Kötelesek vagyunk a párom állítólagos lányát magunkhoz venni?
Párom volt élettársa rossz körülmények között él. Se víz se villany nincs a házban ezért a három kiskorú gyerekét el akarja tőle venni a gyámhivatal. A legkisebb (1,5 éves) a nő állítása szerint a páromtól van. Ma reggel eljött a nő apja, hogy a párom vegye magához a kislányt mert különben intézetbe kerül. Párom szerint nem az övé a gyerek, de a nő nem hajlandó apasági tesztet csináltatni.
Ilyenkor mit lehet tenni?
hiába csináltatnátok csak úgy apaságit, úgysem fogadnák el sehol.
akkor vehetitek magatokhoz, ha kiderül, hogy tényleg az övé..
erkölcsileg pedig el kell dönteni, hogy a párod vállalja-e azt hogy ha tényleg az ő gyereke a lány, akkor intézetben nevelkedik
olyan nincs, hogy a nő nem akar tesztet csináltatni
Nem, de ha a párod a vérszerinti apja és nem teszi, akkor gondokodj el azon, hogy miféle ember.
Miféle élete és lehetőségei lesznek annak a kicsinek? ha nekem ez szóba kerülne - igaz, hogy nem köetelsségem -, de eszembe se jutna intézetbe dobni a gyereket. Természetesen felnevelném. De én én vagyok, nem pedig te.
Te azt teszel, amit a te szíved és eszed diktál.
Ha az anya azt állítja, hogy a párod a gyerek apja, akkor a bíróságon kell kérni az apaság megállapítását, ök elrendelik a tesztet (mellesleg csak ez a teszt az, amit figyelmebe vesznek), és megállapítják, hogy kinden van igaza.
Ha a párod az apa, akkor sem köteles a gyereket magához venni, de gyerektartást mindenképpen kell fizetnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!