Hogyan kérdeznétek rá a pénzetekre, ha nem vagytok jóban annyira azzal a rokonnal?
Kérdező, találj ki valami hivatalosnak tűnő kifogást...
Pl. hogy adóbevallás miatt kéne tudnod, vagy ilyesmi.... :)
El tudom képzelni, hogy ekkora összeget ajándékozott volna nekem, mert havi bontásban azért ez nem olyan sok. Gyerekkoromtól kezdve rendszeresen kaptam tőle tárgyi ajándékokat vagy pénzt és nyilván ezek külön-külön kisebb értékű ajándékok voltak ehhez az összeghez képest, de összesítve azért az sem kevés. A testvérem és az unokatestvérem szintén kapott tőle ezt-azt, illetve tulajdonképpen az egész családban segített mindig mindenkinek. Ha nem tárgyi ajándékról volt szó, akkor nyaralásról, wellness hétvégéről vagy ilyesmi. Mondjuk úgy, hogy ő a "jólmenő vállalkozó a családban" (azért ez nyilván túlzás, de a családban ilyen helyet tölt be), akinek saját vállalkozása van, dolgozott külföldön stb. és mivel kevés időt tölt a családdal, ezt mindig szerette ilyen formán ellensúlyozni.
Ettől függetlenül azt is elképzelhetőnek tartom, hogy valami miatt nem fizette, de azt egyáltalán nem tudom elképzelni, hogy hazudott volna vagy elsunnyogta volna.
Korábban leírták, hogy ha (több, mint) négy éve kötötte, akkor még járt az állami támogatás, úgyhogy azzal együtt (négyéves lekötés (4 év, 9 hónap egész pontosan), havi 20 ezer) egymillió-hatszázezer körül kell lennie az összegnek (mi a párommal 2019-ben vettük ki, annyi volt), feltéve, ha rendszeresen fizette. Ha esetleg nem, akkor az állami támogatást biztosan elbukta. Elképzelhető, hogy megnyitotta a számlát, de később nem utalta rá a pénzt (vagy nem állított csoportos beszedést), így alig van rajta valami. Ha fizette, és (mint írtad) megromlott a viszony), lehet megtartotta magának. Három lehetőséged van.
1. Te vagy a szüleid megkérdezitek tőle, hogy mi a helyzet a számlával. Biztosan lejárt már? Nem lehet, hogy még fizeti? (Az utolsó részlet befizetése után 3 hónapot kellett várnunk, hogy kivehessük.)
2. Ha tényleg a te nevedre nyitotta a számlát, a banknál/Fundamentánál is érdeklődhetsz, hogy egyáltalán megvan-e még. Mondjuk nem tudom, mi kell az azonosításhoz (elég-e a te személyes adataid megadása vagy van valami más azonosító).
3. Nem foglalkozol vele.
Sajnos ennyit tudtam segíteni ez ügyben :(
Lakást akarsz venni? Csak mert másra nem költheted a lakástakarékot.
Ha igen, akkor kérdezz rá, mondd meg, hogy lakást szeretnél venni, számíthatsz-e arra lakástakarékra, amit elvileg nyitott neked.
Miért lenne róla bármi? Én az édesanyám nevére kértem, pontosabban ő a kedvezményezett. Egy kanyi papírt nem kapott róla soha. 1x alá kellett írnia aztán csókolom.
Kérdezz rá telibe, nem kell nyuszinak lenni. Mindenki érdek ember, kamu indokkal se keresd meg. Eszedbe jutott és ezért kérded tőle. Ennyi. Hazudni fog vagy igazat mond... Úgyse fogod tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!