Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Megéri megbocsátani ilyenkor?

Megéri megbocsátani ilyenkor?

Figyelt kérdés
Nagynénémmel összevesztünk lassan két éve, de olyan szinten, hogy azóta semmilyen kommunikáció nincs. Aznap, amikor összevesztünk megmondtam neki, hogy nyugodjon le, beszéljük meg higgadtan, de ő letiltott mindenhol. Ez egy egyértelmű jel volt számomra, hogy nem kíváncsi rám, így én is elengedtem őt. A napokban kitalálta, hogy ő szeretne békülni, én viszont nem érzem ennek a szükségét. A család azt mondja, hogy béküljek, a barátaim azt, hogy ne, mert ez a béke, úgyis csak ideig-óráig tartana.
2021. dec. 1. 15:19
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
94%

Attól függ, mégis mit kéne megbocsátani? Meg miért két év után? Akar valamit?

De ha csak az a cél, hogy normálisan össze tudjon ülni a család karácsonykor, akkor annyit békülnék.

2021. dec. 1. 15:23
 2/25 anonim ***** válasza:
78%

Te megpróbáltál kedvesen hozzáállni, ő nem, most ő akarna kedves lenni, szóval kölcsön kenyér visszajár alapon szerintem most meg te hagyd a fenébe.

Igaz ugyan, hogy személyes tapasztalat, de nálunk az ilyen családtagok, akikkel nem beszélgetünk, mert ilyenek, mint a nagynénéd, azok általában akkor jönnek, meg keresnek minket, amikor kell valami, egyébként meg nem. Szóval én hagynám a fenébe.

2021. dec. 1. 15:28
 3/25 anonim ***** válasza:
90%

Leírtad: "nem érzem ennek a szükségét"

A vér nem kötelezhet szeretetre. Lassan két év eltelt, jól elvagy nélküle, nem is érzed szükségét, hogy megtedd. A család azért mantrázza a békülést, mert a "család az család", közben egy nagy lófa**t, nincs ez mindig így. Én a barátaidnak adok igazat, gondolom ők is úgy látják, hogy ne csak azért békülj ki vele, mert a nagynénéd az a nagynénéd. Ideig vagy óráig tartana, nem lehet tudni, de ugyanolyan nem lesz, hiszen neked nincs igényed a vele való kapcsolatra. Az meg szépen mutatja, mennyire gondolta családnak a családot, amikor normális felnőtt viselkedés helyett tiltott mindenhonnan. Ha nem akar veled beszélni, elég lett volna kinyomni a telefont és figyelmen kívül hagyni az üzeneteket - amennyibe hívtad és üzentél neki. De nem, ő keményen tiltott, kvázi törölt. Én az ilyen után nem kérnék a másikból. Törölt és tiltott? Rendben, okés, maradhat így.

2021. dec. 1. 15:29
 4/25 anonim ***** válasza:
83%
azt sem tudjuk min vesztek össze
2021. dec. 1. 15:51
 5/25 anonim ***** válasza:
83%

Tényleg jó lenne tudnunk, hogy min vesztetek össze.

Objektívan ítéled meg a helyzetet? Valóban ő volt a hibás? Megírod nekünk részrehajlás nélkül? Mások is igazat adnak Neked? Nem azért kérdezem, mert nem hiszek Neked, hanem azért hogy én lássak tisztán és aszerint adjak tanácsot.

Az esetleges válaszodtól függetlenül én azt tanácsolom, hogy ne utasítsd vissza, hanem fogadd el a közeledését. Ha ő is volt a hibás, most már közeledni akar. Fogadd el, hogy ne nézzen neveletlen bunkónak.

2021. dec. 1. 17:15
 6/25 anonim ***** válasza:
87%
Olvastam valahol: bocsáss meg ellenségeidnek, de jól jegyezd meg a nevüket. Nem te akartál haragot tartani: Én azt mondom békülj, de ne lepődj meg ha akar valamit tőled, szóval számíts rá hogy esetleg érdekből békülne.
2021. dec. 1. 17:29
 7/25 anonim ***** válasza:
88%
És ha nem lesz rá több alkalom?
2021. dec. 1. 17:33
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ,hogy min vesztetek össze, bocsájtani lehet,de felejteni nem.
2021. dec. 1. 17:42
 9/25 A kérdező kommentje:
Az nem tetszett neki, hogy ki mertem mondani az igazságot a családról. Azt az igazságot, hogy nem minden szép és jó, hanem vannak gondok. Ő ezen sértődött meg és elkezdett üvöltözni velem, hogy miért mondok ilyeneket. Én szimplán letettem a telefont és megírtam neki, hogy ezt így nem vagyok hajlandó, max személyesen és higgadt fejjel.
2021. dec. 1. 18:12
 10/25 anonim ***** válasza:
89%
Nem írtad, mi volt a vita oka, de hajlandó lettél volna megbeszélni, tehát tegyük fel, elsimítható lenne egyébként. Megbocsátani lehet, felejteni nem kell és jópofizni sem kötelező ilyen múlttal. Ha a család tőlem kérne ilyet, akkor lezárnám azzal, hogy részemről béke és ennyi. Nem keresném a társaságát, szídni sem kezdeném, csak élném tovább az életem, mint eddig, nélküle. A te családod ennél többet várna el tőled?
2021. dec. 1. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!