Szerintetek hogy néz ki egy egészséges anya fia kapcsolat felnőttkorban és később, ha már a férfinak családja van?
Amikor a férfi a feleségét (+gyerekét) előbbre tartja, mint az anyját. Tehát nem az anyja dolgait intézi elsődlegesen pl ház körül, bevásárlás, stb, hanem a felesége és gyereke életét menedzseli. Természetesen, ha az anyja rászorul mondjuk a fűnyírásra, vagy egyéb házi munkára pl kerítés javítás, akkor segít, de nem úgy és akkor, amikor anyuka óhajtja. Mert mondjuk épp program van a gyerekkel de a mama szerint azonnal le kell vágni a füvet. Hát szerintem nem így megy.
A másik meg, én meny vagyok, a gyerekem születése után romlott meg a viszony. Anyósom azt hitte övé a gyerek, őneki szültem. Állandóan itt volt, rengeteg ósdi tanácsot akart rámerőltetni, mindenbe beleszólt, mindent jobban tudott. De egyszer sem ajánlotta fel, hogy pihenjek egyet, majd ő elmosogat. Aztán egyszer olyat szólt, hogy megelégeltem és elzavartam. Ő szerinte én nem voltam (mondjuk most sem) jó anyuka, ugyanúgy, mint az én anyám, aki sajnos belehalt az alkoholizmusba. Ő valóban elhanyagoló romlott nő volt. Anyósom valódi problémája az volt, hogy nem tudott irányítani, nem az volt, amit ő akart. Szerencsére férjem is pontosan átlátta ezt, és az anyja nem tudott bemocskolni. Szóval a férfi legyen férfi.
Családos férfinál szerintem a legfontosabb, hogy felfogja, hogy az új családja (házastárs, gyerek) az elsődleges, és nem a szülei. Ha nem érzi magát késznek arra, hogy őket tekintse a legfontosabbnak, akkor még egyáltalán nincs itt az ideje a családalapításnak.
A szülők, vagyis a kérdés alapján az anya részéről egészséges hozzáállás kell. Tiszteletben kell tartania a fia idejét, kötelezettségeit, az új család igényeit stb. Gyakori hiba, hogy elkezdi méregetni a fiatal feleséget, bírálja, beleszól, hogy hogyan neveli az unokát stb., ha ezt a férj hagyja, és nem áll ki a felesége mellett, akkor kár volt nekiállni az egésznek, maradhatott volna otthon is az édesanyja szoknyáján.
Mindkét félnek tisztelnie kell a másik magánéletét. Lehet egymást szeretni, és jó kapcsolatot ápolni, de az anyának is saját élete és feladatai vannak, meg a fiúnak is. Segíteni és támogatni kell egymást, de nem kontrollálni, szurkálni, bántani. Pénzügyekben ugyanígy, szükség esetén segítsék ki egymást, de ne legyen rendszeres vérszívás egyik oldalról sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!