Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A családom miért nem tudja...

A családom miért nem tudja még mindig befogadni a páromat?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 27 éves vagyok, a párommal 7 éve vagyunk együtt. Ami a kifogása a családomnak ellene az az hogy asperger szindrómája van. Nehezen fogad másoktól érintést, a tehetetlenség dühíti és ezért van hogy felkapja a vizet. Nehezen érti az emberek viselkedése mögötti “logikát”. De nagyon nagy szíve van, elég a szemébe belenézni és látszik mennyi érzés van benne amit próbál kifejezni. A kislányunk a mindene, ha tehetné még a széltől is megóvná. Nagyon intelligens, és ezt kamatoztatja is a munkájában amivel jól keres. A családom még sem tudja befogadni, mégis kívülállónak tekintik ami nagyon fáj neki, zavarja, és látom hogy igyekszik mindent megtenni hogy befogadják. Próbáltam anyukámmal és mindenki mással is beszélni, de szerintük nem normális. Már 7 éve tart ez az állapot és nagyon fáj. Van bármi ötletetek ami segíthetne a helyzeten?

2021. jan. 22. 08:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Az a legjobb ha te fogadod el ezt az állapotot, nem vagyok benne biztos, hogy meg tudod változtatni mások véleményét.
2021. jan. 22. 09:19
 2/13 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem egyszer kerek-perec mondd meg a szüleidnek, hogy te, a párod és a kislányotok egy család vagytok. Aki nem fogad el hármótok közül valamelyikőtöket, az nem fogadja el a családot. Akkor viszont, ha meg nem is lesz szakítva a kapcsolat, de jóval ritkábban és hűvösebb formában lesz a kapcsolattartás, mint eddig.

Magánvélemény: ha egy nagymamában, nagypapában az unokájuk iránti ragaszkodás sem tudja felülírni a gyerekük házastársa iránti ellenszenvet (pláne úgy, hogy az illető próbál mindent megtenni, hogy befogadják), akkor ők érzelmileg és erkölcsileg nullák.

2021. jan. 22. 10:15
 3/13 anonim ***** válasza:
65%

"Próbáltam anyukámmal és mindenki mással is beszélni, de szerintük nem normális."

Ez van!

Nem kell rájuk erőltetni, nyilván voltak dolgok, amik miatt ez a vélemény alakult ki róla.

Ha te boldog vagy az aspergeres pároddal, akkor az a lényeg!

(A gyerek születése előtt ugye jártatok genetikusnál?)

2021. jan. 22. 10:28
 4/13 A kérdező kommentje:
Igen jártunk orvosoknál, előtte és utána is, neki is vannak aspi vonásai, de valószínű kisebb százalékban az mint a párom. Nem volt meggondolatlan dolog, és mielőtt bárki ezt kimondaná nem hoztunk életre egy újabb életképtelen gyereket.
2021. jan. 22. 11:12
 5/13 anonim ***** válasza:
73%

Bocs, de nem befogadni nem tudják, hanem elfogadni.

A kérdésről azt hittem, oda akarod költöztetni magatokhoz a szüleidhez :-)

2021. jan. 22. 11:26
 6/13 anonim ***** válasza:
66%
5-ös, befogadni nem tudják a családba. Vagyis nem tudják a családjuk, rokonságuk részének tekinteni a fiatalembert. Idegenként tekintenek rá úgy, hogy 7 éve együtt van a lányukkal és már közös gyerekük is van.
2021. jan. 22. 11:34
 7/13 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, azért írhatnál egy kicsit bővebben!

Mert nagyon nem mindegy, hogy a párod ki van tiltva a szüleid házából, nincs meghívva veled családi eseményekre és hasonlók, vagy csak simán nem szeretik, de elviselik.

2021. jan. 22. 12:00
 8/13 A kérdező kommentje:
Hát egy időre ki volt tiltva, a lányunk születése óta már nincs, de levegőnek nézik!
2021. jan. 22. 12:16
 9/13 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem ezzel még szívességet is tesznek egy aspergeresnek és ezt most halál komolyan mondom.

Ismerek aspergereseket, attól kapnának hülyét, ha nyüzsögnének körülöttük és velük, beszélgetésre kényszerítenék, ölelgetnék őket, vagy csak általánosan olyan közvetlenül viselkednének velük, mint egy nem aspergeressel. Nem tudnák kezelni a helyzetet és csak alakulna az újabb konfliktus.

Érd be ennyivel!

2021. jan. 22. 12:24
 10/13 anonim ***** válasza:
82%

Hát nem tudom ... kölcsönös megbeszélés alapján oké, hogy nem megy a férfi nagy családi összejövetelekre, de mi az, hogy ki van tiltva a párja szüleinek a házából?

És te mentél hozzájuk vendégségbe, mikor tudtad, hogy a párodat oda nem engednék be? Nekem ezt nem venné be a gyomrom.

Biztos megmondtam volna szüleimnek, hogy addig én se megyek, amíg páromat nem látják szívesen. És persze magunkhoz se hívtuk volna őket.

Kérdező, te nem tudsz kiállni sem magadért, sem a párodért.

2021. jan. 22. 12:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!