Miért kell mindig mindent megünnepelni, nem túlzás ez a családban?
A férjem családja mindig mindent megünnepel.
Négyen vannak testvérek. Mindenkinél van már 2-3 gyerek, nekünk nemrégiben született az első.
Mindenkinek a születésnapja, karácsony, húsvét. Gyakorlatilag 1-2 hetente ott vagyunk valami miatt. Anyósom vagy a a férjem nővére szokta tartani ezeket az ünnepléseket.
Párszor próbáltam már mondani a férjemnek, hogy ezt utálom, de ő meg szereti és nem is érdekli, hogy mit mondok.
Nemsokára lesz a mi kisfiúnk első szülinapja, már most gyomoridegem van az egész miatt. Mert anyósom már átvette a szervezést, hogy milyen tortát akarok, mi legyen, hogy legyen. Én nem akartam semmi nagy banzájt.
Először is: kisfiunk, és nem fiúnk. Ugyanis a gyermekedről, fiadról írsz, és nem a fiúdról. Nem mindegy.
Másodszor: te vagy a gyerek anyja, ha anyós kérdezgeti, hogy milyen tortát akarsz, mi legyen, hogy legyen, megmondod, hogy otthon szeretnétek hármasban ünnepelni, nem mentek aznap, majd X napon - a legközelebbi ünnep - pótoljátok.
Viszont ha kizárod magad a családból, hosszú távon ne lepődj meg, hogyha a fiad nem fogja érteni, hogy neki miért nem jár ugyanaz az ünnep, mint az uncsitesóknak, őt miért nem szeretik úgy a mamáék.
De mi miatt van gyomorideged? Nem kedveled a családot? Sok pénzt kell költeni? Messze laknak? Sokáig tartanak a bulik? Olyankor nektek is sütni, főzni kell, ami több idő, mintbfélóra alatt megenni egy kaját és a tortát?
Valami biztosan van a mélyén.
Ha jó család, jó arcokkal, akkor nem kellene, hogy probléma legyen az összetartás, az ünnepek, az emberi kapcsolatok ápolása.
Régóta házasok vagyunk, csak még nem akartunk gyereket, miközben a férjem testvéreinek meglett a gyerekük
És? Amíg nektek nem volt gyerek, fogalmatok nem volt arról, hogy van családi ünnep???
Közöld, hogy a te gyerekednek nem lesz szülinapi ünneplés vagy max a tiéddel és/vagy apukáéval összevonva.
Ja hogy ez már nem tetszik, csak másoknak akarod megszabni. Hát ez nem így működik, ellenben otthon maradhatsz nyugodtan. Senki nem fog a kardjába dőlni, ha nem kell a savanyú képedet bámulni, mert te nem tudsz annyival megtisztelni másokat a saját születésnapjukon, hogy örülj nekik. Esélyesen pofákat is vágsz, általában az ilyen savanyú uborkák nem tudják titkolni a hozzáállásukat.
Komolyan az agyam eldobom, hogy egy ünnep idején egy családanya képes ilyen rosszindulatú felhanggal átitatott kérdést kiírni… Azért olvastam el, mert azt hittem, óvodás ballagások, évente új munkahelyek stb fiszfasz dolgok köré épített banzájokról van szó, nem pedig arról, hogy egyszerűen nagy a család és lám, meglepő módon mindenkinek van születésnapja.
Sok évig voltam ilyen helyzetben gyerekként, az év hétvégéinek 2/3-a valakinek az ünnepe miatt foglalt volt. Addig buli, amíg fiatalabb voltam. Később láttam, mennyi ideg és kiadás ennyit összezárva lenni, mindig ajándékot keresni és venni. Egyéb programok maradtak ki és a végén már a legtöbben mentünk volna máshová, az ebédek lerövidültek, mert kinőttünk a szülőkkel üldögélésből.
Én már nem kényszerítem a gyerekem ilyen, számára unalmas szülinapi ebédekre. A felnőttek dumálnak, a gyerekeket ugráltatják "neked könnyebb odaszaladni érte" indokkal, és hazafelé mindenki megkönnyebbül.
Beszélj a férjeddel és ha a gyereketek első szülinapját másképp akarod, időben szólj a lelkes túlszervezőknek.
Én megértelek.Én ezt biztos nem bírnám.Valahogy kommunikálni kellene.
Az összevont szülinap nem ördögtől való,DE nem gyereknek.
Rengeteg sok évig tartottuk apukám,tesóm, és az én szülinapomat összevonva,de mi felnőttek voltunk már akkor, és költséghatékonyság nagyon fontos volt(magyarul csórók vagyunk, nem fért volna bele 3 hét alatt 3 szülinapi buli,ha akartuk volna akkor sem).Ettől még mindig szuper alkalmak voltak.Mindig ugyanabba az étterembe mentünk, és mindenkinek volt egy mini tortája gyertyával.
Nagyon megértelek kérdező.
Nem fér a fejembe, hogy tudják dolgozó emberek minden áldott hétvégéjüket szülcsinapcsizásra elpazarolni.
Meg nem kevés anyagi vonzata van. Drága nagyon egy normális ajándék,
Megg rohadtul nem élmény olyan helyen tölteni a délutánt, ahol 30 emberre van egyetlen wc, az ételt-italt meg sajnálják az ember szájából.
18!
Nem mindenki xarrágó, nem magadból meg a te családodból áll a világ. Nálunk pl nem egy wc van és senki nem sajnálja sem az ételt, sem az italt a másiktól. Plusz mi szeretjük a csaladtagjainkat, így örülünk minden ünnepnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!