Bunkóság ha nem hívom át magunkhoz?
Az unokatestvérem látogatóba jön édesanyámhoz.
Anyukámmal szomszédban lakunk, de inkább én mennék át amikor itt lesz az unokatesóm, minthogy áthívjam.
Amíg élt nagymamánk, évente 1-2 alkalommal találkoztunk. Azóta jóval ritkábban.
Igazából sosem álltunk közel egymáshoz, ő jóval idősebb is, mint én, a természetünk meg teljesen ellentettje egymásnak.
Ráadásul ő bejárja az egész lakást, végigszkennel mindent, egy dolog sem kerüli el a figyelmét és állandóan kérdez, mindent tudni akar.
Volt már nálunk és megkönnyebbülés volt amikor végre elment.
Ezért inkább átmegyek én anyukámhoz amikor itt van, minthogy az unokatesóm jöjjön át hozzánk (semmiképp nem tudom kikerülni a találkozást)
Szerintetek?
Anyádnak mond meg előre, hogy nem akarod, hogy Zsuzsi belépjen hozzátok, átmész hozzá, hogy meglegyen a látszat pofavizit ennyi. Ha Zsuzsi utalgat rá, hogy átmenne hozzád úgy kell csinálni, mintha nem hallanád. Ha telibe rákérdez akkor kérdezz vissza, hogy miért akar átjönni? És várd a választ. Legyen kínos csend. Talán hebeg-habog. Kérdezd meg, itt nem volt számára elég színvonalas az ellátás? Anyu csak ennyit tud. Ha ez sem, akkor ami már elhangzott, rendetlenség van, így nem szeretnéd vendégül látni, ezért jöttél át te is, hogy a vendéglátás színhelye ne a te házad legyen, ez szándékos volt.
Vagy: várod a lakberendezőt és egy csomó függönyanyag, drapéria, bútorszövet ki van teregetve, leülni sem lehet most sajnos.
Az nonszensz, hogy az otthonodban te hebegsz-habogsz a betolakodónak.
Egyébként nem az lenne a legnagyobb megváltás, ha megsértődne? Aki ilyen, annak a kedvében akarsz járni, meg annak is, aki kedves és jó hozzád? Ez furcsa nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!