Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Megszakítsam a kapcsolatot a...

Megszakítsam a kapcsolatot a sógorommal?

Figyelt kérdés
Feleségem húgának férje egyre durvábbakat szól be nekem családi ünnepeken mindenki előtt (a már nagyobb gyerekeim előtt is). Nekem nincs szívem visszaoltani, egyszerűen nem visz rá a lélek, mert tudom, hogy többre vittem, ráadásul én becsületesen keresek többet, mint ő a hányaveti kis webshopjával, pedig nem fiatal már, több mint tíz éve működik. Mit lehet ilyenkor tenni, nem akarom főleg, hogy a gyerekeim ezt hallják. Már beszéltem vele ezügyben, ilyenkor 1-2 alkalomig OK, de aztán újra kezdi. Fiatalabb is, gyengébb is nálam. Miért jó ez? Voltatok már ilyen helyzetben?

2023. júl. 12. 11:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
37%
Van abban valami bájosan röhejes, mikor te, aki többre vitted nála, idegeneket szavaztatsz, ahelyett, hogy leülnél az érintettekkel.
2023. júl. 12. 12:23
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Még egy utolsó esélyt adnék neki. Ha legközelebb is paraszt módon beszól, akkor megszakítanám vele a kapcsolatot. Magamhoz főleg nem hívnám őket soha. Beszéld ezt meg a feleségeddel!
2023. júl. 12. 13:10
 13/22 Szervizmérnök úr ***** válasza:
22%

11. A kettőnek semmi köze egymáshoz. Ilyen előfordul sokakkal, hogy foglalkoztatja egy gondolat, majd arra jut, hogy kiírja a Gyakori Kérdésekre.

Mert nem számít rá, hogy sok a rosszindulatú ember.

Egyébként én is vállalkozom, de attól még nem nézek le egy jól kereső bárki mást sem.

Egyébként vannak ilyen helyzetek is, amikor trollok, provokátorok kötnek bele az emberbe, gondolok itt a kérdésben leírt esetre.

2023. júl. 12. 13:17
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Tuti nem beszélnék vele.
2023. júl. 12. 16:42
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Pedig jobb, ha kitalálsz valami frappáns, de nem sértő riposztot.

Mert az se példamutatás ám a gyerekeknek, hogy haragszomrádból mostantól nem beszélünk Peti bával, ezért Kati nénit se látogatjuk, meg nagyiékhoz is külön megyünk.

2023. júl. 12. 23:52
 16/22 A kérdező kommentje:
Igen, én is mindig ezt gondoltam, hogy még egy lehetőség, még egy kis türelem, hátha csitul ez a kompenzáció nála, de sajnos az ilyen 'irigy kis prolika' mentalitású, beolvasós emberek miatt nem működnek sokszor a rokoni kapcsolatok. Egyszerűen vannak olyanok, akikkel nem tudsz már többször leülni megbeszélni dolgokat, mert nem lehet, mivel nem fognak tudni a maguk kis improduktív, kivagyiskodó világán túllépni. Ettől még saját magukkal tök jól elvannak :) de a nem választott 'kedves rokonokkal' való találkozókat valahogy meg kell oldani, én is ezt gondolom. Amúgy ők is segíthenének azzal, ha rászólnának, csak ilyenkor mindenki olyan félős, nem akar balhét a másik miatt. Magad uram, ha szolgád nincs. És a világ is ilyen, ki kell állni magadért, ha betámadnak, különben mindenki egyre többször és egyre jobban hülyének néz. Ezt meg kell tanulnom először nekem, aztán átadnom a gyerekeknek.
2023. júl. 14. 11:42
 17/22 A kérdező kommentje:
Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik... :) ha már elköltözöl a szülők házából végre és összehozol egy saját diplomát, némi nyelvtudást, jó állást, saját vállalkozást, valamit, akár egy házat, saját kertet, önerődből autót, fiatal feleséget, némi népes családot, lesznek mire irigyeid, addig csak álmodozol róla, hogy már abban a helyzetben vagy :)
2023. júl. 19. 14:52
 18/22 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Én kifogtam általános iskolában is, középiskolában is 1-1 undorító, nevelési hibás alakot, akik ezt otthonról hozták magukkal, hogy ők ilyen sunyi kis szarok.

Nem azt mondom, hogy túl sokat tudtak volna ártani, csak ilyen kis bosszúságok, alkalmanként.

Nem tudom, minek vannak ilyen kis patkányok, de valamilyen szinten az evolúció részei ők is.

Nem tehetsz ellene semmit, ilyenek vannak, hibaszázalékok a természetben.

Ne menjek messzebb, még a GyK Elektronika szekciójában is rám szállt egy gyűlőlködő alak, amelyik belém köt, ha túl részletező hozzászólást írok.

Ha röviden írok, akkor kipécézi, hogy mire nem tértem ki (mert nem akartam felesleges részletekbe menni), akkor arra lelkesen lecsap.

Normális?

Ezek sérült emberek.

2023. júl. 19. 15:55
 19/22 A kérdező kommentje:
Azért nem patkány, mert tettekkel nem árt, de a beszédstílusa és főleg az erőltetett mondanivalója ezeknek a beszólásoknak félrevezető lehet a gyerekek számára...mindegy, közeli rokonokkal úgysem lehet megszakítani a kapcsolatot.
2023. aug. 1. 13:31
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Hogyne lehetne. Nem mész hozzájuk, meg ti sem hívjátok meg őt.
2023. aug. 1. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!