Kivel volt itt olyan, hogy tizen vagy huszonévesen megszakította a kapcsolatot valakijével, és utàna az egész csalàd nem törődött az életével?
Nekem volt ilyen huszonévesen, a kapcsolat megszakítása jó irányba terelte őket. Ezután volt egy kibékülés amikor végre sikerült velük megbeszélni a problémákat, úgy hogy kimondhattam. Aztán megint kezdődött minden előről, szóval megint nem vagyok velük beszélő viszonyba. Nem utáljuk egymást, de nem tudunk igazán kapcsolatban lenni. Egy csomó sérelmüket rám vetítik stb.
De pont azt éltem meg, amit te is írtál, kérdező, hogy gyerekként senki nem védett meg, nem értett meg.
Maga a gondolat hiànyzik, hogy gyakorlatilag nincsen csalàdom. Igen, ott van az, hogy ilyen àron nem kell. Én gondolkoztam, hogy felkeresem őket, de tudom màsoktól, hogy semmit nem vàltoztak és nem gondoltak végig, és emiatt érzem, hogy talàn soha nem is vàrtak engem a vilàgra sem, nem szerettek, ezért sem érdekli őket, hogy mi van velem, és ezt nem értem, hogy lehetnek ilyen érzéketlenek.
Nagyanyàmnak nagyon sokszor megbocsàtottam, de mindig én tettem meg az első lépést, aztàn mindig minden visszament a régi kerékvàgàsba, csak mindig egyre szemtelenebbül és gàtlàstalanabbus folytatta ugyanott, ahol előzőleg abbahagyta.
Nehéz nagyon "felnőni" egyedül, hogy egymagam érzem a vilàgban.
De jó, hogy írtál 7-es, pont ezt akartam tanácsolni a kérdezőnek.
Mindenkinek szüksége lenne nagyon komoly és igazi segítségre aki ilyen problémákkal fut neki az életnek. Mert így indulva a következő hatalmas buktató lehet egy rossz párválasztás, és akkora sebbel, vagy olyan kilátástalan helyzetből (ha már gyerekek is lennének mire kitisztul a kép) már irtózatosan nehéz az embernek összekaparnia magát. És sajnos nem olyan hosszú az élet, hogy akárhányszor neki lehessen futni az útnak, jobb felvértezve nekiindulni. Jó esetben ezt kellene megadnia a családnak, de sokkal kevesebb ember indulhat így mint gondolnánk.
Köszönöm a vàlaszokat. Igen, még gyermekvàllalàs előtt érdemes rendbe tenni, amit lehet, amennyire lehet, ezt én is így gondolom, mert nem akarom a gyermekem életét mérgezni az én sérelmeimmel sem közvetetten, sem közvetve. Én is volt idő, hogy azt éreztem, nekem nem való, mert ahhoz sérült vagyok, és meg mert nem akarom tovàbbvinni az ilyen sérült csalàdi mintàt, de ha rendben leszek, akkor nem akarom magam megfosztani az igazi boldog csalàd örömétől. Nekem van pàrom màr évek óta, aki mindenben mellettem van és tàmogat, ez a kapcsolat nagyon pozitívan hat ràm, mindent meg tudunk oldani, beszélni, és ezàltal érzem azt, hogy van esélyem.
Mindenképp keresek pszichológust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!