Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért kell mindig mindent...

Miért kell mindig mindent megünnepelni, nem túlzás ez a családban?

Figyelt kérdés

A férjem családja mindig mindent megünnepel.

Négyen vannak testvérek. Mindenkinél van már 2-3 gyerek, nekünk nemrégiben született az első.

Mindenkinek a születésnapja, karácsony, húsvét. Gyakorlatilag 1-2 hetente ott vagyunk valami miatt. Anyósom vagy a a férjem nővére szokta tartani ezeket az ünnepléseket.

Párszor próbáltam már mondani a férjemnek, hogy ezt utálom, de ő meg szereti és nem is érdekli, hogy mit mondok.

Nemsokára lesz a mi kisfiúnk első szülinapja, már most gyomoridegem van az egész miatt. Mert anyósom már átvette a szervezést, hogy milyen tortát akarok, mi legyen, hogy legyen. Én nem akartam semmi nagy banzájt.

2024. ápr. 1. 08:00
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
42%

Hát én begolyóznék, az biztos.

Kérdező, annak örülj, hogy nem nálatok van a rumli, már az is valami.

2024. ápr. 1. 12:17
 22/31 anonim ***** válasza:
53%

20!

A barátaink nálunk család kategória, tehát együtt ünnepeljük. Értem én, hogy nem mindenkinek tetszik ez, de akinek igen, annak bizony joga van hozzá. Itt a kérdező az egyetlen abban a csaladban, aki ek ez nem tetszik. Megoldas: ő nem megy ünnepelni. Ennyi.

2024. ápr. 1. 12:42
 23/31 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy már bocs, de kit érdekel, hogy nálatok mi fér bele? 😂

A férj családjában mindig is volt egy szokás, mégpedig, hogy senkit nem tudnak le semmilyen közös ünnepléssel, hanem mindenkinek jár egy saját nap és nem biszbasz dolgok miatt meg mert 5-ös dogát írt valamelyik gyerek és hasonlók. Ez pedig mindenkinek kedvére is való, egyetlen embert kivéve, aki nem is beleszületett a családba, hanem beházasodott, tehát pláne illene tiszteletben tartania az ő érkezése előtt létezett szokásokat, főleg ha azokkal a férjének semmi baja sincsen. Otthon maradhat nyugodtan a savanyú képével, senki nem fog pisztolyt a fejéhez. Nem is kell egy ilyen ember egy bulira. Nem mellesleg sehol sem írta, hogy drága ajándékot meg komplett menüsort várnak el, ezt csak ti költöttétek hozzá. Anyós meg a sógornő szervez mindent, ezt írta. Az ő gyerekének is megtenné, erre természetesen joga van nemet mondani. De nem másokra puffogni.

2024. ápr. 1. 13:06
 24/31 anonim ***** válasza:
80%
A te gyereked szülinapját, miért intézné anyòsod? Állj a sarkadra és szòlj, hogy köszönöd szépen, de ezzel te szeretnél foglalkozni. Állj ki magadért.
2024. ápr. 1. 13:56
 25/31 anonim ***** válasza:
59%

Egyszer volt össze vont szülinapom... Soha többet!

A szülinap a szülinaposról szóljon, nem jó "osztozni" a partin.

A nagy család ezzel jár.

2024. ápr. 1. 14:45
 26/31 anonim ***** válasza:
57%
Nem kell elmenni ilyen egyszerű.
2024. ápr. 1. 15:07
 27/31 anonim ***** válasza:
0%

"Nemsokára lesz a mi kisfiúnk első szülinapja, már most gyomoridegem van az egész miatt. Mert anyósom már átvette a szervezést, hogy milyen tortát akarok, mi legyen, hogy legyen. Én nem akartam semmi nagy banzájt."

Te lehet, hogy nem akarsz nagy banzájt, de hidd el, hogy a gyerek egy életre megfogja jegyezni, ha lesz*rjátok a születésnapját..

Az én születésnapom rendre el van felejtve, míg a 2 testvéremnek pedig nem. 13 éves korom óta le vagyok tojva mindenki által (kivéve a 2 szülő), hidd el, hogy nem a legjobb érzés ez egy gyereknek. Most 20 éves vagyok, nem érdekel már az egész, de gyerekként ez más volt.

Inkább legyen nagy felhajtás, mint semmilyen.

A karácsony, húsvét meg szerintem érthető. Miért ne lehetne ezt megünnepelni? Nálunk pl a karácsony és húsvét az olyan ünnep, ahol mindenki együtt van.

Örülj neki, hogy ilyen családba kerültél, mert, ha meg nem lenne semmi se megünnepelve, akkor azt a kérdést írtad volna ki, hogy "Miért nincs semmi sem megünnepelve nálunk?"

