Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mikortól élhet legálisan...

Mikortól élhet legálisan egyedül valaki?

Figyelt kérdés
Szóval az unokaöcsém szülei (ezt összehoztam🤣) le akarnak költözni elég messze budapesttől. Az öcsi nagyon ambíciózus, és elég jó tanuló. Szeretne gimibe kéttannyelvűbe menni, és ezt a nyelvtudása is lehetővé tenné de erre BP-en kívül nem nagyon van lehetősége mert az a sz@r kis falu mindentől messze van. (Alapvetően amúgyis itt akarna maradni, mert mindenkije itt van, a szüleivel nem a legjobb a kapcsolata) Nekem van egy örökölt lakásom, az ég világon senki sem él benne, és felajánlanám neki hogy költözzön be arra a pár évre (Akkor 15 éves lesz) a szülei úgyis beleegyeznének. Diákmunkára is menne alapból amikortól lehet, de gondolom nyílván kapna valami támogatást a szüleitől is. Lesz ennek valami jogi akadálya?

2021. júl. 5. 19:58
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
98%
Rátelepszik a többi kiskamasz, bulihelyet csinálnak a lakásból, ott piálnak, botrányok lesznek. Túl fiatal még ehhez.
2021. júl. 5. 20:41
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Elmondanád miért folysz bele így a családjuk életébe? Majd a szülei eldöntik maradhat-e. Neked semmi beleszólásod, főleg így hogy eszed ágában sincs felelősséget vállalni a gyerekért. Egy tizenöt éves meg ne lakjon egyedül, mert garantált hogy rövid úton bajban lesz. Neked meg felnőttként lehetne annyi eszed hogy egy kamaszt szar ötlet magára hagyva szabadjára engedni.
2021. júl. 5. 20:48
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
" szülei úgyis beleegyeznének. Diákmunkára is menne alapból amikortól lehet" Tehát úgy véled egy általánosból szabadult kisfiú majd viszi a háztartást, dolgozik, és normálisan tanul is. Ahhha.....
2021. júl. 5. 20:49
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Tuti nem felnőtt rokon vagy: te vagy a gyerek zéró gyakorlati érzékkel mi?
2021. júl. 5. 20:50
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy egy felnőtt nem is kérdezné meg mikortól élhet legálisan egyedül valaki, hisz ezt alap tudni...
2021. júl. 5. 20:52
 16/31 anonim ***** válasza:
98%
Jogilag támadható, ha egy 15 éves gyerek egyedül lakik. Nyilván van olyan 15 éves, aki elég érett és alkalmas rá, de ez a hatóságot nem érdekli. Vedd figyelembe, hogy nem fogja tudni négy évig titkolni az osztálytársai elől, hogy hol/hogyan él, és reális esélye van, hogy vagy tényleg bulihelyet csinálnak a lakásodból, vagy valamelyik osztálytárs szülője jelenti a gyámhivatalnál a dolgot. Nem véletlenül vannak felügyelő felnőttek és szabályok egy középiskolai kollégiumban.
2021. júl. 5. 20:56
 17/31 anonim ***** válasza:
98%

Elég lenne a kiskamasznak csak véletlenül kikotyognia valahol hogy egyedül él, a gyámügy azonnal lecsapna rá.

Meg egyébként túl nagy teher lenne egy 15 évesnek a szülei nélkül. Mosni, főzni, takarítani, számlákat befizetni.. Nem is beszélve arról hogy ebben a korban még korlátozva van, tehát a legtöbb ügyét nem neki, hanem a törvényes gyámjának/szülőjének kell intéznie, vagy legalább az aláírásuk szükséges.

2021. júl. 5. 21:03
 18/31 anonim ***** válasza:
96%
4, sajnos kisebb is lehet kollégista, lásd Vakoda. Nekem oda járt hat éves korától a kislányom.
2021. júl. 5. 21:21
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem leszel hivatalosan gyámja, semmit nem írhatsz alá pl., nem engedélyezhetsz a gyerekkel kapcsolatos dolgokat stb. Be kell mutatni mindenhol a gyámkirendelő határozat eredetijét. Én is gyám vagyok, tudom, miről beszélek. Ki fog derülni pikk-pakk.
2021. júl. 5. 21:24
 20/31 anonim ***** válasza:
94%

Persze, és öcsit eltartod, fizeted a rezsit, teljes ellátást. Ha a szülei szó nélkül elengedik, akkor tőlük egy fillért nem látsz. Még diákmunkára sem mehet 15 évesen.

Álmodozz kisfiú, ez nem így működik!

2021. júl. 5. 21:33
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!