Szerintetek melyik a nagyobb bunkóság?
Nem értem. Ha nem is igazán akartátok, meg nem is annyira tartjátok a kapcsolatot, csak udvariasságból elfogadtátok, akkor inkább örülni kéne, hogy visszamondták :)
Biztosan találtak olyat, akivel szorosabb a kapcsolat.
Egyértelműen visszavonni a bunkóbb, mivel eleve visszautasítani nem az.
Viszont a te helyzetedet nem értem. Ha csak szájvonogatva, "udvariasságból" vállaltátok volna amúgy is, akkor minek hisztizni azon, hogy visszavonták?
Visszavonni bunkóság, de megfelelő indoklás mellett elfogadható.
Ennek ellenére a helyedben baromi boldog lennék, hogy visszavonták, mert a keresztszülőség - elvileg - egy kötelezettség.
Ha egyebet nem is tesztek, de keresztszülőként illik a gyereknek számontartani a születésnapját, névnapját, ajándékozni karácsonykor, húsvétkor, menni ballagásra, eljegyzésre, kitenni magatokért anyagilag házasságkötéskor...
Mindezt az ország másik feléből, másik 3 keresztgyerek és nem tudom mennyi saját mellett.
Őszinte leszek, én el sem fogadtam volna a felkérést, lett volna hivatkozási alap bőségesen!
A visszautasítás miért lenne bunkóság?
Én pl elvből megvetek minden vallást. Akkor most bunkó lennék, ha nem segédkeznék abban, hogy a szülők a meséjüket az éppen megszületett gyerekükre kezdjék erőltetni?
"Keresztszülő"
Szerintem itt egy kis pontosításra szükség lenne, ugyanis a névadószülőt is keresztszülőnek titulálják a köznyelvben.
.
Egyben viszont azonos a kettő: mindkét esetben felelősségvállalás a gyerek nevelésében, keresztszülő esetében különös tekintettel a vallásos nevelésre.
Belátható, hogy ez távolról nagy nehézségekbe ütközik, közelebb lakó, esetleg napi láthatóságú, könnyeben eleget tud tenni ennek a kötelezettségének.
.
Attól függetlenül, hogy neked/nektek rosszul esett a visszavonás, még nem feltétlen bunkóság.
(Ahogy az sem bunkóság, ha öt napon keresztül rántott húst kérek szombati ebédre, aztán pénteken bejelentem: abból a húsból inkább pörköltet ennék.)
Én se értem az érzéseidet (ill. a férjedét). A leírtak alapján azt gondoltam, hogy megkönnyebbültök, hogy nem kell mindenórásan az ország túlsó felére utazgatni. Egyébként, ha a másik két gyerekük a másik két keresztgyereketek, akkor annak sincs sok értelme. Évente egyszeri találkozás esetén nemigen lehet élő kapcsolatot fenntartani.
Ilyenkor azért nagy elismeréssel tekintek a magam rokonságára, pedig mi sem vagyunk tökéletes emberek. De nálunk simán meg lehet az ilyeneket beszélni sértődés nélkül.
„Én pl elvből megvetek minden vallást. Akkor most bunkó lennék, ha nem segédkeznék abban, hogy a szülők a meséjüket az éppen megszületett gyerekükre kezdjék erőltetni?”
Nem a kérdező mondta vissza a keresztszülőséget, ő vállalata, a szülők döntöttek a keresztelő előtt 2 héttel úgy, hogy mégis mást kérnek fel.
„Egyébként, ha a másik két gyerekük a másik két keresztgyereketek, akkor annak sincs sok értelme.”
Sehol nem írta, hogy ugyan abból a családból van a másik két keresztgyerek.
„És ha a keresztszülőt sem arra használja, amire való : a gyermek vallásosságra nevelésére.”
A gyerek vallásosságra nevelése nem a keresztszülő feladata.
„Jogos hogy rosszul esett, hogy visszavonták a felkérést, vagy örüljek, hogy nem lesz még egy kötelezettség amit teljesíteni kell?”
Mindkettőre igen a válaszom. Az, hogy ti is babát vártok, nyilván csak kifogás. Megkérdezhették volna, hogy így is vállaljátok-e, vagy még van idő, kérjenek fel mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!