Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tegyek ha a nagynéném...

Mit tegyek ha a nagynéném őruletbe kerget?

Figyelt kérdés
Kiskoru vagyok,igy a szuleimmel elek,de a nagynenem is a kozelben lakik. Mindig idejon,holott elmondtam neki hogy nem kell egybol rohanni ahogy anyukamek elmentek itthonrol,aztmondja oke megertette,es elmegy.Husz perc mulva megint itt van,kopog kiabal. Mar elegem van hogy vagy semmibe veszi amit mondok vagy nem fogja fel. Idegesito hogy reggel koran 6kor idejon es csak all az ajto elott (bejarati). Amikor elkuldom azt kerdi haragszom e ra es ha igen miert. Hatvanszor elmondtam h nem haragszok csak privát szferara van szuksegem,majd ha szeretnek beszelgetni es ha neki is lesz akkor meg kedve akkor felhivom vagy atmegyek az o hazaba. De ha nincs kedvem nem fogom az o kedveert magamra eroszakolni hogy beszeljunk. Nem is ertem minek eroszakolja az emmberre ez igy ra magat. Pl a szobam ablakanal leskelodik,ketsegbe esik hogyha nem beszelek vele 2 napig es rettentoen ertetlen. Mit tegyek,hogy megertse nem vagyok 6 eves nincs szuksegem bebicsoszre,es nem kell rameroszakolnia magat? Egyebkent kiskoromban is FOLYTON ezt csinalta es kezdem unni. 17,5/L
2022. jan. 9. 09:25
 51/100 anonim ***** válasza:
100%

Vagy komoly pszichologiai bajai vannak, vagy csak megint egy történet.

Előbbi esetében a megoldás a szakember lenne.

2022. jan. 9. 15:27
 52/100 A kérdező kommentje:
50-es! Én tudom első kézből,hogy nem lehet megértetni vele szépen. Viszont mégis csak a családtagom,és jóval idősebb nálam,ezért szimplán nem érdemel tiszteletlenséget. És akár hihető akár nem,minden másban megértő velem, és szeretem. Csak egyszerűen amit művel az sok. Ezt kéne megértetni vele,igaz mondtam már neki csúnyákat amiket megbántam,viszont nem értett abból sem.
2022. jan. 9. 15:31
 53/100 anonim ***** válasza:
100%

Legközelebb mondd, hogy pasi van nálad, hátha ettől megszeppen, mert még új lesz neki.

Ha keményebb akarsz lenni, nyiss ajtót egy szál takaróban és vágd a képébe, hogy "éppen a barátommal szeretnénk meghitten szeretkezni, de miattad nem tudunk még az előjátékon sem túljutni, menj el, mert zavarsz!".

2022. jan. 9. 15:38
 54/100 kovpet ***** válasza:
100%

"Viszont mégis csak a családtagom"

Hadd mutassam be kedvenc "érvem": a "mégis csak".

Ha valaki "mégis csak", akkor tényleg mindenre fel van jogosítva, bármit megtehet, mert hiszen "jó ember ő, csak" (ez a másik kedvenc).

Nagyon gyerek vagy te még, nem tudod képviselni az érdekeid. Tanuld meg mihamarabb, mert helyetted más nem fogja ezt megtenni!

2022. jan. 9. 15:42
 55/100 A kérdező kommentje:
De tudom képviselni,csak sosem voltam tiszteletlen a csalàdommal. Ellenben ha valaki idegen,vagy nem családtag beszól kötekszik,simàn elintézem vagy kiàllok az érdekeimért,aki ismer tudja,hogy nem kell félteni. Viszont ez az eset nagyon más.
2022. jan. 9. 15:47
 56/100 A kérdező kommentje:
53. Ez jó ötlet,eskü,ha nem hagyja abba megpróbálom :D
2022. jan. 9. 15:47
 57/100 anonim ***** válasza:
100%
De ha o nem tisztel teged, te miert vagy ovatos?
2022. jan. 9. 15:48
 58/100 anonim ***** válasza:
100%

55

Szóval ha egy cssaládtagod erőszakolna meg, akkor se csinálnál semmit, "mert családtag"? A tiszteletet ki kell érdemelni, s független a családfától.

2022. jan. 9. 15:51
 59/100 anonim ***** válasza:
94%
Az 54-esnek igaza van. Ha a családi kötelék megakadályoz benne, hogy képviseld az érdekeidet, akkor nem tudod képviselni az érdekeidet. A legtöbb 17 éves nem tudja, szóval nem vagy lemaradva, de meg kellene tanulni. Az asszertivitás és a tiszteletlenség teljesen más kategória, nem szabad a kettőt összemosni. Elmondani, hogy a viselkedése rendkívül zavaró, és ha nem hagyja abba, legközelebb rendőrt hívsz (meg is kell tenni), nem tiszteletlen. Amit ő csinál, az nagyon is az. Az alapvető probléma, hogy jobban félsz attól, hogy ki mit fog rólad gondolni, mint attól, hogy az életedet megkeseríti egy mentálisan beteg nő. A legtöbb ember így van vele, és sokakat hagynak sokáig fát vágni a hátukon, mire megtanulnak kiállni magukért (aztán sokszor átesnek a ló másik oldalára). Neked nem kötelező ezt a hibát elkövetni.
2022. jan. 9. 16:02
 60/100 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező elegánsan kikerüli azokat a kérdéseket, amik azt firtatják, vajon van-e mentális betegsége a nagynéninek. Amennyiben a sztori nem kitaláció, akkor szüleidet és nagyszüleidet kéne szembesíteni a problémával, hiszen nyilván nem kap kezelést, valószínűleg nem akarják tudomásul venni a betegségét. Sürgősen el kéne pedig kezdeni, ha homokba dugják a fejüket, az senkinek sem jó.

Szóval? Milyen mentális betegsége van a nagynéninek? Válaszolj, kérdező!

2022. jan. 9. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!