Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti, hogy vélekedtek erről? Pá...

Ti, hogy vélekedtek erről? Párom elment segiteni unokatestvérének és az apjának ház épitésben segiteni, mert megkérték. Volt amit csak ő tudott megcsinálni.

Figyelt kérdés

Kb 10 órán keresztül tartott. Szegény dolgozott a legtöbbet. Csak szerintem furcsa, hogy semmi pénzt nem adtak neki?. Értem én, hogy szívességként kérték meg. De én ugy nevelkedtem, hogy ha rokon is, de adok neki valamennyit, hisz a saját idejét áldozta arra a dologra amiből neki nincs haszna.

És utána meg kérdezték még, hogy másnap is menne e.. szegény párom arra nemet mondott. Mert igy is sokat dolgozik nincs semmi szabad ideje kb. Azt mondta már sokat volt dolgozni a házon régebben és sosem kapott semmit. Pedig tehetős emberekről van szó.

2021. ápr. 6. 08:02
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
95%
Pont azért szoktak rokont megkerni, mert ő szivessegbol teszi ha elvállalja nem pénzért. Mikor anyuék építkeztek sz egész család segedkezett, nem pénzért.
2021. ápr. 6. 08:05
 2/42 anonim ***** válasza:
83%
Egyszer kibírja, gondolom nem hetente építenek új házat. Nálunk úgy működik a családban, hogy elmegyek segítek, aztán ha nekem lesz szükségem segítségre, ők visszajönnek szó nélkül, a pénz fel sem merül esetünkben.
2021. ápr. 6. 08:07
 3/42 anonim ***** válasza:
53%
te valami városi úrilány vagy, ugye?
2021. ápr. 6. 08:08
 4/42 A kérdező kommentje:
De, hetente csinálnják. Nem, vidéki vagyok.
2021. ápr. 6. 08:11
 5/42 A kérdező kommentje:
Fiatalok huszonévesek vagyunk.
2021. ápr. 6. 08:11
 6/42 A kérdező kommentje:
Csak a mi esetünkben nincs visszafele segitség...
2021. ápr. 6. 08:12
 7/42 A kérdező kommentje:
És pénzszükében vagyunk sajnos, és ezt ők is tudják.
2021. ápr. 6. 08:13
 8/42 anonim ***** válasza:
87%
Gondolom a párod tudta hogy nem kap érte semmit, akkor miért vállalta? Ingyen senkinek nem mennék 10 órát, úgy hogy ő dolgozik a legtöbbet. Meg kell tanulni nemet mondani, mert így nem fogtok megélni, ha így is szűkös az anyagi helyzetetek.
2021. ápr. 6. 08:20
 9/42 anonim ***** válasza:
82%

A szívesség azért szívesség mert szívesen (nem vár érte cserébe semmit) csinálja az ember. Ha szeretne pénzt kapni érte a párod, akkor azt már elején tisztázni kellett volna a rokonokkal.

Bár szerintem a családon belül tahóság pénzt kérni ilyenért. Nekünk a család nagyon sokat segít a ház körül. De ez oda-vissza működik. Ha nekik kell segítség mi is megyünk.

2021. ápr. 6. 08:21
 10/42 anonim ***** válasza:
84%

Rokonságon belül szerintem pont az a sértő, ha pénzt ajánlanak neki.

Én is úgy tartom helyesnek, hogy viszonozzák másvalamivel. Sőt, még az sem biztos, hogy akkor viszonozzák. Lehet, hogy 5 év múlva, amikor a másik építkezik.

Vagy valami más alkalomkor, mondjuk disznóölésnél nagy adag kóstolót küldenek vagy mit tudom én.

2021. ápr. 6. 08:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!