Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Megéri megbocsátani ilyenkor?

Megéri megbocsátani ilyenkor?

Figyelt kérdés
Nagynénémmel összevesztünk lassan két éve, de olyan szinten, hogy azóta semmilyen kommunikáció nincs. Aznap, amikor összevesztünk megmondtam neki, hogy nyugodjon le, beszéljük meg higgadtan, de ő letiltott mindenhol. Ez egy egyértelmű jel volt számomra, hogy nem kíváncsi rám, így én is elengedtem őt. A napokban kitalálta, hogy ő szeretne békülni, én viszont nem érzem ennek a szükségét. A család azt mondja, hogy béküljek, a barátaim azt, hogy ne, mert ez a béke, úgyis csak ideig-óráig tartana.
2021. dec. 1. 15:19
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
21%
Okos enged,szamár szenved.Ő már megtette az első lépést feléd,ha te ezt semmibe veszed,akkor az utóbbi leszel.
2021. dec. 1. 18:14
 12/25 anonim ***** válasza:
74%

Ennyi alapján nehéz megmondani.

Te tudod pontosan mit követett el. Lehet hogy akar valamit de lehet tényleg békülni akar.

Ennyi alapján nem láttok okot arra sem hogy miért ne béküljetek ki. Nem jobb a békesség? (Főleg karácsony előtt.)

Ha nem békülsz ki és 2 hét múlva meg hal akkor után rághatod magad hogy pedig ki kellett volna békülni. Nem írtad hogy mennyit veszekedtetek előtte.

Van nálunk a családban olyan kapcsolat ahol nincs értelme békülni szerintem. De amit itt leírtál az alapján ez még nem olyan.

2021. dec. 1. 18:17
 13/25 anonim ***** válasza:
85%
Miért érzik szükségét az emberek hogy csak a karácsony miatt béküljenek?
2021. dec. 1. 18:20
 14/25 anonim ***** válasza:
33%

#18,

Nem CSAK karácsony miatt érzik szükségét a kibékülésnek az emberek. Jobb a békesség.

2021. dec. 1. 18:31
 15/25 anonim ***** válasza:
84%
Eddig is az volt: a kérdező is békességben élt, nem a nagynénje is. Egymás nélkül. Nem kötelező szeretni senkit, a muszájosan jó viszonyok viszont szánalmasak.
2021. dec. 1. 18:39
 16/25 anonim ***** válasza:
46%
*meg
2021. dec. 1. 18:40
 17/25 anonim ***** válasza:
41%

Néha egy hülye mondat is olyan balul sül el, hogy évekig tartó haraghoz vezet?

Megéri?

Írásod alapján ez vmi bagatell dolog. Nem cserébe hagyott a bajban, nem kihasznált, nem becsapott. Ez egyszerű sértődés lépj túl rajta, mondd el neki mi fájt benne ennyire, és nyilván ő is elmondja. Aztán lépj túl rajta. Nem lehettek mindig egy véleményen.

Én nagyon szeretem az unokahúgomat, mi is összeveszünk időnként, de sosem hagynám cserben, és ő sem.

2021. dec. 1. 18:59
 18/25 A kérdező kommentje:
Én nem vagyok megsértődve, megadtam neki a lehetőséget akkor a megbeszélésre, ő nem élt vele. Akkor lezártam! Haragudni nem haragszom, de úgy gondolom, hogy ő akkor eldöntötte, hogy nem kíváncsi rám, akkor most így két év után mire fel?
2021. dec. 1. 19:03
 19/25 anonim ***** válasza:
56%
ne tolj ki magaddal. Ha meghalna pl. covidban, évekig szenvednél a tudattól, hogy így fejeztétek be. Hasonló történt velem, benne vagyok nyakig, ezért mondom.
2021. dec. 1. 21:15
 20/25 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem nem érdemes haragot tartani.
2021. dec. 2. 00:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!