Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Megéri megbocsátani ilyenkor?

Megéri megbocsátani ilyenkor?

Figyelt kérdés
Nagynénémmel összevesztünk lassan két éve, de olyan szinten, hogy azóta semmilyen kommunikáció nincs. Aznap, amikor összevesztünk megmondtam neki, hogy nyugodjon le, beszéljük meg higgadtan, de ő letiltott mindenhol. Ez egy egyértelmű jel volt számomra, hogy nem kíváncsi rám, így én is elengedtem őt. A napokban kitalálta, hogy ő szeretne békülni, én viszont nem érzem ennek a szükségét. A család azt mondja, hogy béküljek, a barátaim azt, hogy ne, mert ez a béke, úgyis csak ideig-óráig tartana.
2021. dec. 1. 15:19
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
22%
Fogadd el a közeledését! Nem kell nyájasan mosolyogni, de ne is légy dacos (nem is ilyennek talállak). Beszélj vele normálisan, mint mással is. Sok sikert. El kell ásni a csatabárdot.
2021. dec. 2. 09:19
 22/25 anonim ***** válasza:
18%

Eskü, nem értem, hogy miért írják itt többen azt, hogy ha holnapután meghalna, akkor nem bocsátaná meg magának (a kérdező).

Én egy szurkapiszka nagynénémre rábaxtam a telefont 15 évvel ezelőtt (régebben kellett volna). Utána nem beszéltünk 15 évig, nyáron halt meg, előtte fél évig kezelték ápolási osztályon. Anyukám testvére, ő be is járt hozzá. Én nem, és semmi lelkifurdalást nem érzek. Attól még ugyanaz a szar ember, aki volt.

2021. dec. 2. 10:35
 23/25 anonim ***** válasza:
79%

22.

Nem tudjuk hogy pontosan milyen kapcsolatban vannak és milyen problémák voltak. Te se írtál túl sokat arról milyen probléma volt köztettek. A te esetedben lehet az összes többi válaszoló se sajnálkozna a helyzetedben.

De nem biztos hogy a kérdező és a nagynénije kapcsolata is annyira rossz mint a tiéd volt. A kérdező lehet hogy megbánná és így felhívják a figyelmét erre az opcióra is.

2021. dec. 2. 11:03
 24/25 anonim ***** válasza:
78%
Nem békülni kell,hanem tisztázni az ügyet és utána megy mindenki a maga utján, nem kell továbbra sem puszi pajtásnak lenni.
2021. dec. 2. 12:22
 25/25 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Végül úgy döntöttem, hogy nem tartom vele a kapcsolatot. Ha már egyszer így viselkedett, akkor nincs rá biztosíték, hogy ez a megtérés nem ideig-óráig tart csak. Maximálisan elengedtem, olyan számomra már, mint egy idegen.
2022. márc. 1. 01:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!