Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Úgy érzem, hogy nem szeret a...

Úgy érzem, hogy nem szeret a tágabb családom, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nagyon boldog családban élek (anyukám, apukám, tesóm és én). Viszont a tágabb családom, unokatesók, nagynénik úgy érzem nem szeretnek. Sokszor megjegyzést tettek rám már gyerekkoromban is... Nekem van doktori címem, szeretem a hivatásomat, sikeres is vagyok benne. Vannak barátaim, sokat járok konferenciákra, nyaralni stb. Én ezeket sosem hozom fel családi összejöveteleken, nagyon a földön járok, másrészt ők nem tehetik ezt meg, közülük senki nem végzett egyetemet, én emiatt sosem néznék le senkit, nem születtem gazdag családba, mindent a szüleim támogatásának és a szorgalmamnak köszönhetek.Nincs párkapcsolatom, így folyamatosan mondják, hogy benne vagyok a korban, vajon mikor jön a baba... Közös ismerősöktől hallom, hogy szó szerint minden nagyképű r**ancnak elhordanak, illetve vénlánynak, mert a kibírhatatlan természetem miatt úgysem vesz el senki. Iszonyatosan fáj és a lelkemre veszem, hogy úgy érzem mindenhol jobban szeretnek és ismernek mint a saját családomban. Tudom, hogy túl kellene ezen lépni, de sokszor szorongok emiatt.

2021. jan. 3. 21:05
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Sajnos, ezen nemigen tudsz változtatni. Az ember nem tudja megválogatni a rokonait. Irigyek, komplexusaik vannak, sértésnek veszik, hogy te különbözöl tőlük, magyarul prolik.
2021. jan. 3. 21:09
 2/10 anonim ***** válasza:
78%

A proli - Mensáros László naplójának 1982-es bejegyzéséből:

"A proli ravasz. Nem hisz neked, bizalmatlan.

Meg van győződve arról, hogy be akarod csapni. Pláne, ha tudja, hogy tanultál és szellemi munkából élsz. Tanulni csak azt lehet, hogy őt hogy kell becsapni. A gondolkodás funkcióját tulajdonképpen ebben látja. Ezért ab ovo védekező állásba helyezkedik, s inkább ő üt először, mielőtt te ütnél, és hiába magyarázod utána, hogy te nem is akartál ütni. Ezért nem lehet prolival barátkozni! Vagy ha barátkozol, eljön a pillanat, amikor fellázad tehetetlen butaságában, meg van győződve arról, hogy meg akartad alázni, fitogtatni akartad a tudásodat és ezzel valami őt kihasználni akaró célt elérni, tehát valamilyen módon a kultúrával "kivenni a fegyvert a kezéből", amivel neki örökké védekezni kell az "okos" világ ellen, és mindezekért végül elárul.

Elárul mindent: téged, a világot, a saját életét. A proli örökké érzékeny. Bosszút kell állnia. A proli a legszörnyűbb állat a világon. Bár nem akarom az állatokat bántani. A proli nemcsak a fölötte állóval szemben kegyetlen: a hasonló proli szomszédja épp úgy ellensége. Lesi, figyeli, hogy mije van. Ha egy hamutartóval többje van, már följelenti, álmában megöli (ez a rosszabb).

Tehát maguk között sem tudnak békességben élni. Nem véletlen, hogy régen nem hagyták őket szabadjára. Ma azt mondják, hogy azért nem, mert féltek, hogy az urakat fölfalják. Nem! Az urak féltek, hogy ők egymást fölfalják!"

2021. jan. 3. 21:10
 3/10 anonim ***** válasza:
76%

Pont azért nem vagy kibírhatatlan, mert a lelkedre veszed ezeket.

Próbálj meg a szüleid és tesód szeretetéből merítkezni, meg azokéból akik elismernek. Nyilván a kritikát el kell fogadni, de nem a rosszindulatú megjegyzéseket. Tudod, általában az kritizálja a másikat, aki nem bír jó a tulajdonságokkal. Ha megteheted, kerüld el a társaságukat.

2021. jan. 3. 21:14
 4/10 anonim ***** válasza:
76%

AZért kattintottam a kérdésre, mert én is hasonlóan érzek az én családommal kapcsolatban, de elolvasva a részleteket, nálunk azért nem ilyen rossz a helyzet. Engem inkább úgy kihagynak mindenből, nem érdekli őket, mi van velem.

Szerintem tojd le magasról. Nincs szükséged ilyen emberek szeretetére, főleg, hogy ki tudja, mennyire volna igaz, még ha azt is mutatnák feléd.

2021. jan. 3. 21:35
 5/10 anonim ***** válasza:
57%
2-es, köszönöm, hogy ezt az idézeted leírtad. Nagyon tetszett, még nem olvastam sehol. Mennyire így van. 👍
2021. jan. 3. 21:35
 6/10 anonymousreview60 ***** válasza:
81%
Hanyagold a kapcsolatot velük. Nem kötelező ápolni.
2021. jan. 3. 21:39
 7/10 anonim ***** válasza:
70%
A 2-esnek maximálisan igaza van. Te, kedves kérdező, jól érzik, hogy magasan felettük állsz szellemileg. Nem érezteted, de a lényed is intelligenciát sugároz, őket pedig majd megüti a guta. 🙂☺️ Én fikarcnyit sem szeretnék ilyen rokonok szimpátiáján vagy unszimpátiáján gondolkodni. Tehát, már gondolkodtál, talán bánkódtál rajtuk, szerintem ennyi elég, sőt sok is volt.
2021. jan. 3. 21:39
 8/10 anonim ***** válasza:
89%

Nálam is ez volt, csak én férfi vagyok. 26 évesen árván maradtam, de fenn tudtam tartani magam, vegyész diplomával nem kerestem rosszul, és a megörökölt lakáshitelt is tudtam törleszteni. És ha szűkösen is, de fenn tudtam tartani magam. Engem is állandóan a nősüléssel és a családalapítással szekáltak. Minden névnapra, születésnapra elmentem a tágabb családban, mindig mindenkit megköszöntöttem. Nemegyszer olyan csajok is meg voltak hívva, akiket nekem néztek ki, néha már kínos volt az igyekezetük. Aztán 29 éves koromban megtetszett egy nő, aki okos is volt szép is volt, egy év jegyesség után elvettem feleségül. Mindenki eljött az esküvőre és a lakodalomba a családból. Aztán nagyon érdekes volt, hogy bár továbbra is minden családi név- és születésnapra elmentünk megköszönteni minden családtagot (mostmár ketten), az én feleségem névnapját az egész nagycsalád negligálta. Senki sem telefonált, senki nem jött el, egy képeslapot sem kapott az én családomtól.

Ez olyan zokon esett nekem, hogy onnantól én befejeztem a családdal való kapcsolattartást, és évente egyszer, újévet köszönteni emelem meg a telefont egy 5 perces beszélgetésre.

2021. jan. 3. 22:03
 9/10 anonim ***** válasza:
71%
Teljesen igazad van 8-as.
2021. jan. 3. 22:44
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Engem konkrétan az egész család utál, már azon is gobdolkoztam,hogy lehet, örökbefogadtak. Elköltöztem, megvan a magam élete, és teszek magasról mindenkire.
2021. jan. 4. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!