Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Anyagi sikerekre irigy rokonok...

Anyagi sikerekre irigy rokonokra mi a jó recept? Csak úgy lehet kezelni, ha meg lesz szakítva a kapcsolat?

Figyelt kérdés
2021. szept. 15. 11:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
84%
Igen, de mért is kéne kapcsolatot tartani gonosz, kellemetlen emberekkel?
2021. szept. 15. 11:13
 2/16 anonim ***** válasza:
90%
Vagy eltitkolod a jövedelmedet és olyan távolságot tartasz, hogy ne lássanak bele az életedbe túl mélyen . Miben nyilvánul meg az irigységük?
2021. szept. 15. 11:15
 3/16 anonim ***** válasza:
87%

Itt mindkét fél viselkedés fontos. Pl beszóltak, hogy megint új ruhád van, vagy fotókat mutogatsz a nyaralásról, új kocsiról stb?

Tapasztalatból mondom, hogy a felvagós, dicsekvős rokon is irritáló

2021. szept. 15. 11:17
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Úgy bizony.
2021. szept. 15. 11:54
 5/16 anonim ***** válasza:
80%

Én a 3-assal értek egyet.

Mennyire vágtok fel az anyagi sikereitekkel?

Ha semennyire, csak folyton mégis beszólogatnak, akkor nem hiszem, hogy érdemes erőltetni a kapcsolatot.

Én mondjuk szeretem reflektálni az ilyen emberek arra, hogy én is megdolgozok a pénzért, és tanultam hozzá. Persze ezt sokkal prolibb stílusba, hogy érezzék ők is szarul magukat amiért lehetőségük nekik is volt és van, de nem éltek és élnek vele. Gonosz vagyok? Igen. De ők is bántanak engem, és én nem egy-két ilyen alkalmat tűrök meg, hanem sokat.

2021. szept. 15. 12:41
 6/16 anonim ***** válasza:
76%
Azért nevetséges hogy a nyaralások képek mutatása és az új autó megmutatása már dicsekvés főleg rokonok között….persze a rossz dolgokat mondja el az ember de ha valami jó dolog tortenik vele az nem 😃 érdekes ha nekem meséli valaki ezeket nem gondolom hogy dicsekvesbol mondja 😃
2021. szept. 15. 12:43
 7/16 anonim ***** válasza:
55%
#6 más megmutatni a nyaralásról készült képeket ha érdeklődnek vagy a kocsit ha kérdezik és más az ember orra alá dugni kerületnül meg megjegyzéseket tenni arról, hogy neked milyen jó volt ott és nektek is el kéne oda menni (miközben tudja hogy mondjuk kajára is alig jut pénz)
2021. szept. 15. 12:47
 8/16 anonim ***** válasza:
90%

6-os:

Szerintem a te hozzáállásod a jó, viszont nem mindenki ilyen. Én a 3-as kommentjét úgy értelmeztem, hogy a "megint"-en van a hangsúly. Hogy pl. felvágósan hangoztassák új dolgaikat, nem pedig ilyen "megosztom veled az örömömet" módon.

Szerintem mind a közlés, mind az emberek viszonya sokat számít ilyen kérdésben. Sok keserű ember van, aki nem nézi jó szívvel mások örömét, és nem is lássa a munkát, ami mögötte van.

2021. szept. 15. 12:48
 9/16 anonim ***** válasza:
90%

7-es:

Nem teljesen értelek. Hisz ha beszélgetünk és jóba vagyunk okvetlenül megosszuk örömünket. Adott esetben ha évekig spórolok egy kocsira, akkor büszke leszek rá, ha meg tudom venni és meg is szeretném osztani az örömöm. Nem az orra alá dugom, hogy "nééézd mim van", hanem a munkám gyümölcsét osztom meg.

2021. szept. 15. 12:50
 10/16 anonim ***** válasza:
57%

"(miközben tudja hogy mondjuk kajára is alig jut pénz)"

Mert akkor jutni fog, ha nem látja a rokon kocsiját/nyaralós képeit.

2021. szept. 15. 13:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!