Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan oldanád meg ezt a...

Hogyan oldanád meg ezt a problémát? (vegaként húsimádó, konzervatív rokonok) hosszú, lent leírom részletesen

Figyelt kérdés

Ez egy régebb óta fennálló probléma, amire nem találtam idáig megoldást.

A férjem családja húsimádó família, nekik az étel hús nélkül semmit nem ér. Sajnos emellett elég berögzültek, nem fogadják el, ha valaki kicsit is különbözik, saját véleménye van, elég régimódiak, tipikusan az a "csak a fiúgyerek ér valamit is" (pl sógornőm is - nő létére - ezt fújja) felfogású emberek. Nem veszi észre, hogy saját magát is ledegradálja ezzel a sógornőm.

Az a problémám, hogy kb havonta-kéthavonta családi ebédet tartanak (kb 10-12 fős), amire biztos megsértődnének, ha nem mennék el (ez is eszembe jutott már, de volt, hogy betegség miatt nem mentem. Aztán visszahallottam, hogy azért igazán mehettem volna...). Az ő szemükben így is én vagyok a különc, egyetlen vegetáriánusként.

Tehát elmegyek, és előtte visszatérő kérdés, hogy "neked mit főzzünk?" Mindig mondom, hogy nem kell külön semmi. Mindig van húsleves, abból megeszem a zöldséget, mert abból végképp kiakadás lenne, ha szólnék, hogy "túlságosan érezni a hús ízét rajta, köszönöm, nem kérem" De nem akarok még nagyobb feszkót, inkább megeszem. Ezután általában rántott hús a főétel, nekem pedig rántott gombát készítenek, de!!!! mindig kapom a megjegyzéseket, hogy ezt "csak neked, csak miattad, stb" Szóval ilyenkor lesz nagyon kínos a szitu, főleg, hogy nem kedvesen, viccelődve, hanem sóhajtozva, dohogva szokták ezt előadni, hogy ők mekkora áldozatot hoznak ezzel. Ilyenkor én mindig próbálok védekezni, hogy "nem kellett volna, ha nincs más, megeszem a köretet magában, miattam igazán ne..." De addigra már nagyon rosszul érzem magam. És mindig, külön ki vagyok emelve, hogy megint, miattam, külön KELLETT nekik, pedig ők egyébként nem....

Szerintetek mi a megoldás? Ha vinnék magammal ételt, hogy én majd azt eszem, abból aztán kitörne a nyílt háború. :D Az nem opció sajnos...

2022. nov. 19. 07:07
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
36%

"Szóval ilyenkor lesz nagyon kínos a szitu, főleg, hogy nem kedvesen, viccelődve, hanem sóhajtozva, dohogva szokták ezt előadni, hogy ők mekkora áldozatot hoznak ezzel. Ilyenkor én mindig próbálok védekezni, hogy "nem kellett volna"

Mert valószínű, hogy utána néztek mi is az a vegán így tudják, hogy csak megy nálad a műhiszti és ahhoz is buta vagy, hogy egy jót hazudj. Maxumim VEGETÁRIÁNUS VAGY nem pedig vegán...

2022. nov. 19. 07:51
 12/65 anonim ***** válasza:
37%

Mondjuk 10-12 fős ebédnél már teknikai minimum, hogy viszek valamit. Kva sok idő, pénz, kaja mire én lefőzök ennyi mindent + csak nem 2deci levest eszik mindenki itt baromi sok adag van.

Szimplán az utálat köré hazudsz még ezt észre is vették.

2022. nov. 19. 07:54
 13/65 anonim ***** válasza:
73%
A kérdező nem írta, hogy vegán lenne...
2022. nov. 19. 07:59
 14/65 anonim ***** válasza:
71%
Itt mindenki egyre nagyobb gyoker . Ha finnyassagbol nem enned a hust, ahhoz se lenne kozuk, es joguk se ezen kiakadni. Ha gombat rantanak neked, akkor meg ne vagjak mar a fejedhez, mert ez nagyon gaz a reszukrol. Legkozelebb viszed a kajad, es/vagy nem felsz konfrontalodni.
2022. nov. 19. 08:01
 15/65 anonim ***** válasza:
72%
Ti hol olvastátok, hogy vegán? Egy szóval se írta, legalább olyanon ne pörögjetek, ami nincs. Vega, mint vegetáriánus, az n betűt csak hozzágondoljátok.
2022. nov. 19. 08:02
 16/65 anonim ***** válasza:
28%

Ettől függetlenül akkor is csak a műhiszti megy akàr vega vegan meg húsevő. Le is írta előre mi a baja ergo ha húst enne is fájna neki elmenni az ebédekre.

