Normális dolog, hogy a rokonok csak úgy váratlanul jönnek vendégségbe?
Számtalanszor előfordult, hogy hétvégén csak úgy megjelennek, csengetnek az ajtón, ráérősen beszélgetnek órákig, nem sietnek haza. Akár a vidéki rokonok, akár a Németországban dolgozók, az utóbbiak úgy jönnek, hogy átutazóban vannak és nálunk akarnak aludni. Normális ez?
Engem nagyon zavar, váratlanul megzavarják a nyugalmunkat, nem tudunk pihenni. Vagy pl. elmarad a nagytakarítás, amibe belekezdtem. Le kell ülni velük kávézni, órákig beszélgetni.
Arról nem is beszélve, hogy nem lehet mindig rend és patyolat tiszta a lakásunk, ami miatt kellemetlenül érzem magam, mert azután kibeszélik a rokonoknál.
Nyilván megpróbáltam megbeszélni, hogy előtte telefonon egyeztessünk, kérdezzék meg otthon leszünk-e, alkalmas-e. Mintha a falnak beszélnék!
Nem egy családról van szó. Vidéken talán ez normális, nem tudom.
Itt Budapesten akkor megyünk vendégségbe, amikor hívnak. Édesanyám erre tanított.
Kivétel a nővérem, aki ugyanazt csinálja, amit a rokonok. Beállít a két kis gyermekével, erőszakos, nem érdekli, hogy nem érek rá. Ráadásul gyakran úgy hozza a gyerekeket, hogy éhesek, mert előtte sokat sétáltak. Így váratlanul nem könnyű ételt készíteni.
baråtnőméknėl ez normális volt mindig hogy átmehetünk mindig vagy más ismerösök sokszor rá ėrt beszėlgetni ,nem haragudot érte.
de akinek mås a felfogåsa ėletritmusa stb az nem ilyen.
Nálunk igen, normális. Bármikor jöhetnek, ha itthon vagyunk szívesen látjuk őket. A bejelentkezés előnye anyni, hogy akkor sütök előre valamit.
De siman megértés azt, akinél ez nem megy, akinél be kell jelentkezni. Nincs ezzel baj, csak le kell normálisan kommunikálni.
Van akiknel ez teljesen elfogadott, és vagyunk mi többiek, akik ezt ki nem állhatjuk.
Mondjuk nekünk jó dolgunk van, mert magasan lakunk, csengő nincs, így előtte kénytelenek felhivni mobilon. És ilyenkor nyugodtan mondhatom, hogy bocs épp Békéscsabán vagyok, miért nem szóltál előre?
Másik tipp. Ha ajtót nyitsz, legyen rajtad kabát és egy nagy sporttaska. Ha kedves vendég jön, épp most érkeztel meg valahonnan, ha nem kedves, akkor épp most indulsz...
"Vidéken talán ez normális, nem tudom."
Nem. Vidèki vagyok, borsodi faluban lakok. A párom heves megyei faluból származik. Nem ismerünk olyat akinèl ez normális. Pl mamám 80 èves szomszèdnője is csak úgy megy vendègsègbe az ország másik vègèben èlő lányához, hogy hetekkel, hónapokkal előtte szól, megbeszèlik. A lánya is ugyanígy tesz. Nem meglepi a dolog.
Mi szállás.hu-n szoktunk szállást foglalni ha utazunk, nem rokonoknál pofátlankofunk. Nálunk se szoktak megszállni. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy 5 èv alatt hányszor jöttek hozzánk rokonok fèl napra is.
Utálunk vendègeket fogadni. Zavarják a benti macskáinkat is.
Nálad azèrt normális, mert megengeded. Nem kènyszerít senki se, mègse mondasz nemet, nem küldöd őket haza. Minden baromságuknak engedsz (több órás kávèzgatás, hallgatod az èlettörtènetüket). Semmi jelèt nem adod, hogy zavarnak.
Ingyen kaja, ingyen szállás, ès jó hallgatóság (ès úgy látják örülsz a vendèglátó szerepnek). Jó hogy kihasználják a helyzetet.
Tanulj meg nemet mondani.
Ez bunkóság neveletlenség tiszteletlenség.
Nekem is volt a környezetemben ilyen család. Jöttek mikor úgy gondolták. Miután többször előfordult, hogy jöttek és órákig itt ültek, mondtam nekik, hogy örülök, ha jönnek de előtte szóljanak. Hát utána sem szóltak, én meg félbemaradtam azzal amit elkezdtem, kellemetlenül éreztem magam mert nem volt itthon semmi amivel megkínálhattam volna őket, rumli volt stb.
Aztán elkezdtem azt csinálni, hogy mikor csengettek és láttam, hogy ök azok, akkor felvettem a cipőm kabátom stb, kezemben kocsikulcs és úgy csináltam mint aki éppen indul el otthonról és nagyon siet. "Jaj ne haragudjatok, most nagyon nem alkalmas, most azonnal el kell mennem." Na ezt párszor megcsináltam és azóta nem jöttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!