Ti, hogy vélekedtek erről? Párom elment segiteni unokatestvérének és az apjának ház épitésben segiteni, mert megkérték. Volt amit csak ő tudott megcsinálni.
Kb 10 órán keresztül tartott. Szegény dolgozott a legtöbbet. Csak szerintem furcsa, hogy semmi pénzt nem adtak neki?. Értem én, hogy szívességként kérték meg. De én ugy nevelkedtem, hogy ha rokon is, de adok neki valamennyit, hisz a saját idejét áldozta arra a dologra amiből neki nincs haszna.
És utána meg kérdezték még, hogy másnap is menne e.. szegény párom arra nemet mondott. Mert igy is sokat dolgozik nincs semmi szabad ideje kb. Azt mondta már sokat volt dolgozni a házon régebben és sosem kapott semmit. Pedig tehetős emberekről van szó.
Vállalná a fene, pláne 10 óra kemény munkát ingyért.
Oldják meg akkor, főleg, hogyha visszafelé nem működik a segítségnyújtás.
Mi itt hőböröghetünk pro és kontra, de a megoldás már megszületett: párod kihasználásként élte meg a helyzetet,ezért nemet mondott.
Általános értékítéletet szerintem nem lehet mondani, mert minden család máshogy működik. Van, ahol az a szokás, hogy kifizetik egymást, mintha idegen szaki dolgozott volna, van ahol kevesebbért, "rokoni alapon" dolgozik valaki, van, ahol nem fizetnek egymásnak, sőt ez sértésnek számítana, és van, ahol kölcsönös a segítség.
Mindenki döntse el maga, mi az ő személyes felfogása a dologról: aki segít, az jó szívvel segítsen, és ne várjon viszonzást, mert van olyan nagylelkű, hogy ez neki belefér. Aki már nem tud teljesen önzetlen lenni, az pedig egyezzen meg a viszonzásban előre, hogy mindenkinek tiszta legyen a helyzet: oké. elmegyek, de ne haragudj, kérnem kell érte pénzt. (vagy "ne haragudj" és magyarázkodás nélkül.) Esetleg mehegyeznek abban, hogy oké, de jövő héten meg te segítesz ebben meg ebben.
Családon belül talán még fontosabb az egyenes kommunikáció és a tiszta helyzet, mint más közösségen belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!