Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Normális dolog, hogy a rokonok...

Normális dolog, hogy a rokonok csak úgy váratlanul jönnek vendégségbe?

Figyelt kérdés

Számtalanszor előfordult, hogy hétvégén csak úgy megjelennek, csengetnek az ajtón, ráérősen beszélgetnek órákig, nem sietnek haza. Akár a vidéki rokonok, akár a Németországban dolgozók, az utóbbiak úgy jönnek, hogy átutazóban vannak és nálunk akarnak aludni. Normális ez?

Engem nagyon zavar, váratlanul megzavarják a nyugalmunkat, nem tudunk pihenni. Vagy pl. elmarad a nagytakarítás, amibe belekezdtem. Le kell ülni velük kávézni, órákig beszélgetni.

Arról nem is beszélve, hogy nem lehet mindig rend és patyolat tiszta a lakásunk, ami miatt kellemetlenül érzem magam, mert azután kibeszélik a rokonoknál.

Nyilván megpróbáltam megbeszélni, hogy előtte telefonon egyeztessünk, kérdezzék meg otthon leszünk-e, alkalmas-e. Mintha a falnak beszélnék!

Nem egy családról van szó. Vidéken talán ez normális, nem tudom.

Itt Budapesten akkor megyünk vendégségbe, amikor hívnak. Édesanyám erre tanított.

Kivétel a nővérem, aki ugyanazt csinálja, amit a rokonok. Beállít a két kis gyermekével, erőszakos, nem érdekli, hogy nem érek rá. Ráadásul gyakran úgy hozza a gyerekeket, hogy éhesek, mert előtte sokat sétáltak. Így váratlanul nem könnyű ételt készíteni.

2023. dec. 20. 01:04
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
88%
Ja, és igen, vidéken sem normális ez.
2023. dec. 20. 15:10
 52/54 anonim ***** válasza:
89%

Nem, nem normális csak úgy hivatlanul rátörni a másikra, aztán betelepedni! Neked meg nincs szád, hogy megmondd, amikor ajtót nyitsz, hogy épp nagytakarításban/főzésben/akármiben vagy, és köszönöd a látogatást, de nem alkalmas most, máskor egyeztessetek, hogy ne jöjjön potyára? És azzal a lendülettel elköszönni, és becsukni az ajtót? Ugyanez a nővéreddel, meg a két éhes gyerekével...Nem, nem normális, de az sem, hogy te szükségét érzed annak, hogy ennek ellenére mindent elhajíts, és kaját csinálj nekik...A rokonok dettó! Azért egy külföldről hazautazás nem olyan dolgo, ami egyik pillanatról a másikra történik, de téged annyiba se vesznek, hogy a telefont felemeljék...hát, tudod, ki engedné be őket. Nem alkalmas, más programod van, tele a város hotellal, meg mindenféle szállással, tessék választani!

A te fejedben kell először rendet tenni, és megszűnik minden problémád!

2023. dec. 21. 06:40
 53/54 anonim ***** válasza:
100%
39-es, én akarom őket látni, ne értsd félre, HA előtte SZÓLNAK! Legalább előző nap, nem annyi, hogy idejön és bunkó módon rám erőszakolná magát, csak mert Ő unja a fejét.
2023. dec. 21. 12:20
 54/54 anonim ***** válasza:
92%

"ráérősen beszélgetnek órákig" - Kivel? Ha nem engeded be őket és nem beszélgetsz velük, akkor ez szóba sem jöhet.

Egyébként hol vagy, kérdező?

2023. dec. 23. 16:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!