Mikortól élhet legálisan egyedül valaki?
Figyelt kérdés
Szóval az unokaöcsém szülei (ezt összehoztam🤣) le akarnak költözni elég messze budapesttől. Az öcsi nagyon ambíciózus, és elég jó tanuló. Szeretne gimibe kéttannyelvűbe menni, és ezt a nyelvtudása is lehetővé tenné de erre BP-en kívül nem nagyon van lehetősége mert az a sz@r kis falu mindentől messze van. (Alapvetően amúgyis itt akarna maradni, mert mindenkije itt van, a szüleivel nem a legjobb a kapcsolata) Nekem van egy örökölt lakásom, az ég világon senki sem él benne, és felajánlanám neki hogy költözzön be arra a pár évre (Akkor 15 éves lesz) a szülei úgyis beleegyeznének. Diákmunkára is menne alapból amikortól lehet, de gondolom nyílván kapna valami támogatást a szüleitől is. Lesz ennek valami jogi akadálya?2021. júl. 5. 19:58
11/31 anonim válasza:
Rátelepszik a többi kiskamasz, bulihelyet csinálnak a lakásból, ott piálnak, botrányok lesznek. Túl fiatal még ehhez.
12/31 anonim válasza:
Elmondanád miért folysz bele így a családjuk életébe? Majd a szülei eldöntik maradhat-e. Neked semmi beleszólásod, főleg így hogy eszed ágában sincs felelősséget vállalni a gyerekért. Egy tizenöt éves meg ne lakjon egyedül, mert garantált hogy rövid úton bajban lesz. Neked meg felnőttként lehetne annyi eszed hogy egy kamaszt szar ötlet magára hagyva szabadjára engedni.
13/31 anonim válasza:
" szülei úgyis beleegyeznének. Diákmunkára is menne alapból amikortól lehet" Tehát úgy véled egy általánosból szabadult kisfiú majd viszi a háztartást, dolgozik, és normálisan tanul is. Ahhha.....
14/31 anonim válasza:
Tuti nem felnőtt rokon vagy: te vagy a gyerek zéró gyakorlati érzékkel mi?
15/31 anonim válasza:
Amúgy egy felnőtt nem is kérdezné meg mikortól élhet legálisan egyedül valaki, hisz ezt alap tudni...
16/31 anonim válasza:
Jogilag támadható, ha egy 15 éves gyerek egyedül lakik. Nyilván van olyan 15 éves, aki elég érett és alkalmas rá, de ez a hatóságot nem érdekli. Vedd figyelembe, hogy nem fogja tudni négy évig titkolni az osztálytársai elől, hogy hol/hogyan él, és reális esélye van, hogy vagy tényleg bulihelyet csinálnak a lakásodból, vagy valamelyik osztálytárs szülője jelenti a gyámhivatalnál a dolgot. Nem véletlenül vannak felügyelő felnőttek és szabályok egy középiskolai kollégiumban.
17/31 anonim válasza:
Elég lenne a kiskamasznak csak véletlenül kikotyognia valahol hogy egyedül él, a gyámügy azonnal lecsapna rá.
Meg egyébként túl nagy teher lenne egy 15 évesnek a szülei nélkül. Mosni, főzni, takarítani, számlákat befizetni.. Nem is beszélve arról hogy ebben a korban még korlátozva van, tehát a legtöbb ügyét nem neki, hanem a törvényes gyámjának/szülőjének kell intéznie, vagy legalább az aláírásuk szükséges.
18/31 anonim válasza:
4, sajnos kisebb is lehet kollégista, lásd Vakoda. Nekem oda járt hat éves korától a kislányom.
19/31 anonim válasza:
Mivel nem leszel hivatalosan gyámja, semmit nem írhatsz alá pl., nem engedélyezhetsz a gyerekkel kapcsolatos dolgokat stb. Be kell mutatni mindenhol a gyámkirendelő határozat eredetijét. Én is gyám vagyok, tudom, miről beszélek. Ki fog derülni pikk-pakk.
20/31 anonim válasza:
Persze, és öcsit eltartod, fizeted a rezsit, teljes ellátást. Ha a szülei szó nélkül elengedik, akkor tőlük egy fillért nem látsz. Még diákmunkára sem mehet 15 évesen.
Álmodozz kisfiú, ez nem így működik!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!