Miért utál ennyire a családom?
Az apai ági nagymamám sose szeretett, mindig a nővéremet szerette, nem foglalkozott velem. Ma találkoztam (10év után először) a nagynénjémmel és a férjével, de ők is a nővéremmel beszélgettek. Hozzám se szóltak, csak ritkán.
Velem lenne a baj? Én próbáltam beszélni velük, kedves voltam, de ők mégse figyeltek rám. Most is a nővéremnek írnak, hogy mikor megyünk legközelebb. Tudom, hogy szívük szerint engem nem is hívnának.
A nagybátyám szintén nem kedvel, sose beszélünk (bár ő a nővéremmel se beszél), a barátnője pedig utál (nem tudom miért).
Ennyire utálatos lennék? Mi bajuk lehet velem? Nem bulizok, nem iszok, nem cigizek, barátom sincs. 17 éves vagyok, és jól tanulok.
Szerintem te rémeket látsz :D Figyelj, nem tudom mennyi idős a nővéred, de gyanítom jóval idősebb mint te. A 17 éveddel túl fiatal vagy nekik, nem tudnak olyan nyitottsággal lenni veled, mert nem tudnak közös témát felhozni. Tanulsz, nincs barátod, vagyis azt gondolhatják, talán kissé magadnak való vagy. A nővéred valszeg nyitottabb, a kora miatt is egyfajta családi ügyeket intéző valakinek nézik. Vagyis ha szeretnének újralátni titeket, egyszerűbb az idősebbet, a "felnőttet" kérni. Adj egy kis időt a dolognak, maradj nyitott, érdeklődj irántuk. Ha a dolog nem változna, azzal csak ők veszítenek. Maradj kedves és mosolygós. A rokonokkal nem mindig könnyű.
Remélem, ki tudsz hámozni a mondandómból valami hasznosat is, mert így hajnali 1-felé pocsékul szuperálok problémamegoldásból.
Szerintem túl borúsan látod a dolgokat. Azok alapján amit leírtál nem az egész családod ellenséges veled szemben, csak maximum édesapád testvérei és a nagymamád.
Azt írod, hogy a nagynénéddel most találkoztatok 10 év után először, majd a nővérednek írtak, hogy mikor találkoztok legközelebb. Szerintem ezt csak egyfajta gesztusként írták, ha már 10 éve nem találkoztatok gondolom ez után sem akarnak egycsapásra szorosabb kapcsolatot veletek, csak nem akartak bunkók lenni.
Ha a nagybátyjád meg nem beszél a nővéreddel sem, akkor nem értem mi a probléma, valószínűleg ő csak egy ilyen személyiség, nem érdeklitek igazán sem ti sem pedig édesapád, viszont hidd el hogy minden családban van ilyen, nem lesz abból semmi baj ha nem vagytok szuper kapcsolatban minden rokonnal. A szüleiddel és a testvéreddel legyen jó a viszonyod, ez a lényeg.
Egyébként ha csak édesapád oldalárol ilyen a család, akkor ennek gyanítom hogy valami múltbeli oka lehet, amiről 17 évesen már simán megkérdezhetnéd a szüleidet, vagy csak elmondhatnád nekik azt hogy hogy érzel, aztán hátha kiderülne valami amiről nem is tudsz. Talán érdemesebb lenne édesanyádnál kezdeni, mert lehet hogy ő kevésbé érezné magát kellemetlenül, hiszen mégsem az ő családja az amivel gondod van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!