Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A gyerekem folyton el akarjàk...

A gyerekem folyton el akarjàk vinni programokra, hogy engem kíméljenek, hogyan oldjam ezt meg?

Figyelt kérdés

2 kicsi gyerekem sokat betegeskedik, folyamatosan igénylik az egyik szülő jelenlétét. Pár órára vagy egy nappalra bármelyikünk be tudja vállalni, de napokra csak az apuka mehet el. Nagyobbik gyerekemet (aki azért szintén kicsi, de már suliba jàr) a rokonaim folyton el akarjàk vinni programokra. Az apukájától elváltam, ezért a nyárnak csak a felét tölti velem.

Már tavaly is elmagyaráztam a rokonoknak, hogy én is szeretnék a gyerekemmel lenni, vele programot szervezni, hogy nekem az nem jó érzés, hogy nálam van egy hetet és abból ők 6 napra elviszik, sőt azt akarják ott aludjon náluk. Valami miatt azt hiszik ez nekem segítség, amolyan egy gyerekkel kevesebb van velem és akkor a kicsikkel könnyebben boldogulok.

Tavasszal már kicsit erélyesebben, de kifejtettem, hogy nem szeretném, ha elvinnék, elcsalnák, elkérnék a nagyobb gyereket, hogy ők menjenek vele wellnesezni, kiràndulni, moziba és így tovább. Elmondtam szükségem van arra, hogy a gyerekemmel legyek, együtt legyünk, hogy inkább vele kettesben is tudjak egy pár órás programot tervezni.

Ennek ellenére már most elkezdték bejelentgetni, hogy ide vinnék, hogy leszervezték, meg amoda és már másokat is odahívtak tarsaságnak.

Hogyan kezeljem ezt le? Ha teljesen nemet mondok, akkor azt fogják híresztelni, nem akarom, hogy vele egykorú rokonaival nyaralhasson és hogy jól érezze magát.

Hogyan tudom ezt teljes besértődés nélkül kezelni?

Valakinek ötlete?

2021. jún. 28. 16:32
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
21%
Szegény gyerek, állandóan levan passzol a, és a 2 másik miatt meg elhanyagolva. Szerencsétlen...
2021. jún. 28. 23:11
 32/38 anonim ***** válasza:
64%
Ez nekem fura, hogy nem vagy képes annyit mondani hogy ezt vagy azt NEM és kész, mert te vagy az anyja, és te döntöd el mit hogyan csináltok. Kész vicc lenne, hogy a rokonok mondják meg, mikor mit csináljak a gyerekemmel. Másfelől azért megkérdezném őt és ha menni akar, menjen. A szeretet nem kisajátít hanem jót akar annak, akit szeretünk. Világosan elmondanám, hogy 1-2 napra igen, de többre nem. Vagy ide igen, oda nem. A gyerekeddel beszéld meg, hogy ő mit szeretne és utána te dönts.
2021. jún. 29. 09:54
 33/38 A kérdező kommentje:
31-es neked van valami problémád? Ez nem a kérdésre vàlasz😀.
2021. jún. 29. 09:56
 34/38 A kérdező kommentje:

32-es szerinted melik gyerek nem akar menni strandra vagy csuszdaparkba vagy nacchost enni a moziba vagy bármilyen szupernek előadott programra😀?

Én tudok nemet mondani, mondtam is stb. de újra és újra nagyon erőszakosan jönnek. Természetesen ezt kell valahogy lekezelnem.

A gyerekemet kérdezhetem, ő nagyon nyitott, minden érdekli, bármire menne. Így azután neki azt mondani én mégse engedem vagy nem 4 napra csak 2-re, hát akkor a rokonság sopánkodásával megtámogatva szörnyű a produkció. Így egyszerűbb lenne, ha velem egyeztetnének és én már a gyerekemnek csak azt mondhatnám mehetnél ide, ennyi időre van kedved? Ez nekem pozitívabb.

2021. jún. 29. 10:02
 35/38 anonim ***** válasza:
49%
Ha menni akar akkor viszont engedd el. Nem értem, mit problémázol. Önző vagy, ha azt akarod, hogy a nyakadon üljön. Legyenek napok amikor nem megy akkor viszont te szervezz vele programot. Vagy hogy gondolod, csak ül otthon a szoknyádon nyáron? Ettől nem lesz jobb a kapcsolatotok, csak visszafogod. Mondom mindezt elvált anyaként.
2021. jún. 29. 10:06
 36/38 A kérdező kommentje:

30-as: Nem vagy ufo😀, mi is így osztjuk be és meg egymással. Csak épp ezért látták a szabad helyeket. Amik nem "szabadok" csak tervezés, egyeztetés alatt vannak (egy koràbbi megjegyzésben írtam), de például olyan is van közte, hogy tanfolyam-tábor, ami ha tetszik neki, akkor az első végén kell jelezni folytatjuk-e és akkor lehet a szervezőkkel egyeztetni a szabad helyekről. Ezért ezt előre beírni nem tudom. Azt többször jeleztem 1-1 nap nem gond, de nem értik.

Gondolom az ő felfogásuk nagyon más mint az enyém, lehet nem emlékeznek arra, hogy igenis jó a saját gyerekünkkel együtt lenni, egy otthonban, közös programokkal, nem pedig lepasszolni hetekre, hogy majd legközelebb a sulikezdéskor lássam és suli után a napi 1-2 óràban ébren, akkor is a napi rutinban, hogy reggelizz, mostal fogat, indulunk, kész a házi, mehetünk vacsizni, most fürödj, meseolvasás, kérlek feküdj le. Ahh

Mindenkinek köszönöm a választ.

2021. jún. 29. 10:13
 37/38 anonim ***** válasza:
46%
Ne azt nézd, hogy ne legyen sértődés, hanem azt, hogy mi a jó a gyereknek. Meg is beszélheted vele, mit akar.
2021. júl. 2. 07:39
 38/38 anonim ***** válasza:
100%

És mi van, ha megsértődnek?

Nekem nem hiányoznak az ilyen erőszakos taplók.

Kétszer váltam, 2*2gyetekem van, de valahogy mindig tudtam nekik örömteli programot kitalálni. Teljesen normális társaságuk is volt, és most 17-35 évesen is hozzám kötődnek jobban.

2021. júl. 4. 00:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!