Gáz lenne elkérni az unokatesóm esküvői ruháját?
A sulinkban keringő lesz szalagavatón és mindig nagy, fehér ruhában táncolnak. Az unokatesóm októberben ment férjhez és van egy gyönyörű esküvői ruhája. Anya szerint simán elkérhetném tőle egy alkalomra, mivel megvette. Szerintem ez egy picit gáz, és nem akarom elvenni az ő ruháját.
Szerintetek?
Látom le leszek én is pontozva, de én oda adnám. Megvettem, mert így pont jobban megérte, de nekem már nem kell. Áll a szekrényben, többet felvenni nem fogom. Eladni meg sem próbálom, nem ér annyit az a pár tízezer FT, amiért egy egyszerűbb, nem márkás, használt menyasszonyi ruha elmegy, hogy én hirdetéssel szórakozzak.
Ettől még megértem, hogy másnak fontos, nem adná oda. De nem vagyunk egyformák. Nekem az csak egy ruha, kidobni nyilván nem fogom a hibátlan menyasszonyi ruhám, de hasznát sem veszem már. Ha megsérül, evvan, nem nagy vesztség. Az csak egy ruha.
#31: Lehet, hogy az unokatesónak nem pár 10 ezer, hanem akár pár 100 ezer Ft is lehet. Nem tudhatjuk, milyen ruháról van szó.
Ettől függetlenül: az esküvő után alig 1 hónappal elkunyerálni a ruhát szerintem mindenképpen gáz.
Ha magától felajánlja, akkor tőlem aztán nyugodtan, de elkérni pofátlanságnak tartom. Meg ahogy írtam, úgysem lenne kifizetődő, mert egy ilyen ruha tisztítása azért nem két fillér lesz utána. Meg nyilván előtte sem árt, hisz más viselte nem olyan régen.
"Pont azért, mert mit fogok kezdeni egy esküvői ruhával?" - hát mondjuk eladná. Viszont ha történik vele valami, már nem tudja, vagy rengeteget bukik rajta.
Vagy mondjuk szeretné megtartani az emlékek miatt, vagy majd egyszer odaadni a lányának, ha lesz és kéri, és nem a rokonnak a szalagavatójára.
Pofátlan a felvetés is.
Azért páran nagyon durván túlzásba estetek. (tisztelet a kívételnek). Mintha halálos bűn lenne feltenni egy kérdést...
Ha nem szívesen adná, úgyis megmondja, hogy nem adja.
Igen, tisztában van mindenki a ruha árakkal. Ahogy azzal is, hogy nem mindenki tudja vállalni, hogy 30-40.000,- ért ruhát kölcsönözzön.
Ha odaadom (jószívvel a ruhát), akkor vállalom az esetleges balesetek kockázatát is.
Ha lesz is lánya, mi van akkor, ha más az ízlése? És nem akarja majd az anyja ruháját? Akkor majd rá lesz kényszerítve, hogy de hát neked tartogattam x évig, még az unokahúgomnak sem adtam oda a szalagavatójára, nehogy baja essen.
A kérdést nyugodtan felteheted, amennyiben te szeretnéd (és ne foglalkozz vele, hogy mások szerint "pofátlanság"), és egymás között megbeszélitek, hogy ha kölcsön adja, milyen feltételekkel.
De igen, 34, vannak pofátlan kérdések, ez például pont az. Persze, meg lehet kérdezni bármit, adnál-e kölcsön 1 milkát, beköltözhetek-e a nappalidba egy-két hónapra, elvihetem-e az autódat stb.
Az alábbi dolgok történhetnek:
- tágra nyílt szemekkel néznek és ha az illetőnek nincsenek gondjai a határok meghúzásával, akkor csak simán kapsz egy nemet válasznak.
- ha ezzel problémái vannak, vagy keres egy kifogást, hogy miért nem, vagy belemegy, de közben elszid mindennek, problémái lesznek veled, megbánja, hogy igent mondott
- ha olyan a vérmérséklete még el is küld a büdös p.csába, hozzáteszem, teljesen jogosan.
Egyébként 34, hol írta a 33, hogy rá lesz kényszerítve a lánya? Azt írta, "ha kéri".
Nem értem miért lettek lepontozva azok akik azt mondták hogy odaadnák. Egyértelmű kérdésre adta egy választ normális hangnemben, tehát hasznos volt a válasszuk. Mert itt a gyakorin ugye a hasznos választ kell pontozni, nem like-olni kell.
Nade hogy én is válaszoljak a kérdésre attól függ hogy mennyibe került az a ruha. Mert ha drága volt akkor én biztos eladnám utána, ezért nem merném megkockáztatni hogy megsérüljön. De mi nem tudhatjuk higy az a bizonyos ruha mennyibe került, de ha annyira szép akkor biztos nem volt olcsó. Másfelől azt se tudhatjuk hogy ő mit válaszolna.
Ha nagyon jóban vagytok megkérdezheted, de úgy hogy őszintén mondja meg. Ha ici picit is hezitál akkor az azt jelenti hogy nem akarja, akkor mond hogy nem kell. Ha nem vagytok nagy barátnők akkor viszont ne kérdezd meg szerintem pláne hogy gáznak érzed.
#32 Lehet, de egy használt ruháért százezreket max akkor adnak, ha valami designer cuccról van szó. A legtöbb magyar ember azért nem olyanban esküszik. A menyasszonyi ruha a létező legrosszabb "befektetés", akinek van pénze drágára, az már újat vesz, akinek nincs, az meg megy a Boglárka szalon szintű helyekre bérelni. Évek óta látom ahogy ismerőseim hirdetik a saját méregdrágán vett ruháikat, és a kutyának nem kell.
Tényleg érdekelne amúgy, hogy aki megtartotta, az mit akar csinálni vele? Nem kötekedés, csak kérdés, mert nekem pl a sajátom útban van, hasznát pedig már soha nem fogom venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!