Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Család tagom meghalt, szegénye...

Család tagom meghalt, szegények vagyunk nem tudtuk kifizetni a temetést.Szerintetek??

Figyelt kérdés
Család tagunk meghalt, szegények vagyunk és így haza vittük az urnat. Később szeretnénk eltemetni. De idén lesz egy nagyobb pénz összeg amit kapunk, és szeretném ebből eltemetni a családtagomat. De a nővérem nem akarja, azt mondta hogy lesz majd habzsi dözsi. Én teljesen el vagyok keseredve. Szeretném megadni neki az utolsó utat és rendesen eltemetni.
2022. jan. 13. 09:25
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
40%

10!

Aztán miért? Nem mindenki tartja a temetést fontosnak, pontosabban a hatalmas felhajtást és a konkrétan kidobott pénzt. Engem pl hamvasztani fognak és a hamvaimat szétszórni. Totál értelmetlen ezen kívül minden más az én szememben és ettől még nem kell kopkodnom és alá állnom.

2022. jan. 13. 10:10
 12/32 anonim ***** válasza:
96%

Én úgy értelmezem, hogy a pénz lesz az anyjáé, nem az anyja halt meg, hanem talán a nagyszülő és az anyja örököl.

2022. jan. 13. 10:13
 13/32 anonim ***** válasza:
89%
Szia! Ha nem ragaszkodtok hozzá, nem kötelező eltemetni.
2022. jan. 13. 10:13
 14/32 anonim ***** válasza:
96%
Ha a nqgyszulo halt meg, akkor a kerdezonek a temetés kérdésében jogilag semmi beleszolasa nincs,arról ugyanis az örökös, jelen esetben az anya dönthet.
2022. jan. 13. 10:14
 15/32 anonim ***** válasza:
21%
#11, a saját temetésedről úgy dönthetsz, ahogyan akarsz. De itt egy anya halt meg, akinek van két gyereke. Az egyik szeretne temetést, a másik nem. Ez pont nem az az ügy, amin veszekedni kéne.
2022. jan. 13. 10:23
 16/32 A kérdező kommentje:
Apám halt meg, hamvasztast is az önkormányzat fizette. Mivel több pénz befolyik a kasszába, gondoltam hogy elkiserhetjuk az utolsó útjára. Anyu lelki okok miatt hagyná otthon, nővérem a pénz miatt.
2022. jan. 13. 10:24
 17/32 anonim ***** válasza:
86%

Hát persze, igazad van! Csak szűk családon belül sem a pénzről, sem a temetésről nem szoktak jogilag dönteni, hanem teszik a dolgot és eltemetik az elhunytat.

2022. jan. 13. 10:24
 18/32 anonim ***** válasza:
95%

Jaj, én totál máshogy értettem. Azt hittem, hogy ti ketten maradtatok nővéreddel és ti nem értetek egyet.

Így nyilván az lesz, amit anyukád szeretne. Őt is meg lehet érteni. Gondolom, neki az a jó, az segít, ha apukád úgymond otthon van vele.

2022. jan. 13. 10:25
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

15!

Annak a temeteserol is nekem van jogom alapvetően dönteni, akinek én vagyok az örököse.

Kerdezo!

Anyad akarata számít ebben a kérdésben, nem a nővéredé

2022. jan. 13. 10:28
 20/32 anonim ***** válasza:
96%

Ha anyukád nem akarja eltemettetni, mert neki lelkileg fontos, hogy ott legyen vele a hálószobában, akkor az ellen nem tehetsz semmit.

Majd eltemeted mindkettőt, ha anyukád is meghal.

Búcsúmegemlékezést, gyászmisét így is tarthatsz.

2022. jan. 13. 10:28
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!