Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Sógornőm miért ilyen életképte...

Sógornőm miért ilyen életképtelen? Vagy csak önző?

Figyelt kérdés

Kb egyidősek a gyerekeink, 1 évesek kb. Na, ő hozzá a szülés óta megy minden áldott nap vki segíteni. Egyik nap egyik mama, masik nap meg másik. Konkrétan kell neki a segítség mindenhez, mert ő babaval nem tud boltba menni, egyedül nem tud vedőnőhoz menni, baba mellett nem tud takarítani, főzni...stb.

Én érdekes mindent meg tudok oldani egyedül is, mondjuk jól esne ha anyósom ismerné a masik unokáját is....

Na most megint terhes vagyok, és úgy volt hogy jön hozzám segíteni ezentúl, mert sokszor menni kell orvoshoz, ahová nem szívesen vinném az 1 évest. Erre sógornőm kiakadt, hogy de hát ha kedden vagy csütörtökön lenne orvos akkor variáljam at, mert eddig ugye úgy volt, hogy hétfőn szerdán pénteken vasárnap férje anyukaja segitett, kedd csütörtökön szombaton meg anyosom. Mennyire gáz már?

2023. febr. 1. 10:17
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
64%
Van egy régi mondás,aki borzas, azt kell fésülgetni.Jelen esetben a sógornőd a "borzas",örülj neki hogy te ilyen talpraesett vagy.Lehet az ő babája ún.többemberes baba,lehet nehezebben kezelhető,sìrósabb,stb.stb.Van aki szülés utáni depiben szenved,vagy ki tudja,miért igényli az állandó segítséget.Légy kicsit megértőbb.Mi lenne ha a mama messzebb lakna pl?Akkor még néha sem segítene be neked sem.
2023. febr. 1. 16:33
 42/46 anonim ***** válasza:
67%

"Azt érzem a szavaidon, hogy sértődött vagy, amiért a sógornőd kihasználja anyósodat. Most találtál egy okot, amiért te is ezt tehetnéd, de akadályba ütköztél és másokra mutogatsz ahelyett, hogy csak magadra támaszkodnál ezután is."

Ne haragudj, nagyon gázak vagytok ezekkel a kommentekkel. Jó sz*r családotok lehet, ha nálatok kihasználásnak minösül az, ha a szülő megkéri a nagyszülőt, hogy havi egyszer 1,5 órát vigyázzon már a gyerekre, míg orvosnál van.

Vagy most csak azért írjátok ezeket, hogy azért se a kérdezőnek legyen igaza, bele lehessen rúgni? Te kihasználásnak tartanád, ha a menyed megkérne erre? Mert ha igen, inkább ne is alapítsatok családot....

2023. febr. 1. 16:59
 43/46 anonim ***** válasza:
74%
A sógornő a csipcsup ügyei miatt minden nap igényel valakit maga mellé és megszokta, hogy ugranak neki. A kérdező havi egyszer szeretné elhívni a nagymamát, de ebbe is beleszól a másik oldal. Ez igazságtalan és minden fél hibás. A sógornő azért, mert eltúlozza a kéréseit, az anyós azért, mert neki kellett volna a lányára szólnia, hogy elég, elmegy kedden a másik unokához, oldja meg aznap máshogy a dolgát. El se kellett volna jutnia ennek a kérdezőhöz. Az anyós nem tette vagy nem volt elég erélyes, a vége ugyanaz. A kérdező azért, mert magára veszi a hisztit, pedig annyival lezárhatta volna, hogy figyelmen kívül hagyja és csak az anyósát kérdezi meg, hogy akkor ráér vagy sem.
2023. febr. 1. 17:18
 44/46 anonim ***** válasza:
74%
Minden csak nézőpont kérdése. Biztos, hogy ő az életképtelen, aki kiharcolja magának a segítséget? Nem inkább te, aki idegeneknek a neten panaszkodsz, ahelyett, hogy velük beszélnél?
2023. febr. 1. 21:38
 45/46 anonim ***** válasza:
70%

Nézd ez van, sógornő életképtelen. Amikor anyós öregebb lesz pofára fogni esni nem is kicsit,míg te simán megoldod. Én sógornőm szülés után ÉVEKIG péntektől vasárnapig anyósnál éltek a ferjjel, gyerekkel míg ők pihentek nagyszülők babáztak. Mai napig hétvégén ledobják a 9 évest,de letojom. Nagyszülők vállalták be, én meg jó ha 2 hetente átviszem a kicsit látogatásra pár órára. Vsászárom volt és így sem kértem segítséget, sógornő meg bőgött,hogy ő nem bírja tovább.

Őszinten elismerem,hogy jól csinálja de sosem jutna eszembe ide ezt kiírni, hogy jaj így meg úgy mert anyós/sógornő nem fog változni. Ha férjed nem lép akkor így jártatok.

2023. febr. 1. 23:18
 46/46 anonim ***** válasza:
100%
Én nem látom a problémát. A kislányom két éves és mindent ketten oldunk meg a férjemmel. Anyós megbízhatatlan, az én szüleim meg nem élnek. Magamnak szültem a gyereket és nemsoká érkezik a következő baba. Soha nem volt semmiben segítségem a férjemen kívül.
2023. febr. 22. 18:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!