Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Család tagom meghalt, szegénye...

Család tagom meghalt, szegények vagyunk nem tudtuk kifizetni a temetést.Szerintetek??

Figyelt kérdés
Család tagunk meghalt, szegények vagyunk és így haza vittük az urnat. Később szeretnénk eltemetni. De idén lesz egy nagyobb pénz összeg amit kapunk, és szeretném ebből eltemetni a családtagomat. De a nővérem nem akarja, azt mondta hogy lesz majd habzsi dözsi. Én teljesen el vagyok keseredve. Szeretném megadni neki az utolsó utat és rendesen eltemetni.
2022. jan. 13. 09:25
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
10%

"Majd eltemeted mindkettőt, ha anyukád is meghal."

Ja, mert az, hogy az anya mit akarna, arra ugye xarni kell.

2022. jan. 13. 10:32
 22/32 anonim ***** válasza:
90%

Miért mit akarna?

Hogy az idők végeztéig, ő és a férje ott "üldögéljenek" a polcon a még a dédunokák lakásában is?

Milyen marhaság ez a hozzászólás részedről? Vagy csak trollkodsz?

2022. jan. 13. 10:41
 23/32 anonim ***** válasza:
96%

Alapvetően én sem tartom fontosnak a temetést, nem csak anyagi okok miatt(Amennyi pénzt egy temetésre elkérnek az durva), én és úgy kb a család is abba egyezett meg hogy hamvasztás és közösen elszórjuk a hamvakat és szűk körben megemlékezünk arról aki elment.

Polcra kitenni valakinek a hamvait nem túl egészséges megoldás szerintem, de ha valakinek ez a döntése, akkor tiszteletben kell tartani. Ugyanez a nővéredre is vonatkozik, ha ő nem akarja eltemettetni, de te igen akkor a te felelősséged az hogy megoldjad mert te vagy az aki ezt szeretné.

2022. jan. 13. 10:51
 24/32 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem kérjetek segítséget az önkormányzattól, megerdemli a megfelelő tiszteletet, de az nem attól lesz meg, hogy milyen "habzsi bőzsit" rendeztek utána
2022. jan. 13. 10:52
 25/32 anonim ***** válasza:
22%
De maga a hamvasztás, az urna hazavitele is 240 ezer forint. Akkor miért mondod, hogy nem volt temetésre pénz?
2022. jan. 13. 10:59
 26/32 anonim ***** válasza:
18%
Ülj a s*ggeden és tanulj. Anyukád már eldöntötte, hogy mit szeretne. Ha majd arról lesz szó, akkor Te is eldöntöd...vagy anyukád végrendelkezik róla.
2022. jan. 13. 11:10
 27/32 anonim ***** válasza:
33%

Ha apád halt meg akkor elsősorban te és a nővéred vagytok az örökösei. Anyád is örököl egy gyerekrészt mindenből a közösen lakott ingatlanon kívül, mert azon apád részéből csak a haszonélvezet illeti meg. Éppen annyi jogod van beleszólni a temetésébe mint anyádnak vagy a nővérednek. Ha felnőtt vagy már akkor te mint egyenesági leszármazó nagyobb beleszólással rendelkezel mint a házastárs.

Az elhunyt részére igenis meg kell adni a végtisztességet, kivéve ha ő is úgy akarta, hogy ne legyen eltemetve. A szívedre halgass és úgy cselekedj, én szembeszállnék velük.

2022. jan. 13. 11:32
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Engem megnyugtat, hogy a szüleim itthon vannak velem.

Ha meghalok, majd az örököseim intézik a közös szétszórásunkat, én ezt kértem tőlük.

2022. jan. 13. 11:45
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem értelek kérdező: te el akarod temettetni. Anyukád meg a nővéred nem. Ha nővéred döntését nem is, de legalább anyukádét tiszteletben kellne tartani. Ha könnyebb neki feldolgozni a veszteséget úgy hogy otthon van az urna, akkor miért vennéd el ezt tőle?
2022. jan. 13. 12:35
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Hamvasztás után kapsz urnát. Temetést pedig - szerintem legalábbis - nem okvetlen kötelező tartani.

Bő egy éve volt egy tanárnőm temetése. Előtte nem sokkal halt meg a fia, és elvitte a bánat.

Magyarországon élt nyugdíjig, kiment nyugdíjaskodni a fiához Angliába, és ott halt meg (rákban - szerintem már túl későn ment ki, és a fia ott beküvetkezett halála után nem sokkal utána is ment ).

A lánya rendezett egy búcsúszertartást Magyarországon, ahol - mivel ő nem volt vallásos - nem volt semmi imádság, se pap, se semmi, 1-2 diák emlékezett meg róla,a végén a lánya mesélt az édesanyjáról, arról, hogy hogyan nevelte őket, szép volt.

Magán ezen az emlékező rendezvényen el is hangzott (mikrofonba), hogy a szó szoros, klasszikus értelmében vett temetés nem is lesz, mert a lánya

- miután a testvére és az anyja is elment - hazaviszi az urnát, benne a maradványokkal egy másik országba, ahol él.

Jó pár héttel később pedig kiposztolta a Facebookra, hogy Édesanyja és Testvére hol leltek örök nyugalomra. Szerintem így is lehet. Nem kell sír, semmi, hanem ha van kerted, akkor akár oda is elhelyezheted.Sírkövet meg akár később is, utólag is lehet. De elég akár egy - megfelelő fakezeléssel ellátott (hogy ne rohadjon azonnal szét) - fakereszt is, rajta a nevével, meg esetleg - ezt nem feltétlen szokták, születés meg haláldátummal(évszámmal).

De láttam már ilyet névtelen változatban is nem egy sírnál, annyi felirattal, hogy Édesanyánk (például).

A dolog úgyis csak neked, meg az esetlegesen ittmaradt többi szeretteinek érdekes.

2022. jan. 13. 12:56
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!