Meghalt kerrsztanyám. Hogyan dolgozzam fel?
Szia! A gyász feldolgozásához feldolgozásra van szükséged, aminek a kezdete az, hogy megpróbálsz beszélni róla olyan emberekkel, akikhez közel állt. Leküzdöd a gombócot a torkodból, és sírtok közösen egy nagyot.
Nekem édesanyám halt meg 3 éve, hasonló cipőben járok.
Kitartást kívánok neked és a családnak!
Őszinte részvétem 1es.
Igazából lehet már nem is csak a gyász, hanem a bűntudat is. Hogy akkor nem voltam ott mellette, csak ritkán. Még a temetésére sem tudtam elmenni, mert nem volt rá erőm.
Akkor is azt mondom, hogy a leghatékonyabb a saját lelki világodnak, ha szembenézel ezzel a kihívással, és leülsz beszélni keresztapudékkal. Ha bűntudat, ha nem.
<3
Ha úgy érzed menj ki hozzá most a temetőbe és mond el neki amit érzel -nem is kell hangosan, ha zavarna, hogy mások hallják csak gonfolatban-
Illetve mond el az érzéseid a keresztapukádnak, unokatestvérednek is.
Elmehetsz bármikor a sírhoz. Nem voltál nem kell szégyelni, azért nem mentél, mert nem tudtál. Nincs erőd hozzá az is az, hogy nem tudsz menni. Annyiban lenne érdemes ellátogatnod oda, mert lehet segítene.
Esetleg elmehettek együtt is. Nem azért, hogy kötelező volna de írod, hogy ez is bánt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!