Család tagom meghalt, szegények vagyunk nem tudtuk kifizetni a temetést.Szerintetek??
10!
Aztán miért? Nem mindenki tartja a temetést fontosnak, pontosabban a hatalmas felhajtást és a konkrétan kidobott pénzt. Engem pl hamvasztani fognak és a hamvaimat szétszórni. Totál értelmetlen ezen kívül minden más az én szememben és ettől még nem kell kopkodnom és alá állnom.
Én úgy értelmezem, hogy a pénz lesz az anyjáé, nem az anyja halt meg, hanem talán a nagyszülő és az anyja örököl.
Hát persze, igazad van! Csak szűk családon belül sem a pénzről, sem a temetésről nem szoktak jogilag dönteni, hanem teszik a dolgot és eltemetik az elhunytat.
Jaj, én totál máshogy értettem. Azt hittem, hogy ti ketten maradtatok nővéreddel és ti nem értetek egyet.
Így nyilván az lesz, amit anyukád szeretne. Őt is meg lehet érteni. Gondolom, neki az a jó, az segít, ha apukád úgymond otthon van vele.
15!
Annak a temeteserol is nekem van jogom alapvetően dönteni, akinek én vagyok az örököse.
Kerdezo!
Anyad akarata számít ebben a kérdésben, nem a nővéredé
Ha anyukád nem akarja eltemettetni, mert neki lelkileg fontos, hogy ott legyen vele a hálószobában, akkor az ellen nem tehetsz semmit.
Majd eltemeted mindkettőt, ha anyukád is meghal.
Búcsúmegemlékezést, gyászmisét így is tarthatsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!