Nem mész és pont,

2022. nov. 19. 08:05
 17/65 anonim ***** válasza:
36%
Hagyd ott a férjed. Keress másik olyan szerencsést mint te vagy.
2022. nov. 19. 08:19
 18/65 A kérdező kommentje:

Nem vegánt írtam, hanem VEGÁT, azaz vegetáriánust. Az pedig tény, hogy azért vagyok, mert nem szeretem a húst, az ízét, sosem szerettem, már gyerekként sem. Ha ettől finnyásnak és válogatósnak számítok, hát legyen... :D Más a brokkolit, spenótot nem eszi meg, undorodik tőlük, én meg imádom.

Aki azt írta, hogy ők csak jót akarnak... nem tudom, egyes hozzászólók hogy éreznék magukat, amikor közlik veletek rosszallóan, szemüket forgatva, hogy "van gomba is, de ezt csak neked készítettük, egyébként a kutya nem enné meg, de ha te csak ilyeneket bírsz enni, hát akkor tessék." Mindezt jó hangosan, hogy lehetőleg mindenki rád figyeljen, hogy milyen nyomorék is vagy, hogy mered vállalni, hogy nem szereted a húst, és emiatt nem eszed." Nem is tudod, mi a jó". Amúgy kaptam elég sértődést, sz.rkavarást,beszólást,duzzogást a férjem rokonsága részéről (pl telón hívják a férjemet, hogy eljönnének látogatóba. A férjem kérdezi tőlem suttogva, hogy mit szólnék. Mondom, hogy most nem jó, úgy volt, hogy más programunk lesz. Erre kiderül, hogy már ott állnak lent a kapuban. Persze elküldeni nem lehet őket, mert abból sértődés volt/lett volna, és persze mindig én vagyok a hibás, biztos én értem el, hogy így legyen...) Szóval aki azt írta, igen, tettek ők nem egy dolgot, ami miatt erőszakos, sértődős embernek tartom őket.

2022. nov. 19. 08:23
 19/65 anonim ***** válasza:
76%

Én mondjuk nem tudom, miért olyan fontos, hogy vega vagy szimplán nem szereti pl. a húslevest.

Komolyan nem értem, mi a f*szomért olyan nehéz havonta-kéthavonta úgy főzni, hogy az ember figyelembe veszi a család ízlését. Ha az én fiam barátnője nem szeretné a húst/gombát/salátát vagy bármit, akkor egyszerűen úgy készülnék, minden külön hiszti meg rinya nélkül, és nen gondolnék magamban az égvilágon semmit rosszat.

Mindenkinek van olyan, amit nem akar megenni, alap, hogy ezt vendégségben figyelembe veszem. 10-12 főre amúgy sem egyfélét főzök, és nem mindig ugyanazt.

Nálunk ebből soha nem volt még gond a családban, pedig nálunk is van vega, na meg tudjuk, anyósomék mit nem szeretnek, ők is tudják, mi mit nem szeretünk, nálunk senki nem hisztizik emiatt és senki nem eröltetné a másikra azt a kaját, amit ő szeret.

Ha derogálna nekem úgy főzni, hogy figyelembe vegyem a másik szokásait, akkor nem hívnék vendéget, ennyi. Durva, hogy egyeseknek ez nem alap, hanem még a kérdezőnek kell sz*rul éreznie magát, mert másképp enne.

2022. nov. 19. 08:23
 20/65 A kérdező kommentje:
Egyébként ha meg akarnak vendégelni, miért kell külön kihangsúlyozni, hogy az csak nekem van, csak miattam dolgoztak ennyit. Miért nem lehet ugyanolyan természetességgel letenni az asztalra, mint ahogy a rántott húst is teszik?
2022. nov. 19. 08:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!