 2. 11:27
 13/14 anonim ***** válasza:

Van egy tuti ötletem! Gondolom a sógornő tortájában az összetevők megtippelhetők kóstolás után. Szervezz meg egy találkozót mindkettőtöknek anyósodnál. A tippelt hozzávalókat vedd meg, kb 10 perc késéssel állíts be és mondd meg, hogy annyira finom volt a tortája, hogy szeretnéd megtanulni, de most helyben csináljátok meg - hoztál is mindent hozzá - hogy az elkészült csodából maradjon anyósodnak is, hiszen annyira ízlett neki is.

Majd boci szemekkel nézd, hogy te most tanulni szeretnél.

Megnézném, hogyan vágja ki magát ebből, pláne, ha anyósodnak is felcsillan a szeme :)

2011. júl. 2. 13:14
 14/14 anonim ***** válasza:
én is megmutattam volna, hogy milyen finom sütit sütött a cukrász:) megérdemelte volna. ráadásul felhívnám, oszt jól elküldeném... állj ki magadért, mert így most hiába forr benned a düh, ha nem lépsz semmit.
2011. júl. 4. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!