Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan oldanád meg ezt a...

Hogyan oldanád meg ezt a problémát? (vegaként húsimádó, konzervatív rokonok) hosszú, lent leírom részletesen

Figyelt kérdés

Ez egy régebb óta fennálló probléma, amire nem találtam idáig megoldást.

A férjem családja húsimádó família, nekik az étel hús nélkül semmit nem ér. Sajnos emellett elég berögzültek, nem fogadják el, ha valaki kicsit is különbözik, saját véleménye van, elég régimódiak, tipikusan az a "csak a fiúgyerek ér valamit is" (pl sógornőm is - nő létére - ezt fújja) felfogású emberek. Nem veszi észre, hogy saját magát is ledegradálja ezzel a sógornőm.

Az a problémám, hogy kb havonta-kéthavonta családi ebédet tartanak (kb 10-12 fős), amire biztos megsértődnének, ha nem mennék el (ez is eszembe jutott már, de volt, hogy betegség miatt nem mentem. Aztán visszahallottam, hogy azért igazán mehettem volna...). Az ő szemükben így is én vagyok a különc, egyetlen vegetáriánusként.

Tehát elmegyek, és előtte visszatérő kérdés, hogy "neked mit főzzünk?" Mindig mondom, hogy nem kell külön semmi. Mindig van húsleves, abból megeszem a zöldséget, mert abból végképp kiakadás lenne, ha szólnék, hogy "túlságosan érezni a hús ízét rajta, köszönöm, nem kérem" De nem akarok még nagyobb feszkót, inkább megeszem. Ezután általában rántott hús a főétel, nekem pedig rántott gombát készítenek, de!!!! mindig kapom a megjegyzéseket, hogy ezt "csak neked, csak miattad, stb" Szóval ilyenkor lesz nagyon kínos a szitu, főleg, hogy nem kedvesen, viccelődve, hanem sóhajtozva, dohogva szokták ezt előadni, hogy ők mekkora áldozatot hoznak ezzel. Ilyenkor én mindig próbálok védekezni, hogy "nem kellett volna, ha nincs más, megeszem a köretet magában, miattam igazán ne..." De addigra már nagyon rosszul érzem magam. És mindig, külön ki vagyok emelve, hogy megint, miattam, külön KELLETT nekik, pedig ők egyébként nem....

Szerintetek mi a megoldás? Ha vinnék magammal ételt, hogy én majd azt eszem, abból aztán kitörne a nyílt háború. :D Az nem opció sajnos...

2022. nov. 19. 07:07
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
32%
Engedd el a füled mellett a beszólásukat, én is el szoktam... a húslevest meg nyugodtan hagyd ki! Leves nélkül is lehet ebédet enni. Ennyi erővel leehetnéd a rántott húsról a panírt is. Ki hallott már ilyet?
2022. nov. 19. 08:27
 22/65 anonim ***** válasza:
70%
Vigyél magaddal kaját és ennyi, 3 alkalom után rájönnek, hogy nekik is egyszerűbb így, mint gombát rántani.
2022. nov. 19. 08:30
 23/65 A kérdező kommentje:
#22 Akkor meg azért lennék kiátkozva, hogy milyen szemtelen vagyok (nem csak különc).
2022. nov. 19. 08:32
 24/65 anonim ***** válasza:
58%
Ja most látom, hogy nem opció kaját vinni. Szerintem ez azért nem jön szóba nálad, mert szeretsz ezen a szitun pörögni, meg anyosekat szidni. Ez jön le az egész irasodbol.
2022. nov. 19. 08:33
 25/65 anonim ***** válasza:
83%
Nekem az az erzesem, hogy ez az etkezes problematika csak ki van ragadva a tobbi gond kozul, mint szemlelteto pelda. Mert ha jo lenne a viszony, intelligens lenne az egymashoz valo hozzaallas, akkor ez a problema nem letezhetne. Itt valami kibekithetetlen kolcsonos unszimpatiat sejtek amely talan mar kezdetektol fogva fennall. Es en innen, ahol most ulok, es olvasom a sztorit, nem tudnam eldonteni, hogy ki az, aki inkabb nem kepes a masikhoz alkalmazkodni, melyik volt elobb, a tyuk, vagy a tojas.
2022. nov. 19. 08:35
 26/65 anonim ***** válasza:
28%
Te nem kedveled őket, gondolom ők se téged. Akkor meg nem mindegy szemtelennek gondolnak-e? Amúgy nem fognak annak gondolni, nekik is egyszerűbb így, mint, hogy valaki ott nyammog a leveszoldseggel, meg a körettel.
2022. nov. 19. 08:35
 27/65 anonim ***** válasza:
59%

Amúgy ha velük lenne ekkora szád, mint itt akkor máris problem solved... Viszed magaddal a kis kajádat és ennyi.

Kíváncsi lennék, hogy azért megmernéd-e mondani, hogy miért kell ilyen stílusban letenni az asztalra.

Legrosszabb esetben nem kell többet menned úgyis ezt akarod

2022. nov. 19. 08:38
 28/65 A kérdező kommentje:
#25 Jól érzed, tényleg így van. Próbáltam a kezdetektől beilleszkedni a férjem családjába, de én teljesen más típus vagyok. Csendes, introvertált, visszafogott, otthonülősebb típus. Ők meg hangosak, nyomulósak, imádnak pletykálni (a férfiak is), be nem áll a szájuk. Az is probléma volt mindig (pláne!), hogy nem iszom alkoholt, és egyedül én utasítom vissza, ha kínálnak. Szerintük a férjem rossz irányba változott miattam, ő is ilyen lett, mint én... Jelenleg az egyetlen csatlakozási pont az életünkben ezek az ebédek, ráadásul pont holnap lesz esedékes, ezért rugózom a témán...
2022. nov. 19. 08:43
 29/65 anonim ***** válasza:
44%
Te házasodtál be, tudtad h ilyenek nem értem mit vergődsz
2022. nov. 19. 08:45
 30/65 A kérdező kommentje:
#27 Pont ezt lenne jó elkerülni. Ezáltal valószínűleg a férjemnek is választania kellene, hogy "ők vagy én". Nem akarom összeugrasztani a családjával, inkább ezt az évi 6-12 találkozást elviselhetővé tenni...
2022. nov. 19. 08:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!