Hogyan kérdeznétek rá a pénzetekre, ha nem vagytok jóban annyira azzal a rokonnal?
Simán lehet, hogy megkötötte, de mivel nem rózsás a helyzet köztetek, azóta fel is mondhatta a szerződést.
Bátyám járt hasonlóan, összejött egy csajjal, nagy szerelem, eljegyzés, közös tervek. Tesómnak volt egy lakása, de gondolták le kellene lassan cserélni egy nagyobbra, ha majd egyszer gyerekeket vállalnának. Akkor még volt állami támogatás lakástakarékra, úgyhogy a tesóm kötött egyet a saját nevére, meg egyet a csajéra is, de úgy, hogy a tesóm volt a szerződő, a csaj a kedvezményezett. Még esküvő előtt kiderült, hogy a csaj többször félrelépett (szegény unatkozott otthon, a tesóm tartotta el, dolgozni nem nagyon akart, mindig várt a nagy lehetőségre). Szóval szétmentek, a lakástakarék szerződést pedig, amin a csaj volt a kedvezményezett, a tesóm felmondta. Így visszakapta a már befizetett pénzt, meg rá egy csöpp kamatot, az állami támogatás ebben az esetben persze nem jár.
Szóval hiába kötötte a rokon úgy, hogy te vagy a kedvezményezett, már régen kiszállhatott belőle, és erről nem küldenek neked (a kedvezményezettnek) még egy sajtpapírt sem.
Én amondó vagyok, hogy jobb ha úgy veszed, hogy az a pénz nincs. Ha mégis van, és neked szánja, akkor arról tudni fogsz időben.
"ha felhívom csak úgy emiatt vagy egyenesen rákérdezek, akkor még én érezném magam rosszul miatta"
Akkor ne emiatt hívd fel, hanem ettől függetlenül vedd fel vele a kapcsolatot, és csak később kérdezz majd rá, ha addig nem derül ki magától.
"elújításra is és azt vissza tudná nekem fizetni a család."
Van a neveden ingatlan, amit fel kell újítani?
"Egyelőre nem szeretnék lakást vásárolni és igazából a jövőbeli terveimben sem igazán szerepel egyelőre. Viszont úgy tudom, hogy nem csak lakásvásárlásra lehet felhasználni, hanem pl. felújításra is és azt vissza tudná nekem fizetni a család. Bár nyilván nem kötelező kivenni sem, de igazából nem látnám értelmét tovább fizetni."
Szerintem nézz utána, hogy egyáltalán hogyan is működnek az ilyen lakástakarékok, mire jók, mitől népszerűek, mert lehet, hogy igenis látnád értelmét tovább fizetni, addig, amíg tényleg nem akarsz majd lakást venni.
Én is úgy tudom, hogy tulajdonrésszel kell benne rendelkezned.
De miért baj, ha csak évek múlva használnád fel? Addig ott áll, kamatozik. Igen, egy lakás vételárában csak kis tétel ez, de ha pont ez hiányzik, akkor meg jól jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!