Gáz lenne elkérni az unokatesóm esküvői ruháját?
A sulinkban keringő lesz szalagavatón és mindig nagy, fehér ruhában táncolnak. Az unokatesóm októberben ment férjhez és van egy gyönyörű esküvői ruhája. Anya szerint simán elkérhetném tőle egy alkalomra, mivel megvette. Szerintem ez egy picit gáz, és nem akarom elvenni az ő ruháját.
Szerintetek?
Elég szomorú, ha az esküvő "csak" a ruháról szól.
Annyira fontos, hogy "pofátlanság", "illetlenség" szinte már halálos bűn a kérdés is...
Ha esetleg válás a vége az esküvőnek, akkor is megtartják, vagy akkor már nem számít emléknek?
Aki többször házasodott, az megtartotta az összeset? Több lány gyermek esetén választhatnak, vagy mindenki arra jogosult, amiben a saját apjával kötöttek házasságot? Mi van, ha mindenki ugyanazt a ruhát szeretné elkérni?
Komolyan mondom nem értem egyik-másik válaszolót.
Egy egyszerű kérdést tett fel a kérdező.
Lehet, hogy nekik megterhelő a kölcsönzés. Lehet, hogy vannak olyan kapcsolatban, hogy kölcsönadja az unokatesòja.
Itt meg meg akarják kövezni, mert mekkora pofátlanság.
A kivégzőosztag felállt már? Kérdező: a falhoz. Az utolsó szó jogán szégyelld magad össze eme emberiség ellenes bűn miatt!
Ja, hogy nem is te szeretted volna? Meg fel sem tetted a kérdést? A GyIK rögtönítélő erkölcsrendèszetét nem èrdekli.
Tisztelet a kívételnek persze.
41-es, nagyértékű dolgot, főleg olyat, amihez komoly érzelmi kötődés van, nem illik elkérni mástól. Ennyi. Semmi közöd hozzá, elválnak-e, melyik gyerekének adja, milyen módon, mikor, akár fel is gyújthatná, mert mégegyszer leírom: senkinek semmi köze ahhoz a ruhához, csak a tulajdonosának!
Egyébként meg ha nincs pénz bérelni egy olcsóbb ruhát, akkor hogyan lenne pénz átalakíttatni, kitisztíttatni, esetleges károkozás esetén rendezni a költségeket??
42, neked sincs több közöd hozzá, hogy kölcsönkérik vagy adják-e.
Ezek után szerinted meg merné kérdezni, amikor többen égbe kiálltó bűnnek minősítettétek?
Nem tudtok ti sem többet, mint ami a kérdésben elhangzott, de a Ruha a minden...
Lehet, hogy még alakítaniuk sem kellene. Lehet, hogy az unokatestvérnek nem is lenne gondja vele.
Egy csomó lehet van még, de a ruha szent és sérthetetlen érvvel aki nem ért egyet az nem is ember...
43-as, én 1100000 forint, igen 1 millió százezer forintért vettem magamnak esküvői ruhát! Igen, tudom, van olcsóbban is, van drágábban is, nekem ez tetszett, meg nekem bele is fért bőven a keretbe. Utána fél évre eladtam 750000 forintért.
Biztos, hogy nem adtam volna oda senkinek, én azért a ruháért megdolgoztam keményen, nagyon vigyáztam rá, meg nehogy már egy szaros szalagavatón parádézzanak az én esküvői ruhámmal. Igenis eszmei értéke van, meg anyagilag sem utolsó, hogy el tudom-e adni még értelmes áron, vagy leöntik, elszakad, tönkremegy a csipke, a gomb, rálépnek stb.
Ha neked ezek a dolgok nem jelentenek semmit, hát akkor add oda te a sajátodat másoknak, de nehogy már más legyen a szar, mert nemet mond egy ilyen egyébként pofátlan kérésre.
Nem az a baj, hogy nemet mond. Jogában áll.
Örülök, hogy sikerült álmaid ruhájában férjhez menned (sok boldogságot ezùton is!). Értem én azt is, hogy te (ti) nem adnád (adnátok) kölcsön a ruhát.
A problémám nem is ezzel van.
Egy ártatlan kérdés alatt egy 18 èvesnek lett nekiesve, hogy mekkora pofátlanság egy nem is tőle származó gondolat, anélkül, hogy bárki tudna valami konkrétat.
Azért lássuk be, van különbség, hogy:
- ha vagytok olyan viszonyban, kérdezd meg, de lehet, hogy nemet fog mondani, mert...
És az
-Ennél nagyobb pofátlanságot el sem tudok képzelni!
Válasz között.
Az, hogy ti nem értitek a ti dolgotok.
Nem értitek. 43-mas nem azt írta hogy kötelező kölcsönadni. Csak azt higy ne legyen bűn megkérdezni. Az unokatestvér pedig nyugodtan mondhat nemet, ennyi.
Mellesleg fogalmunk sincs hogy mennyibe került a ruha, lehet higy olcsó volt csak a kérdező látja nagyon gyönyörűnek, nem tudhatjuk.
Annyi igaz higy a tisztíttatást bizony ki kell fizetni utána ami nem tudom mennyi, de gondolom akkor sincs több mintha venne egy új ruhát.
Mondjuk én se kérném el egyértelműen, előtte pubatolóznék hogy mennyire tartja nagy becsben azt a ruhát. Mert bármennyire is azt hinnénk higy mindenkinek egy kincs, bizony én is ismerek olyan menyasszonyok akiket nem hozott nagyon lázba a saját ruhája az esküvőjén, alapból nem volt álmuk a hosszú fehér ruha dolog csak muszályból vették.
Szóval nem tudjuk. Ha viszont nagy becsben tartja akkor a ruha bizony szerintem is tabu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!