Ma felhívta valaki egy nagynénémet, és előadta neki hogy engem elraboltak és váltságdíjat követelnek. (? )
Nagynéném nincs fent közösségi oldalakon, kb.300 km-re lakik tőlem, és eddig egyszer beszéltem vele a telefonomon. Honnan tudják a csalók, hogy nekem ki a rokonom? Vagy honnan van meg nekik a telefonszáma?
Ilyenkor feljelentést kell tenni?
Ismert csalási forma. Elég, ha a közértben meghallják, hogy beszélget egy másik öregasszonnyal és mondja, hogy "Sanyikát, az unokámat..." - követik hazáig, megvan a cím, tudakozóból / telefonkönyvből megvan a telefonszám. Millió változat ismert.
Rendőrséget értesíteni, ideális esetben rajtaütnek az elkövetőn.
Vezetékes telefonon hívták fel, kb 22:30 körül amikor már ágyban volt és azt próbálták előadni az én nevemben, hogy elraboltak az arabok és ha éjfélig nem küldenek pénzt akkor elkezdik levágni az ujjaimat(vagy mi). Nagynénémnek a csaló hangjáról én jutottam eszébe, rákérdezett a keresztnevemre, hogy én vagyok-e és rávágták, hogy "persze, nem ismersz meg?", és hogy ne szóljon senkinek mert illegális dologba keveredtem :D
Nagynéném férje felhívta a szüleimet, hogy mi a helyzet, így amint megtudták, hogy nem történt semmi velem, letették a telefont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!