Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan kérdeznétek rá a...

Hogyan kérdeznétek rá a pénzetekre, ha nem vagytok jóban annyira azzal a rokonnal?

Figyelt kérdés
Az egyik rokonom a szülinapomra nyitott nekem egy lakástakarékot, de semmi konkrét részletet nem tudtunk róla. Ha valóban így történt, akkor mára le kellett járnia a 4 évnek, viszont továbbra sem tudok róla semmit. Lehet nem is foglalkozott vele, nem fizette stb., de lehet igen, fogalmam nincsen. A lényeg az, hogy szeretném kideríteni. Viszont ezzel a rokonnal annyira nem vagyunk már jóban, egy másik családtag tulajdonképpen elmarta tőlünk. Ez a része bonyolult, úgyhogy nem is részletezném. A lényeg az, hogy kellemetlennek érezném, ha csak úgy rákérdeznék, mert amúgy nem beszélünk stb., de közben nyilván érdekel mi van vele, számíthatok-e majd egyáltalán arra a pénzre, létezik-e egyáltalán stb.
2021. júl. 19. 11:55
1 2 3 4 5
 41/46 A kérdező kommentje:

Hát még fiatal vagyok, tanulok és még jó pár évig tanulni is fogok, magyarul nem lesz önálló keresetem. Magyarul mire ebből lakás lenne valaha is az elég sok idő és mint mondtam, én nem tudnám miből fizetni magamnak, más meg vagy fizeti vagy nem.

Kamunak nem kamu.

2021. júl. 19. 17:18
 42/46 anonim ***** válasza:
98%
Akkor egyetlen megoldás: Odamész s konkrétan rákérdel.
2021. júl. 19. 22:57
 43/46 anonim ***** válasza:
98%

"még jó pár évig tanulni is fogok, magyarul nem lesz önálló keresetem"

Attól, hogy tanulni fogsz, még lehet önálló kereseted is. Nem is csak akkor, ha rákényszerülsz: elég sokan vállalnak munkát tanulás mellett is azért, hogy a tanulmányaik befejezése után legyen munkahelyük.

"Magyarul mire ebből lakás lenne valaha is az elég sok idő és mint mondtam, én nem tudnám miből fizetni magamnak, más meg vagy fizeti vagy nem."

Akkor csak áll, de közben kamatozik. Minél később nyúlsz csak hozzá, annál többet. Szükséged van most arra a pénzre? Ha nem, miért ne maradhatna a bankban? Akkor lenne érdemes kivenni, ha szükséged lenne rá, vagy ha másvalamibe, jobban kamatozóba akarnád befektetni.

Kamunak nem kamu."

2021. júl. 20. 16:08
 44/46 anonim ***** válasza:
42%
Na de a lakástakarékot nem költheti másra, mint saját lakás vásárlására vagy felújítására. Az nem költőpénz Nyuszika, hogy azon veszel új játékot.
2021. júl. 20. 16:19
 45/46 anonim ***** válasza:
98%
A lakástakarékot bárki megköthette szerződőként és bárki lehetett a kedvezményezett. Ehhez a kedvezményezett aláírása sem kellett, ő majd akkor jön képbe, amikor a futamidő lejár és fel akarja hazsnálni. Egy kötöttség volt: egy személy csak egy LTP-n szerepelhetett úgy kedvezményezettként, hogy járjon rá állami támogatás. Viszont a szerződő a futamidő alatt bármikor töröltethette vagy módosíthatta a kedvezményezett személyét. Szóval simán lehet, hogy a szerződés megvan, de már nem Te vagy a kedvezményezett , és az se kizárt, hogy valaki más már fel is használta. Régen, amikor még járt rá az állami támogatás, akkor ez jó befektetés volt, én pl. minden gyerekem és a szüleim nevére is kötöttem: én szerződtem, én fizettem és a gyerek/férj/szülő volt a kedvezményezett az állami támogatás miatt. Aztán amikor lejárt, akkor az összes kedvezményezett rám ruházta a jogot és az összesből együtt vettünk egy lakást a nevemre, aztán abba meg beleköltözött az egyik gyerekem. Ahány gyerek, annyi ilyen kör... 30 évig mindig mindenki nevén ketyegett egy LTP... Viszont sok kiskapu volt a konstrukcióban, tehát a nagynéni tök jogosan fizethetett 4 évig úgy, hogy Te voltál a kedvezményezett, majd az utolsó pillanatban töröltetett róla, és felvette ő a pénzt, akár hitellel együtt is. És - tekintettel a családi viszonyokra- ezt nem is vehetitek rossz néven tőle, egy fillérrel sem károsított meg. Egyébként az állami támogatás csak a futamidő végéig járt, a pénz attól kezdve igazán nem kamatozik, és a mostani gazdasági helyzetben inflálódik is, de nominál értékben megmarad, nem vész el, akár 10 év múlva is felvehető, csak igazoltan lakáscélra kell fordítani.:)
2021. júl. 31. 22:00
 46/46 anonim ***** válasza:
Na mi lett végül?
2021. nov. 7. 17:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!