Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Magunkhoz tudjuk venni a...

Magunkhoz tudjuk venni a rokongyereket? Mi kell hozzá?

Figyelt kérdés
Van egy párom, 24-26 évesek vagyok. Az apja élettársa terhes, nem vette észre (mert ilyen okos), így meg kellett tartania. Most 6 hónapos terhes, de nem akarják felnevelni a babát. Mi szeretnénk. Mit lehet tenni? Ha ők lemondanak róla, mi örökbe fogadhatjuk úgy hogy ők nem tudnak róla (nem tartjuk velük a kapcsolatot). Ha nem vagyunk házasok, házasodjunk össze még most?

2012. nov. 12. 10:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
helyi gyámhivatlnál tudtok többet erről megtudni,szerintem magatokhoz tudjátok venni...
2012. nov. 12. 10:22
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
Mi is a párom féltestvérét vettük magunkhoz. bár a kislány akkor már 13 éves volt. mondjuk nálunk családbafogadás volt.Nem voltunk házasok,kizárólag jövedelem igazolás kellett.
2012. nov. 12. 10:31
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
Nyilt orokbefogadassal lehet, de akkor tudnak rola, hiszen bele kell egyezniuk, illetve ehhez hazasnak is kell lenni. Csaladbafogadassal is lehet, szinten tudnak rola a szulok es nem kell hazasnak lenni.
2012. nov. 12. 10:35
 4/12 anonim ***** válasza:
51%

Röviden, ez a cikk eleg jol leirja a felteteleket:

[link]

Hüha! Ha tenyleg ilyen komoly a szandek, akkor "meger egy miset": megeri jol atolvasni erröl mindent, es mielöbb lepni:

[link]

De amugy, szemelyes velemenyem, hogy igy egy eleten at titokban tartani az akkor mar hozzatok kötödö gyerek elött, hogy ki a ver szerinti apja, anyja... eleg nehez lehet... Nehezebb, mintha egy "idegent" fogadtok örökbe. Ami meg felmerült bennem: mi a mögöttes szandek? Oke, sajnaljatok, de ugye majd nem varjatok el "cserebe", amiert öt felneveltetek, hogy ilyen/olyan halaval tartozzon...? Mert azert mas a mas gyereke, mint a sajatom, ezt nem tudom jobban körülirni.

Aztan meg: nagyon fiatalnak tüntök, nekem kevesbe latszik a megalapozott szandek, de erröl ugye hogyan is itelkezhetek latatlanban? - egy reszt a gyerek lelki hatterenek a tartos, fix kapcsolat, emellett az anyagi stabilitas szerintem elendeghetetlen feltetele az örökbefogadasnak.

2012. nov. 12. 10:37
 5/12 A kérdező kommentje:
A gyerek előtt nem akarjuk titkolni, hogy nem a vérszerinti gyerekünk, azt sem, hogy ki azok valójában. Azért nem szeretnénk, hogy a párom szülei tudják, mert félek, hogy keresztbe tennének, inkább megtartanák vagy mit tudom én. Komolya a szándékunk, 6 éve együtt vagyunk, van lakásunk, mindketten keresünk. Szóval az anyagi hátterünk is viszonylag stabil. Engem sem a szüleim neveltek fel, hanem egy ismerős. Mármint nem hivatalosan, de vele éltem, a szüleim nem törődtek velem. Párom apja szintén egy hülye, az anyukája már meghalt, vele nem volt gond. De mindketten tudjuk, hogy a vérségi kapcsolat semmit sem jelent, így sosem volt kérdés, hogy örökbe szeretnénk fogadni. Most úgymond, adja magát a lehetőség.
2012. nov. 12. 10:44
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Harom lehetoseg van arra, hogy egy gyerek uj szulokhoz keruljon:

1. Nyilt orokbefogadas. Ilyenkor a verszerinti szulo lemond a gyerekrol az orokbefogado szulo javara. Ez nalatok nem johet szoba, hiszen ti nem akarjatok, hogy a verszerinti szulok tudjanak rola, ti fogadtatok orokbe.

2 .Titkos orokbefogadas. Itt a verszerinti es az orokbefogado szulo ismeretlen marad egymas szamara. A problema az, hogy varolista van, igy a gyerek a sorban legelol allo megfelelo szuloparhoz kerul, ti eselytelenek vagytok.

3. Csaladbafogadas. A verszerinti szulo beleegyezese kell hozza.

Magyaran nem sok eselyetek van

2012. nov. 12. 10:51
 7/12 anonim ***** válasza:

Na ezert irtam, hogy en nem itelkezhetek erröl. :)

Akkor sok sikert, minel többet olvasgass, informalodj rola, aztan mielöbb lepnek: gyamügy...stb, ahol hivatalos tajekoztatast kapsz a teendökröl.

Es a nevelöszüleidet is megkerdeznem a helyedben, nekik hogy volt. Nekem csak 1 ismerösöm van, aki örökbefogadott, ö nem ismeröst es nem tartjak a szülökkel a kapcsolatot - ök evekig vartak. De lehet, hogy igy könnyebben megy a rokoni kapcsolat miatt. Szerintem lehet, hogy a cel erdekeben erdemes felretenni a "csatabardot" is, legalabb a megbeszelesek idejeig, ha mashogy nem megy.

2012. nov. 12. 10:55
 8/12 anonim ***** válasza:

A leirtak alapjan en felvallalnam a kockazatot. Jol atgondolva a közeledest. Aztan, ha megis ugy dönt, hogy megtartja a babat (akarmi is a motivacio: direkt betesz vagy mas), akkor sincs veszitenivalo, legalabb megprobaltatok. Ha csak nem akar beleegyezni, hogy ti neveljetek fel, akkor sem tudsz mit tenni, de megprobaltad.

4. ismet

2012. nov. 12. 11:01
 9/12 anonim ***** válasza:
64%

"Azért nem szeretnénk, hogy a párom szülei tudják, mert félek, hogy keresztbe tennének, inkább megtartanák vagy mit tudom én."

Még akkor is visszaléphetnek az örökbeadástól, ha nem tudják, kihez kerülne a gyerek. Ez a jog csak és kizárólag az övék.

Nehogy már hazudozni kelljen, hogy örökbeadják. Inkább elhallgatod, hogy gyerekhez juss?? Ne tarts igényt a gyerekre- legalábbis ne így.

Neked nem lehet sajátod, hogy hazudozni akarsz, hogy a tiéd legyen az övék??

2012. nov. 12. 11:25
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

6-osnak igaza van.

a nyílt örökbe fogadás vagy a családba fogadás jöhet szóba elvileg,

de a családba fogadást nagyon nem ajánlom:

[link]

tehát jogilag is állandóan a nyakadban lesz.

A nyílt örökbefogadással jogilag nem, de érzelmileg, stb. igen!

Kérem, hogy ne a gyerek kárára váljon az ügy, ha kidobjátok, mert hülye apja/anyja zsarolását, kavarását már nem bírjátok!

2012. nov. 13. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!