Béküljek ki velük??
Mit tanácsolsz?
22 éves vagyok. 10 éves voltam mikor anyuék elváltak... anyai nagymámékhoz költöztünk itt lakunk azóta is. Anya egyke gyerek, én is egyke unoka vagyok anyai mamáéknak. Nagyon szeretem mamát s papát is! Apukámmal miután elváltak megszakadt a kapcsolatom. 4 év múlva mikor 14 eves lettem meghalt az apai papám akit nagyon szerettem na akkor bekultem ki apuekkal. Apának van egy öccse aki a keresztapám. Ugy gondoltam mind meghalunk nem érdemes haragudni hisz oly rövid az élet! Miután jartam oda apu meg a öccse meg annak a felesege a keresztanyam elkezdtek anyut szidni , anyai mamát átkozták. Aztán 16-17 évesen nem jártam oda. Utanna 18-20 éves koromig megint jártam , aztan most 20 éves korom ota megint nem jarok. Egyebkent apu sose fizetett Nekem tartasdijat mikor gyerek voltam, megtert vallásos katolikus vagyok, probalom a szeretet útját követni de mit tegyek hogyan bekuljek ki veluk? Folyton szidják anyát meg atkozodnak. Vagy hagyjam oket?
1. Egyébként mi volt a válás oka? Van valóságalapja a rokonaid véleményének (attól, hogy rettenetes stílusban teszik, még lehet).
2. Kérdező, el vagy tájolva ezzel a kereszténynek vélt viselkedéssel. A keresztényeknek megbocsátani annak kell(!), aki bocsánatot akar. Apádék nem, hiszen egyfolytában érzelmileg bántanak téged az anyád pocskondiázásával.
Ha anyádat legközelebb távollétében szidják, mikor ott vagy, kérdezzed meg apádékat,fontos-e, hogy ott legyél. Ha a válasz "igen", akkor mondjad meg, ennek a feltétele, hogy anyádról egy szót sem akkor.
Amennyiben ezt vállalják - és betartják! - akkor akaratod szerint tarthatod (vagy nem) a kapcsolatot. Ha nem vállalják, akkor harag nélkül megszakíthatod a kapcsolatot.
.
A lényeg az, hogy "harag nélkül", választási lehetőséget adva nekik.
A harag visszaüt rád, mardos téged, neked sem jó. (A haraggal elérik azt is, hogy többet foglalkozol velük gondolataidban, mint harag nélkül.
.
Ha nem hajlandóak változtatni jelenlegi viselkedésükön, akkor se haragudj, tekintsed őket semlegesnek. Ugyanúgy ne foglakozz velük - még gondolatban sem - mint Szaros Pistával, vagy Húgyos Julcsával, akikről tudsz, hogy élnek, ám közösséget nem vállalsz velük.
.
Te megbocsátasz, ám a bocsánatot el is kell fogadni, azaz a megbocsátott cselekedetek ismétlésétől szigorúan tartózkodni kell. Erre adsz választási lehetőséget nekik.
Az hogy vallásos vagy azt jelenti, hogy le kell nyelned minden sz@rt?
Nem hiszem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!