Ti, hogy vélekedtek erről? Párom elment segiteni unokatestvérének és az apjának ház épitésben segiteni, mert megkérték. Volt amit csak ő tudott megcsinálni.
Kb 10 órán keresztül tartott. Szegény dolgozott a legtöbbet. Csak szerintem furcsa, hogy semmi pénzt nem adtak neki?. Értem én, hogy szívességként kérték meg. De én ugy nevelkedtem, hogy ha rokon is, de adok neki valamennyit, hisz a saját idejét áldozta arra a dologra amiből neki nincs haszna.
És utána meg kérdezték még, hogy másnap is menne e.. szegény párom arra nemet mondott. Mert igy is sokat dolgozik nincs semmi szabad ideje kb. Azt mondta már sokat volt dolgozni a házon régebben és sosem kapott semmit. Pedig tehetős emberekről van szó.
A szívesség azért szívesség mert szívesen (nem vár érte cserébe semmit) csinálja az ember. Ha szeretne pénzt kapni érte a párod, akkor azt már elején tisztázni kellett volna a rokonokkal.
Bár szerintem a családon belül tahóság pénzt kérni ilyenért. Nekünk a család nagyon sokat segít a ház körül. De ez oda-vissza működik. Ha nekik kell segítség mi is megyünk.
Rokonságon belül szerintem pont az a sértő, ha pénzt ajánlanak neki.
Én is úgy tartom helyesnek, hogy viszonozzák másvalamivel. Sőt, még az sem biztos, hogy akkor viszonozzák. Lehet, hogy 5 év múlva, amikor a másik építkezik.
Vagy valami más alkalomkor, mondjuk disznóölésnél nagy adag kóstolót küldenek vagy mit tudom én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!