Ti, hogy vélekedtek erről? Párom elment segiteni unokatestvérének és az apjának ház épitésben segiteni, mert megkérték. Volt amit csak ő tudott megcsinálni.
Kb 10 órán keresztül tartott. Szegény dolgozott a legtöbbet. Csak szerintem furcsa, hogy semmi pénzt nem adtak neki?. Értem én, hogy szívességként kérték meg. De én ugy nevelkedtem, hogy ha rokon is, de adok neki valamennyit, hisz a saját idejét áldozta arra a dologra amiből neki nincs haszna.
És utána meg kérdezték még, hogy másnap is menne e.. szegény párom arra nemet mondott. Mert igy is sokat dolgozik nincs semmi szabad ideje kb. Azt mondta már sokat volt dolgozni a házon régebben és sosem kapott semmit. Pedig tehetős emberekről van szó.
Kérjetek ti is segítséget tőlük valami másban!
Pl. Vigyázzanak a gyereketekre, vigyék el orvoshoz a szüleitek közül azt, aki beteg, stb.
Lehet, hogy most nincs szükségetek semmilyen segítségre, de ha lesz, egyből őket vegyétek igénybe!
Énnekem elég ellenszenves, hogy a kérdező arra hivatkozik, hogy tehetősek, tehát fizessenek.
Ki a tehetős? Aki nekiáll egyáltalán építkezni, az biztosan milliós (sőt, tízmilliós) költségvetéssel kalkulál. Akinek ez elérhetetlen vágyálom, az tehetősnek tarthatja. Ugyanakkor az építtetőnek valószínűleg egy kicentizett költségvetése van, mindenki mindent beleadott, hitelt vettek fel, és imádkoznak, hogy ne jöjjön valami váratlan áremelkedés vagy nagyobb költség. És elhiszem, hogy inkább menne az építkezés lezárulta után lelkesen visszasegíteni a kérdezőéknek ezt a szívességet, minthogy most kifizessen pár tízezer forintot.
Mert ha nem így lennének, akkor megbízna egy generálkivitelezőt és egy műszaki ellenőrt, aztán fütyülne az egészre. Nem próbálna rokont beszervezni segíteni.
31
Igen, viszonozhattátok volna valamivel!
29
Köszi! Mégis, szarrá lepontoztak...de letojom, csak a kérdezőnek akarok segíteni, a többi hid3gen hagy. :S
Aktuális a téma, pont most építkezünk, és rengeteg dolgot okosban, szakmunkás nélkül oldunk meg mivel szűkös a keret.
Mi is hívtunk ismerőst és mindenkit megvendégeltünk és megkérdeztük tartozunk-e valamivel, de természetesen mindenki azt mondta, hogy nem, ahogy mi is megyünk ha kérik ingyen.
Ez csak formaság volt.
Ha már fizetek akkor egy bizonyos minőséget is elvárok, de persze ha azt ellenőrzöm akkor meg még gondolom ő lesz megsértődve. Pedig a szívesség szép dolog, de ha pénzt kér ahhoz már bizony elvárás is társul, ha kér egy 20-ast egy bizonyos feladatra és nekem nem tetszik, akkor bizony kezdheti újra mert kifizettem a szolgáltatását. Ellenben a szívességi munkába csúszík egy hiba akkor azzal úgy vagyok, hogy köszönöm, hogy egyátalán megcsinálta nem még kötekedjek, belefér az majd elfedjük.
"Akkor ezek szerint nekünk is fizetni kellett volna a villanyszerelő apósomnak, amiért megcsinálta a komplett vezetékezését meg mindenét a házunknak?"
Akkor annak örülj, hogy így volt. Most már biztos nem csinálná, "mindenét a házatoknak" meg főleg nem, mert ELMÜ által minősített, FAM vizsgás villanyszerelő létesíthet pl. csak mérőhelyet. És az papíros, ami meg papíros, az fizetős. (Építési naplóról akkor még nem is beszéltem, és felelős műszaki vezetőről, aki kötelező ilyen esetben.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!