Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mekkora összegig adnátok...

Mekkora összegig adnátok kölcsön rokonnak?

Figyelt kérdés
Apránként gyűlik, 20-30 ezer Ft alkalmanként, de 2-3 naponta újra kér, és még nem fizetett vissza semmit.
2023. aug. 29. 09:48
 191/214 A kérdező kommentje:

Nem szeretem a konfliktusokat, ezt akarnám elkerülni, de eléggé a fejemre nő. Tartok tőle igen, hogy nem fog fizetni, már nem bízok benne.

Már vett fel kölcsönöket a C és P cégektől, egymásra halmozza őket, belekeveredik a tartozásokba. És persze ezekre is hivatkozik, hogy mennyit kell visszafizetnie, és ezért nem tud többet adni.

2024. márc. 13. 12:15
 192/214 anonim ***** válasza:
100%

191.

Akkor nem marad más, mint hatarozottnak, de kedvesnek maradni, akármekkora tróger. :(

Aztán ha végre megadja, megmondhatod neki a magadét.

Amúgy a sors majd elintézi...

2024. márc. 13. 12:49
 193/214 A kérdező kommentje:
Veri a Sors rendesen, emiatt nem aggódok. Szóval lelkileg elégtételt kapok, de sajnos ettől még nem vagyok a pénzemnél.
2024. márc. 13. 13:18
 194/214 anonim ***** válasza:
80%
Miert nem vesz fel annyi kolcsont hogy az osszeset ki tudja fizetni es akkor mar csak 1 felé kell fizetni?
2024. márc. 13. 14:01
 195/214 A kérdező kommentje:
Mert ahhoz gondolkozni kellene.
2024. márc. 13. 14:30
 196/214 anonim ***** válasza:
58%

194, Nem éri meg, rosszabbul járna vele. Tavaly kerültem ilyen helyzetbe, hogy sajnos szükségem volt kölcsönre - egy már volt korábbról más okból. Én ezt akartam, hogy felveszek egy nagyobb összeget, hogy a régit tisztázzuk le, induljon újra, ne legyen több hitelem. De annyit változtak-emelkedtek a kamatok-futamidők, pedig ugyanaz a bank, hogy megfizethetetlenül magasak lettek volna a törlesztők. Így lett két hitelem (szerencsére a másodikat hamar ki fogom tisztázni, és igyekszem elkerülni, hogy még egyszer ilyen helyzetbe kényszerüljek).

Most ezzel nem a kérdező rokonát védem, félre ne értsd, mert itt sokkal-sokkal komolyabb gondok vannak ezzel a hitelhalmozással, olyan spirálban van, ami már kezelhetetlen, és szomorú, hogy még mindig a kérdezőt használja (használná) ki.

Csak azt mondom, hogy ezzel a felvesz egyet hogy fizesse a másikat dologgal nem feltétlen jár jól, csak látszólag.

2024. márc. 13. 15:12
 197/214 anonim ***** válasza:
100%

194. A C és a P hiteles bankok pont arra mennek, hogy nehogy vissza tud fizetni. Azért is van felénk a mondás, providentből tv karácsonyra, kilakoltatás húsvetra...

Sajnos, ha veszel fel ilyen kölcsönt, akkor pillanatok alatt egy visszafizethetetlen spirállba kerülsz. Párszázezres hitel milliós lesz, mire visszafizeted. Felvett a rokon ilyen hitelt, és egyszerűen nem tud tőle szabadulni. Ráadásul vagy milliót vet fel, szóval jó nagy szarban van... Szóval nem olyan egyszerű a p hitelétől megszabadulni. Szerintem a sok bankos kilakoltatások 99%-a ilyen hitel, a maradék meg a devizás...

2024. márc. 14. 14:18
 198/214 anonim ***** válasza:
Én a helyedben aláiratnék vele egy papírt, amin elismeri a jelenlegi tartozását, és ígéretet tesz, hogy havonta a nyugdíjból X összeggel csökkenti.
2024. márc. 14. 20:30
 199/214 A kérdező kommentje:

197: A hitelrendezés már az ő dolguk lesz, hogyan másznak ki belőle. Nem sajnálom, azok után, ahogy átvert, hitegetett, hogy majd ad nagyobb összeget, múlt hónapban kaptak 1 Millió felett, aztán nekem meg 50 ezret adott. Vastag a bőr a képén, az bizonyos.

198: Nem azért, de te aláírnál egy ilyent? Az ötlet jó, csak érted... :o)

2024. márc. 14. 20:41
 200/214 anonim ***** válasza:

198 vagyok - igen, értem. Talán nyomatékosítani lehet egy fenyegetéssel, amit gondolom, hogy nem akarsz, hogy bepereled, ha nem teljesíti. Sajnos jobb ötletem nincs.

Vagy várhatsz, és lassan-lassan visszakapsz valamit, vagy magadban lemondasz az egészről.

2024. márc. 14. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!