Mekkora összegig adnátok kölcsön rokonnak?
200: Igen, értem, hogy segíteni próbálsz, aranyos vagy, de sajnos nincs, és nem is vsz., hogy lesz papírom, így a Bíróságon sem lenne esélyem. Bízok az apránkénti törlesztésekben.
201: Igen, egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, de magának keresi a bajt (az asszony veszi fel a hiteleket, a férje meg gondolom, ráhagyja). Meglátjuk, mi lesz belőle. Én elnézem, már csak popcorn és kóla kell. :D
Egyszerű a megoldás a papírra. Azt hiszem még itt a gyakorin olvastam régen... Írsz egy levelet az ismerősnek, hogy nagyon szépen köszönöd az eddigi törlesztéseket. Blabla... Majd beleírod a levélbe, hogy ne feledkezzen meg róla hogy még x öszeggel tartozik... Szándékosan nagyobb összeget írva, mint amennyivel igazából tartozik.
Ha szerencséd van, akkor ír neked egy levelet, hogy ő (pl) nem 70el, csak 50el tarozik... Máris van tőle egy papírod, amit elfogad a bíróság...
204#
Azért, hogy a válaszlevél bizonyíték legyen a tartozásra, ha bírósághoz akarna fordulni.
Kérdező!
Szerintem lélekben engedd el ezt a tartozást, akkor minden törlesztést talált pénznek tekinthetsz. Nem ér ennyit a vele járó idegeskedés. Több is veszett Mohácsnál!
Köszi 205-ös, ez már inkább elvi kérdés, hogy "családon belül" ez nagyon csúnya dolog, és érezze a súlyát. Az már csak hab a tortán, hogy közben még adósságokba is veri magát.
Igazad van 204-es, de ez reális veszély, amit a 204/6-os írt, és máris nincs papír. A mai világban, és főleg ő amilyen sóher, tuti nem küldene levelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!