Egy "szinte" gyerek mire fel alkot véleményt felnőttről, úgy hogy konkrétan más emberről is kell gondoskodnom, magamon kívül? Neki lehet az újév ünneplése, és bulik okoztak fejtörést.
Most tudtam csak meg családtagtól hogy valaki szerint fogytam, és nem nézek ki jól, valóban, lehet hogy nem vagyok toppon de menjen már el valaki dolgozni olyan lelki nyugalomban hogy semmi probléma nem lehet egy stroke-on átesett emberrel. Sajnos fiú gyerekként amennyire lehetett úgy meg is törtem, attól a pillanattól kezdve amikor is a mentőket hívtam, az idegességtől már öklendeztem, és egyszerűen nem tudtam mit csinálni magammal, ott térdepeltem a földön, várva a mihamarabbi ellátást, ekkor jött még a 24-48 órás pokol, dolgozni kellett volna mennem, telefonáltam hogy mi van, erre a nagyon kedves műszak vezetőnek annyi hozzáfűzése volt, mivel már kórházban van a hozzátartozó biztos kezek alatt, így nyugodtan dolgozhatnék... ilyen szemétláda emberek vannak.
Fiatalként nem élem azt az életet, ami a korombeliek mert felesküdtem a családtag ellátására, egy hugyos 21-23 éves kis szar hogyan birkózna meg ezzel? Éljél, dolgozzál ideggel mindennap, üljél szilveszterkor otthon, hogy ne éreztesd azt hogy magára van hagyva a TV előtt a szülő.
Tudják hogy milyen probléma van, és mégis muszáj megjegyeznie hogy fogyhattam, amit egyébként a mérleg nem mutat szerencsére, és én sem érzek változást magamon, mert tartom magamat, csak egy olyannak könnyű észrevenni a rosszat olyanon aki dolgozik, alszik pár órát, majd kel megint, ő meg letudja a munkáját délután, este buli mert mindig csinálnak valami szar összejövetelt.
Én nem reagáltam még erre családon belül, inkább ide írtam ki visszafogottabban a dolgot, mert már a harag sem visz előrébb engem.
Hoztál egy döntést, de ez a döntés nem tesz téged érinthetetlenné. Véleményt bárki alkothat rólad, ahogy a munkáltatódnak is megmaradnak az elvárásai. Nehéz? Igen az. Ki kényszerít rá, hogy mártír legyél? Senki. Kérj segítséget!
Ha jól értem ezt nem a te arcodba vágta az adott személy, hanem valaki mással beszélt róla. Ha lelkileg normális állapotban lennél, akkor nem akadtál volna ki ezen. Kérj segítséget a családtagjaidtól!
Csináljuk ahogy tudjuk, de engem megviselt, gondolj bele gondtalan életet éltünk boldogan, terveink voltak a jövőre nézve, és most ez van.... :(
Segítséget, ugyan kitől? Külső személynek nem tudunk fizetni semennyit, inkább élelmezésre fordítjuk az összeget, na meg nem is bízunk idegenben.
Ő mit tudna tenni értem, párkapcsolatban él komoly fizetéseik vannak, mondjuk 1-1 diplomát le is raktak érte, de akkor is. Mondhatni külön életünk van, attól hogy 1 családban élünk, ha ki is segítenek a lelkemnek nem lesz jobb.
Mi az hogy mire fel alkot véleményt? Lol
Véleménye mindenkinek van, ez a normális. Kritizálni is lehet, milyen világ lenne az ahol nem lehetne.
Annak meg semmi köze se a véleményhez, se annak jogosságához hogy te közben hogy élsz. Egyáltalán nem leszel felsőbbrendű csak azért mert felnőtt vagy és teszed a felnőtt emberek mindennapi dolgát....
Oké, megértjük, xar neked. Igen, strokeja volt a szülődnek. Igen, az emberek sajnos meghalhatnak és betegek lehetnek. 5 éves gyerek is elmehet rákban.
Nem kellene az életedet rettegésben élned. Süt minden szavadból, hogy milyen irigy vagy másokra, mert ők nem idegeskednek annyit, mint te.
Más szülei is meghalhatnak, tudod? És attól nem lesznek "sza*os hugyos taknyosok", ahogy te írtad, mert nem vállalják az állandó stresszt.
Az én apám 50 éves, nagyon rossz állapotban és még mindig nehéz és veszélyes fizikai munkát végez. Konkrétan akármikor érheti baleset, fokozottabban mint más embereket. Most akkor kikellene készülnöm idegileg? Elkell fogadni azt, ami van, főleg ha nem tudunk változtatni rajta. A te szülőd sem lesz már sem egészségesebb, se fiatalabb.
Talán kapcsolódj ki kicsit. Ha elmennek a szüleid, az akkor sem a te hibád lesz, mert te közben élted az életedet.
El kellene menni egy pszichológushoz ezt leülepíteni magadban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!