Szerintetek melyik a nagyobb bunkóság?
Andizsuzsi!
Nos, a keresztény lelkuletemmel is látom, hogy buta vagy mint a tök.
A neveles és tanítás kb ugyanaz. Nálad ugye egyik se működött eddig.
Nincs keresztgyerekem és nem is lesz. Tudod miert? Mert annak ellenere, hogy meg van a magam hite, nem vagyok vallásos, így nem fogadnék el egy ilyen felkérést.
Ha megtennem, mert vallásos lennék, akkor nyilván a szülőkkel egyetértésben tamogatnek mindent, ami a gyereket a keresztenyseg útján segíti. Kezdve mondjuk ott, hogy tőlem kapna az első Bibliajat, amitől mondjuk a divatból keresztelő szülők sikitofrqszt kapnanak
"Nos, a keresztény lelkuletemmel is látom, hogy buta vagy mint a tök.
A neveles és tanítás kb ugyanaz. Nálad ugye egyik se működött eddig."
Amikor elfogynak az érvek, akkor jön a személyeskedés.
A kérdésemre nem válaszoltál.
"Nincs keresztgyerekem és nem is lesz. Tudod miert? Mert annak ellenere, hogy meg van a magam hite, nem vagyok vallásos, így nem fogadnék el egy ilyen felkérést.
Ha megtennem, mert vallásos lennék, akkor nyilván a szülőkkel egyetértésben tamogatnek mindent, ami a gyereket a keresztenyseg útján segíti. Kezdve mondjuk ott, hogy tőlem kapna az első Bibliajat, amitől mondjuk a divatból keresztelő szülők sikitofrqszt kapnanak"
Válaszoltam.
"A neveles és tanítás kb ugyanaz."
Az ógörög bölcs megmondotta elég régen:
"Tanítani betűből is, de nevelni csak példamutatással lehet!"
A tanítás és a nevelés tehát még kb sem ugyanaz.
37!
Jaja, kötözködj csak. Tanitod ES neveled is a gyereket.
"nyilván a szülőkkel egyetértésben tamogatnek mindent"
Na és akkor eljutottunk oda, ahonnan indultunk. Nem te nevelnéd a gyereket a hitre, hanem "csak" kiegészítenéd a szülőket ebben. Erről beszéltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!