Az ilyen rokont hogy kezelnéd?
Nem vér szerinti rokonom, nem választottuk be egymást az életünkbe, csak így alakult. Soha nem volt különösebben jó a kapcsolat. Mondhatnám, hogy szerencsére nem sok dolgunk van egymással, de ez így nem igaz: Hónapokig rám sem bagózik, se egy email, se egy "hogy vagy". Amivel semmi gondom, mert kölcsönös (bár tudunk egymás életének a főbb történéseiről egy mindkettőnk számára közeli hozzátartozó által). A lényeg, hogy amint segítség kell neki tőlem (a szakmámból kifolyólag), akkor tud írni, kb. mintha mi sem történt volna, mintha puszi pajtások lennénk. Az teljesen természetes, hogy én megcsinálom, átnézem, jogszabályi hátterének utánanézek, pontos munka kerül ki a kezem alól, és persze természetes neki, hogy megcsinálom. Megköszöni, utána fél évig annyi se, hogy hogy vagy, élsz-e még. Ismétlem, gondjaimról, (főleg eü problémák) tud, de ha nem kell neki fél évig tőlem semmi, akkor le vagyok sz@rva, nem tartozom a családhoz.
Ami még zavar, hogy amikor segítség kell, és rám ír, akkor persze jön az álságos "hogy vagy, hallottam X-től, hogy ez és ez van veled, stb." kb. mintha érdekelné, közben nyilván nem érdekli, mert ha nem kellene akkor éppen a segítségem, akkor rám se cseszne.
Kb. 5-6 éve ez van, és már unom.
Hogy kezelnétek?
Jézusom, jó türelmes mafla vagy.. Átlátszó kifogásokat nem ismersz? pl. persze, megcsinálnám, de most...
1.tele vagyok munkával, majd ha lesz időm. (sose lesz)
2.kivizsgálásra járok, most nem fog menni(és jó hosszan beszélsz az eü. problémáidról)
3.most sajna nem megy, de hívj fel a jövő héten (ezt hetente elmondhatod neki)
4.most épp orvosnál vagyok, le kell tennem..stb., stb., stb...
A végtelenségig... majd csak leesik neki.
Én az elsö, de legkésöbb a második esetnél közöltem volna, hogy a munka X összegbe fog neki kerülni, erröl számlát kap.
Ha nem fizeti ki, legközelebb arra hivatkozol, hogy az elözö munkádért sem fizetett.
Akkor innnetől kezdve fizetős sztori mert a betegségedből adódóan nem teheted meg az ingyen melót rokonnak se.
Baráti áron X mondj annyit amit amúgyi elkérnél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!