Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Normális dolog, hogy a rokonok...

Normális dolog, hogy a rokonok csak úgy váratlanul jönnek vendégségbe?

Figyelt kérdés

Számtalanszor előfordult, hogy hétvégén csak úgy megjelennek, csengetnek az ajtón, ráérősen beszélgetnek órákig, nem sietnek haza. Akár a vidéki rokonok, akár a Németországban dolgozók, az utóbbiak úgy jönnek, hogy átutazóban vannak és nálunk akarnak aludni. Normális ez?

Engem nagyon zavar, váratlanul megzavarják a nyugalmunkat, nem tudunk pihenni. Vagy pl. elmarad a nagytakarítás, amibe belekezdtem. Le kell ülni velük kávézni, órákig beszélgetni.

Arról nem is beszélve, hogy nem lehet mindig rend és patyolat tiszta a lakásunk, ami miatt kellemetlenül érzem magam, mert azután kibeszélik a rokonoknál.

Nyilván megpróbáltam megbeszélni, hogy előtte telefonon egyeztessünk, kérdezzék meg otthon leszünk-e, alkalmas-e. Mintha a falnak beszélnék!

Nem egy családról van szó. Vidéken talán ez normális, nem tudom.

Itt Budapesten akkor megyünk vendégségbe, amikor hívnak. Édesanyám erre tanított.

Kivétel a nővérem, aki ugyanazt csinálja, amit a rokonok. Beállít a két kis gyermekével, erőszakos, nem érdekli, hogy nem érek rá. Ráadásul gyakran úgy hozza a gyerekeket, hogy éhesek, mert előtte sokat sétáltak. Így váratlanul nem könnyű ételt készíteni.

2023. dec. 20. 01:04
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
95%

Én ott akadtam el, hogy a nővére az éhes kölkeit viszi oda hívatlanul, hogy a kérdező még meg is etesse őket... Hogy mivan??

Kérdező, állj a sarkadra, mert ez nem normális. Ha a "nem" szóból nem értenek, ne nyiss ajtót.

Amikor egyik exemmel együtt laktunk, folyton hívatlanul beállítottak a haverjai, gyerekestől, a gyerek sáros cipővel ugrálta körbe a kanapét. Ott megmondtam, hogy MI lakunk itt, TI csak vendégek vagytok, legközelebb szóltok, vagy lakoppantok az ajtóról. Utána egyszer egyedül voltam otthon és persze váratlanul jött exem egyik haverja, én meg nem nyitottam ajtót. :D Ezek után mindig szóltak, hogy mikor akarnak jönni. Amúgy exem is egy f asz volt, mert ez így neki jó volt, utána el is költöztem tőle.

2023. dec. 20. 09:00
 32/54 anonim ***** válasza:
94%

Dehogy normális. Jött már hozzánk váratlanul a férjem haverja, egyedül voltam itthon, köntösben 😂 jól ledöbbent. Az is karácsony előtt volt. Nálunk mindig áll a fa korábban, mert karácsonykor dolgoztam, most is. Hát a fa kész volt, kaja volt, lakás tiszta volt, miért ne lehetnék köntösben?

A másik haver akkor jött utoljára, amikor romantikáztunk. Szóljanak.

Amúgy jöhet mindenki, de kaját nem kapnak, fekvőhely nincs. Ki se nyitnám az ajtót, telefont nem venném fel. Neked megszállóid, nem vendégek. A tesód is. Adjon enni otthon a kölkeinek, neki kell gondoskodnia róluk. Mondd neki, hogy milyen anya 😃

2023. dec. 20. 09:02
 33/54 anonim ***** válasza:
91%

#28:

"Persze cserébe akkor ne várd, hogy a közelgő (már mindjárt itt van...pikk-pakk elmúlik ez a 4 nap) ünnepekben majd ők tegyék eléd a vadsültet, a halászlét, a karácsonyi pulykát, a kocsonyát és társait."

Normális ember soha nem vár semmiféle ilyesmi luxuséttermi kiszolgálást rokonoktól, szal ezt teljesen felesleges volt idehánynod.

2023. dec. 20. 09:24
 34/54 anonim ***** válasza:
94%

Teszem hozzá, mindig nagy öröm volt, ha váratlanul beesett valamelyik ritkán látott rokon, barát. - régen sem volt nagy öröm, csak nem volt annyi önismerete és bátorsága az embereknek, hogy hazaküldjék xy-t. ;)

Kérdező: nem kell beengedni őket, ennyi a nagy helyzet.

Ezt nálam is eljátszották, ráfeküdtek a csengőre, meg KIABÁLTAK be, mert "tudják, hogy itthon vagyok". :D

Felőlem aztán ordibálhatnak, max rájuk hívja valaki a rendőröket.

Még ktszer-háromszor próbálkoztak, aztán rájöttek, a bunkókat nem méltatom figyelemre.

Azóta legalább egy telefont megejtenek, alkalmas-e az időpont.

2023. dec. 20. 09:28
 35/54 anonim ***** válasza:
93%

Mondjuk, hogyha a testvérem esne be a gyerekeivel, azzal a lendülettel b.nám rájuk az ajtót.

Heló, lehet sétálni hazafelé, de hogy enni nem kapnának, az is fix. Hát persze, még én álljak készenlétben, mert a tahómaris tesóm szerint normális hívatlanul átugrani bárkihez.

Akkor éhesen ballagnak haza a gyerekek, anyuka köszönje magának.

2023. dec. 20. 09:36
 36/54 anonim ***** válasza:
89%

Régen sem volt normális.

Engem is zavarna ha csak úgy beállítanának.

2023. dec. 20. 09:46
 37/54 anonim ***** válasza:
86%

Faluban élünk, nálunk sem szokás. Viszont van olyan rokonom, aki úgy érzi, hogy nincs ebben semmi rossz, így hajlamos váratlanul beállítani. De csengő nincs, a kaput zárjuk, és tükrös üveg van a frontablakon, így én látom, hogy ki kopogtat, de engem nem látnak.

Nem is engedem be, ha épp nincs hozzá hangulatom, mert éppen "nem vagyok otthon" 🤷‍♀️

2023. dec. 20. 09:52
 38/54 anonim ***** válasza:
93%

Nem normális.

Legközelebb mondd meg, hogy alkalmatlan időben jöttek, nem tudod őket fogadni. És csapd az orrukra az ajtót. Mindenki meg fog sértődni rád, de tanulni fognak belőle.

2023. dec. 20. 09:54
 39/54 anonim ***** válasza:
88%

"Ezt nálam is eljátszották, ráfeküdtek a csengőre, meg KIABÁLTAK be, mert "tudják, hogy itthon vagyok". :D"

Ezt nem is értem. Miért akarnám azt látni, aki (érthető módon) nem akar engem látni? Ez kész.

2023. dec. 20. 10:14
 40/54 anonim ***** válasza:
92%
Ez kb. régen volt szokás a nagymamáink korában amikor még nem volt telefon. Ma már mindenki a telefont nyomja, nehogy már ne lehessen oda telefonálni, vagy sms-t írni, de ha erre se telik akkor ott a messenger. Én szégyellnék oda menni másnál egy szó nélkül..
2023. dec. 20. 10:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!