2024. ápr. 1. 18:35
 28/31 anonim ***** válasza:
73%

Ha nem szeretnél résztvenni, akkor ne menj el ezekre az eseményekre. Mi sem szoktunk a férjemmel csak ritkán(messze is laknak, több óra az utazás és állandóan délután 4 fele tartják hiába mondtuk, hogy rakják példáúl délre, hát mi meg nem szeretünk éjszaka utazgatni sötétben kisgyerekkel). Mondjuk nálunk eleve az is a baj, hogy mindig 2-3 nappal korábban szólnak csak, hogy most hétvégén lesz. Már ezért is szóltunk, hogy kitalálhatnák korábban is, hogy melyik hétvége, mert példáúl a férjem szombaton is dolgozik és mindig szombatra rakják a bulit, mert ők vasárnap kirándúlni mennek álltalában.

Ha nekik ennyire nem fontos, akkor nekünk se. Bár mondjuk az tényleg furán veszi ki magát, hogy a férjed ottlenne te meg nem, de azt is megértem, hogy nem minden hétvégédet ezzel akarod tölteni.

2024. ápr. 1. 20:35
 29/31 anonim ***** válasza:

A felnőttek szüli/névnapját gondolom eddig is megtartottátok nem? Várható volt, hogy gyerekekkel ez méginkább így lesz.

Nálunk az a szokás, hogy amióta gyerekek/unokák vannak, azóta a felnőtteket nem ünnepeljük egyesével, csak kerek évszámokon. Minden évben összejövünk "tömbösítve", ràfogva, hogy ez most az én szülinapom, a tesóm, a nagymamám és a gyerekem névnapja, meg mit tudom én mi egyben, de a gyereken kívül akkor sincs apró ajándékozás sem, a közös időtöltés miatt vagyunk együtt. A gyerekek szülinapját viszont minden évben megtartjuk külön-külön, hiszen nekik ez még más. Mi azt csináljuk, hogy a karácsonyi kaja után előkapjuk a következő évi naptárat és már akkorra eldönti mindenki, hogy ki mikor és hol szeretné ünnepelni a gyerekei szülinapját. Nálunk ez fontos, mert szét vagyunk szóródva az országban, nem mindegy kinek hova kell menni, hogyan tudunk szervezni, tervezni. Nincs ezzel gondom, a gyerekek nagyon szeretik. Én nem fosztanám meg ettől a családot, de nektek kell egyezségre jutnotok a férjeddel, hogy mi fér bele és mi nem.

2024. ápr. 2. 09:07
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, beszéld meg a férjeddel. Fel lehet vetni, hogy vonjanak egybe ünnepeket, maximum azt mondják, nem, és kész. Az sem tragédia, ha te csak 3 hetente mész, ha a párodat nem zavarja. A te életed, nem másé.

Én pl. tudom magamról, hogy biztosan nem töltenék rokonlátogatóban minden 2. hétvégét, még a párom kedvéért sem. Ok: megvan a saját életem, és a saját dolgom is, amire szintúgy idő kell. Nekem ez még havi szinten is sok.

Az én párom családjában is 3-4 hetente ünnepek vannak, mióta a sógornőmnek megszülettek a gyerekei. Ők sem vonnak semmit sem össze. Ha nincs kedvem, nem megyek, és kész. Nem érdekel, ki, mit gondol. Mondjuk, nálunk az is árnyalja a képet, hogy nagyon döglött mindig a hangulat. A sógoromon látni, hogy a háta közepére nem kívánja a vendégeket, a köszönésen kívül nem is szól már hozzánk. Ha én/mi próbálunk vele beszélgetni, akkor válaszolgat, de saját magától kb. tojik ránk. Érződik az egészen, hogy csak a gyerekek kedvéért vannak együtt. De egymással kb. semmit nem beszélget a família felnőtt része. Sógornőm nem szereti a saját anyját, a párommal meg olyan különbözőek, hogy semmi beszédtémájuk nincs. Én ebbe beleuntam, hogy 3-4 hetente csak a gyerekek kedvéért ott üljek úgy, hogy azt nézzük, melyik gyerek mit csinál, miközben a család kb. nem is beszél egymással. Simán halálra unom magam, helyette tudok értelmesebb dolgot is csinálni otthon. Plusz a sógoromon nagyon érezni, hogy nem akarja az egészet, nem akar velünk beszélgetni. Nekem ez kellemetlen. Itt pl. nagyon nem értem, miért nem elég nekik 2-3 havonta egy összevont ünnep. Felvetettük már, nem akarják. Abban viszont nem értem, mi jó van, hogy elmegyek egy helyre, ahol a házigazda nem kommunikál velem a köszönésen kívül, plusz látszik, alig várják, hogy lelépjünk már.

2024. ápr. 2. 12:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!