Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti, hogy vélekedtek erről? Pá...

Ti, hogy vélekedtek erről? Párom elment segiteni unokatestvérének és az apjának ház épitésben segiteni, mert megkérték. Volt amit csak ő tudott megcsinálni.

Figyelt kérdés

Kb 10 órán keresztül tartott. Szegény dolgozott a legtöbbet. Csak szerintem furcsa, hogy semmi pénzt nem adtak neki?. Értem én, hogy szívességként kérték meg. De én ugy nevelkedtem, hogy ha rokon is, de adok neki valamennyit, hisz a saját idejét áldozta arra a dologra amiből neki nincs haszna.

És utána meg kérdezték még, hogy másnap is menne e.. szegény párom arra nemet mondott. Mert igy is sokat dolgozik nincs semmi szabad ideje kb. Azt mondta már sokat volt dolgozni a házon régebben és sosem kapott semmit. Pedig tehetős emberekről van szó.

2021. ápr. 6. 08:02
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
76%
Rokonok esetében azért megy az ember segíteni, hogy segítsen. :) Az nem segítség, ha kifizetteti velük az órabérét. Mi tavaly építkeztünk, volt és van is pénzünk szerencsére, de az nem azt jelenti, hogy nem akar az ember spórolni, vagy ne jönne jól az a párszázezer forint valahol máshol. Jöttek a rokonaink segíteni amiben csak tudtak, betonozni, glettelni, festeni, kertet rendezni. Ebédet mindig rendeltem nekik, innivaló, süti volt midnig. Eszembe se jutott, hogy pénzt adjak nekik. Utána mi mentünk hozzájuk festeni meg parkettázni. Ez normális esetben így működik, működne. Ha viszont nem jó a kapcsolatotok, akkor miért ment oda a férjed?
2021. ápr. 6. 13:09
 22/42 anonim ***** válasza:
87%
nem, mi sosem adunk egymàsnak pénzt segítségért.
2021. ápr. 6. 13:09
 23/42 anonim ***** válasza:
98%
Elfogadni sosem fogadnám el, viszont ha nekem bárki bármiben segít (még ha rokon is) mindig megkérdezem, hogy mit fogad el cserébe? Ha tudom, hogy mit szeret, előre megveszem neki. Viccesen hangzik, de pl. sógorom imádja a csülköt, én legutóbb vettem neki egy hatalmas füstölt csülköt, annak sokkal jobban örült, mint a pénznek.
2021. ápr. 6. 13:15
 24/42 anonim ***** válasza:
83%

Családonként változik, hogyan állnak hozzá az ilyenhez. Nyilván, ha segíteni ment, milyen alapon vár pénzt cserébe? Nyilván a részleteket csak ti tudjátok, de a legtöbb helyen ilyenkor, ahogy többen is írták itt, cserébe ők is segítenek. Írtad, hogy ti nem kaptatok segítséget: de mihez? Építkeztetek már, ahol ők nemet mondtad kapásból vagy mi? Mert ha nem, akkor miről beszélünk?

Nálunk inkább az szokott lenni probléma a családban, hogy mindenki, aki ért valamihez, elvárja, hogy őt hívják, ha az adott témában segítség kell, vagy gond van. Csak ugye ez akkoris szívesség, és ha valamit nem úgy csinál, ahogy kéne, akkor nem lehet reklamálni, meg ajándék lónak amúgy se.... Szóval nálunk pont hogy sunyiban kell megoldatni szakemberrel, mielőtt valamelyik szerelő rokon rájön, hogy itt lett volna az ő nagy lehetősége, de mi bolondok inkább szerelőt hívtunk :)

2021. ápr. 6. 13:32
 25/42 anonim ***** válasza:
100%

A párod ilyen esetben megmondhatta volna, hogy azért nem tud másnap segíteni, mert pénzt kell keresnie.

Ebből érthetnének.

2021. ápr. 6. 13:32
 26/42 anonim ***** válasza:
97%

Ha csóró rokon volna, akkor ingyen segítenék, de mivel tehetős...

Nekünk is van ilyen "rokon", állandóan fateromat ugráltatják, de legalább honoralják valamivel, bár szerintem legtöbbször csak kacatokat adnak neki, amik nekik már nem kell. Elég fillér b*szók.

2021. ápr. 6. 13:33
 27/42 anonim ***** válasza:
68%

Nono! Azért napi 10! óra munkát ne nevezzünk már apró szívességnek! Hol éltek ti? Pláne manapság?

Kérdező, nyugodtan mondja a párod, hogy napi 10-ért lenne maszekja, de ha kifizetik neki ezt az összeget, akkor hozzájuk megy.

Ne legyünk álszentek, mindenkinek pénzért adják a kenyeret, arról nem beszélve, hogy "profi" ennyiért meg sem mozdul, tehát mindenki nyer rajta.

2021. ápr. 6. 13:41
 28/42 anonim ***** válasza:
88%

27 vagyok megint.

A lényeg, hogy ne hagyjátok magatokat kihasználni (mert ez az, mondjon bárki bármit, ezt ti is érzitek). Ha kifizetik, jó, mert nektek egy kis plusz pénz, ha meg nem, akkor legalább pihenhet a párod. Mindenképp nyertek ezzel. :)

2021. ápr. 6. 13:45
 29/42 anonim ***** válasza:
95%
Így van!27,28 igazad van
2021. ápr. 6. 13:47
 30/42 anonim ***** válasza:
81%
Pofám nem lenne ilyenhez.....
2021. ápr. 6. 13:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!